Dünya Bu Yalanlara İnandı!

İşte bir dönem bütün dünya gündemini meşgul edenler 'meşhur' yalanlar

  1. Kendisini Ölü Gösterdi: İngiltere'de 2002'deki kano kazasında öldüğü sanılan bir kişiyle eşi, sigorta şirketini yaklaşık yarım milyon dolar dolandırdı. John Darwin, içinde bulunduğu borç batağından kurtulmak için kendini kano kazasında ölmüş gibi ilan ettirdi.

    Kendisini Ölü Gösterdi: İngiltere'de 2002'deki kano kazasında öldüğü sanılan bir kişiyle eşi, sigorta şirketini yaklaşık yarım milyon dolar dolandırdı. John Darwin, içinde bulunduğu borç batağından kurtulmak için kendini kano kazasında ölmüş gibi ilan ettirdi.

  2. Karısı eşinin hayat sigortası sayesinde borçlarını ödedi. Çiftin foyası, kaybolduğu sanılan John Darwin'in yıllar sonra Londra'daki bir karakola gelerek "hafızasını kaybettiğini" söylemesiyle ortaya çıktı.

    Karısı eşinin hayat sigortası sayesinde borçlarını ödedi. Çiftin foyası, kaybolduğu sanılan John Darwin'in yıllar sonra Londra'daki bir karakola gelerek "hafızasını kaybettiğini" söylemesiyle ortaya çıktı.

  3. <b>Koca Ayak Efsanesi:</b> ABD'de 1958 yılında 48-55 numara büyüklüğünde ayak izleri görmesiyle başlayan, 1967 yılında bu görüntülerle büyüyen tartışma daha sonra bu görüntünün 'koca ayak' filminde kullanılan bir köstüm olduğu iddiasıyla sürüyor...

    Koca Ayak Efsanesi: ABD'de 1958 yılında 48-55 numara büyüklüğünde ayak izleri görmesiyle başlayan, 1967 yılında bu görüntülerle büyüyen tartışma daha sonra bu görüntünün 'koca ayak' filminde kullanılan bir köstüm olduğu iddiasıyla sürüyor...

  4. 2008 yılında ise ABD'de iki profesyonel kocaayak avcısı efsanevi yaratığın cesedini bulduklarını açıkladı.

    2008 yılında ise ABD'de iki profesyonel kocaayak avcısı efsanevi yaratığın cesedini bulduklarını açıkladı.

  5. Yapılan DNA testlerinde gerçek ortaya çıktı.

    Yapılan DNA testlerinde gerçek ortaya çıktı.

  6. Kocaayak cesedinin kauçuktan bir kostüm olduğu açıklandı.

    Kocaayak cesedinin kauçuktan bir kostüm olduğu açıklandı.

  7. <b>Tartışılan Periler:</b> Elsie Wright (16) ve Frances Griffiths (10) tarafından bahçelerinde fotoğrafları çekilen peri.

    Tartışılan Periler: Elsie Wright (16) ve Frances Griffiths (10) tarafından bahçelerinde fotoğrafları çekilen peri.

  8. Tartışılan Periler Elsie Wright (16) ve Frances Griffiths (10) tarafından bahçelerinde fotoğrafları çekilen peri.

    Tartışılan Periler Elsie Wright (16) ve Frances Griffiths (10) tarafından bahçelerinde fotoğrafları çekilen peri.

  9. <b>Hitler'in Sahte Günlükleri:</b> Almanya'da Gerd Heideman çalıştığı Stern dergisine 1983 yılında 6 milyon dolara Adolf Hitler'in sahte günlüğünü satmaya başarıyor.

    Hitler'in Sahte Günlükleri: Almanya'da Gerd Heideman çalıştığı Stern dergisine 1983 yılında 6 milyon dolara Adolf Hitler'in sahte günlüğünü satmaya başarıyor.

  10. Heidemann bu sahtekârlığı sonucu Alman mahkemeleri tarafından üç yıl hapse mahkum ediliyor.

    Heidemann bu sahtekârlığı sonucu Alman mahkemeleri tarafından üç yıl hapse mahkum ediliyor.

  11. <b>Uçan Penguenler:</b> 'Evrimin Mucizeleri' isimli yeni doğa tarihi belgeselleri çeken BBC ekibi, Falkland Adaları'nın 1210 kilometre güneyindeki Kral George Adası'nda uçabilen penguenlere rastladı.

    Uçan Penguenler: 'Evrimin Mucizeleri' isimli yeni doğa tarihi belgeselleri çeken BBC ekibi, Falkland Adaları'nın 1210 kilometre güneyindeki Kral George Adası'nda uçabilen penguenlere rastladı.

  12. Gerçekte ise 1 Nisan şakasıydı.

    Gerçekte ise 1 Nisan şakasıydı.

  13. <b>Bonsai Kedileri:</b> Amerika'da bir internet sitesinde yavru kedileri kavanoz içinde yetiştirip kavanozun şeklini alacağını ileri süren "bonsai kedi" üretme teknikleri halkı ayağa kaldırdı.

    Bonsai Kedileri: Amerika'da bir internet sitesinde yavru kedileri kavanoz içinde yetiştirip kavanozun şeklini alacağını ileri süren "bonsai kedi" üretme teknikleri halkı ayağa kaldırdı.

  14. Oysaki web sitesi ve internette e-posta biçiminde yayılan haberler Amerika'da MIT üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencilerinin, halkın tepkisini ölçmek için yaptığı başarılı bir ödev çalışmasından başka bir şey değildi.

    Oysaki web sitesi ve internette e-posta biçiminde yayılan haberler Amerika'da MIT üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencilerinin, halkın tepkisini ölçmek için yaptığı başarılı bir ödev çalışmasından başka bir şey değildi.

  15. <b>Dev Kedi Snowball:</b> 2000 yılından sonra e-posta'larda dolaşmaya başlayan fotoğrafta Roger Degagne isimli bir vatandaş, bu devasa kedisiyle poz vermiş. E-posta'da yer alan iddiaya göre Snowball'un bu hale gelmesinin nedeni santraldeki zehirli bir sıvı.

    Dev Kedi Snowball: 2000 yılından sonra e-posta'larda dolