En Güvenilir Ünlüler

MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle her iki ayda bir gerçekleştirilen ve Türkiye temsili 1200 kişilik örnekleme "Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etkili olur?" sorusunun yöneltildiği araştırmasının bu dönemimde Kenan İmirzalıoğlu ilk sırada yer aldı.

  1. <p><b>METODOLOJİ</b></p>  Celebrity Güven Endeksi, MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle iki ayda bir gerçekleştirilen ve "Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etklili olur?" sorusuna yanıt arayan bir çalışma.

    METODOLOJİ

    Celebrity Güven Endeksi, MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle iki ayda bir gerçekleştirilen ve "Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etklili olur?" sorusuna yanıt arayan bir çalışma.

  2. Bu son döneme ait araştırma 5 Ağustos - 1 Eylül 2013 tarihleri arasında TÜİK'in bölge sınırlamasını (NUTS1) baz alarak 12 ilde 15 yaş üstü Türkiye kent nüfusunu temsil eden toplam 1200 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefon görüşmesi) tekniği kullanılarak yapıldı.

    Bu son döneme ait araştırma 5 Ağustos - 1 Eylül 2013 tarihleri arasında TÜİK'in bölge sınırlamasını (NUTS1) baz alarak 12 ilde 15 yaş üstü Türkiye kent nüfusunu temsil eden toplam 1200 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefon görüşmesi) tekniği kullanılarak yapıldı.

  3. Demografik olarak 15 yaş üstü kentli nüfusu temsil edecek şekilde yaş, cinsiyet ve sosyo ekonomik statü dağılımı da kotalandı.

    Demografik olarak 15 yaş üstü kentli nüfusu temsil edecek şekilde yaş, cinsiyet ve sosyo ekonomik statü dağılımı da kotalandı.

  4. Tüketiciler kendi marka tercihlerinde etkili olduğunu düşündükleri ünlülerden en fazla üç tanesinin ismini belirtmişlerdir.

    Tüketiciler kendi marka tercihlerinde etkili olduğunu düşündükleri ünlülerden en fazla üç tanesinin ismini belirtmişlerdir.

  5. MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle her iki ayda bir gerçekleştirilen ve Türkiye temsili 1200 kişilik örnekleme "Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etkili olur?" sorusunun yöneltildiği araştırmanın bu döneminde <b>Kenan İmirzalıoğlu</b> ilk sırada yer aldı.

    MediaCat ve Ipsos işbirliğiyle her iki ayda bir gerçekleştirilen ve Türkiye temsili 1200 kişilik örnekleme "Genel olarak hangi ünlü kişinin tavsiyesi/önerisi sizin marka tercihlerinizde etkili olur?" sorusunun yöneltildiği araştırmanın bu döneminde Kenan İmirzalıoğlu ilk sırada yer aldı.

  6. 5 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada 2013'ün başından beri ünlülere duyulan güvende görülen düşüş trendi sürdü.

    5 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada 2013'ün başından beri ünlülere duyulan güvende görülen düşüş trendi sürdü.

  7. Karadayı dizisiyle görünürlüğünün zirvesinde olan Kenan İmirzalıoğlu geçtiğimiz dönemden bu yana en büyük çıkışı yakalayan ünlü olarak altıncılıktan birinciliğe yükseliyor.

    Karadayı dizisiyle görünürlüğünün zirvesinde olan Kenan İmirzalıoğlu geçtiğimiz dönemden bu yana en büyük çıkışı yakalayan ünlü olarak altıncılıktan birinciliğe yükseliyor.

  8. İmirzalıoğlu'nu yer aldığı reklam filmleriyle gündemdeki yerini koruyan Kıvanç Tatlıtuğ takip ediyor.

    İmirzalıoğlu'nu yer aldığı reklam filmleriyle gündemdeki yerini koruyan Kıvanç Tatlıtuğ takip ediyor.

  9. Bu iki ünlü kendilerini takip eden Hülya Avşar, Orhan Gencebay, Murat Boz ve Seda Sayan'dan çok keskin bir biçimde ayrılıyor.

    Bu iki ünlü kendilerini takip eden Hülya Avşar, Orhan Gencebay, Murat Boz ve Seda Sayan'dan çok keskin bir biçimde ayrılıyor.

  10. Burada Eylül ayının en çok izlenen kanallarından olan ATV'nin Karadayı dizisinin rolü büyük.

    Burada Eylül ayının en çok izlenen kanallarından olan ATV'nin Karadayı dizisinin rolü büyük.

  11. Her iki ünlü için en dikkat çeken kırılımsa 15-19 yaş grubu, Gençler ve özellikle erkekler arasında bu iki isme büyük güven duyuluyor.

    Her iki ünlü için en dikkat çeken kırılımsa 15-19 yaş grubu, Gençler ve özellikle erkekler arasında bu iki isme büyük güven duyuluyor.

  12. <b>ACUN ILICALI DÜŞÜŞÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR</b>

    ACUN ILICALI DÜŞÜŞÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

  13. Acun Ilıcalı programlarının sezon arasında olması itibarıyla kayda değer bir düşüş gösteriyor.

    Acun Ilıcalı programlarının sezon arasında olması itibarıyla kayda değer bir düşüş gösteriyor.

  14. Bir önceki endekste üçüncülüğe gerileyen Ilıcalı bu dönem yedinciliğe kadar gerilemiş durumda.

    Bir önceki endekste üçüncülüğe gerileyen Ilıcalı bu dönem yedinciliğe kadar gerilemiş durumda.

  15. Listedeki en keskin düşüş de 10 sıra birden düşüp 18'inciliğe gerileyen Gülben Ergen'e ait.

    Listedeki en keskin düşüş de 10 sıra birden düşüp 18'inciliğe gerileyen Gülben Ergen'e ait.

  16. <b>İşte Türkiye'nin en güvenilir ünlüleri</b>

    İşte Türkiye'nin en güvenilir ünlüleri

  17. <p>Beğeniyle izlenen Karadayı dizisinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu Celebrity Güven Endeksi'nin bu döneminde ilk sıraya yerleşti.</p>    <b>Kenan İmirzalıoğlu %25 ile birinci sırada.</b>

    Beğeniyle izlenen Karadayı dizisinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu Celebrity Güven Endeksi'nin bu döneminde ilk sıraya yerleşti.

    Kenan İmirzalıoğlu %25 ile birinci sırada.

  18. <b>Kıvanç Tatlıtuğ %25 ile ikinci sırada yer aldı.</b>

    Kıvanç Tatlıtuğ %25 ile ikinci sırada yer aldı.

  19. <p>Güvenilir ünlüler podyuma çıkmak konusundaki en istikrarlı isim Hülya Avşar ise üçüncü sırada.</p>    <b> Hülya Avşar %19 ile 3.sırada yer aldı.</b>

    Güvenilir ünlüler podyuma çıkmak konusundaki en istikrarlı isim Hülya Avşar ise üçüncü sırada.

    Hülya Avşar %19 ile 3.sırada yer aldı.

  20. <b>4. Orhan Gencebay %18</b>

    4. Orhan Gencebay %18

  21. <b> 5. Murat Boz %17</b>

    5. Murat Boz %17

  22. <b> 6. Seda Sayan %16</b>

    6. Seda Sayan %16

  23. <p> Bir önceki endekste üçüncülüğe gerileyen Ilıcalı bu dönem yedinciliğe kadar gerilemiş durumda.</p>  <b>7. Acun Ilıcalı %13</b>

    Bir önceki endekste üçüncülüğe gerileyen Ilıcalı bu dönem yedinciliğe kadar gerilemiş durumda.

    7. Acun Ilıcalı %13

  24. <b> 8. Cem Yılmaz %13</b>

    8. Cem Yılmaz %13

  25. <b> 9. Kadir İnanır %12 </b>

    9. Kadir İnanır %12

  26. <b> 10. Ebru Gündeş %11 </b>

    10. Ebru Gündeş %11

  27. <b> 11. Sibel Can %10 </b>

    11. Sibel Can %10

  28. <b> 12. İbrahim Tatlıses %10 </b>

    12. İbrahim Tatlıses %10

  29. <b> 13. Tarkan %10 </b>

    13. Tarkan %10

  30. <b> 14. Hadise %8 </b>

    14. Hadise %8

  31. <b> 15. Uğur Dündar %7 </b>

    15. Uğur Dündar %7

  32. <b> 16. Çağla Şikel %7 </b>

    16. Çağla Şikel %7

  33. <b> 17. Arda Turan %6 </b>

    17. Arda Turan %6

  34. <p> Listedeki en keskin düşüş de 10 sıra birden düşüp 18'inciliğe gerileyen Gülben Ergen'e ait.</p>  <b> 18. Gülben Ergen %6 </b>

    Listedeki en keskin düşüş de 10 sıra birden düşüp 18'inciliğe gerileyen Gülben Ergen'e ait.

    18. Gülben Ergen %6

  35. <b> 19. Demet Akalın %6 </b>

    19. Demet Akalın %6

  36. <b> 20. Mustafa Ceceli %6 </b>

    20. Mustafa Ceceli %6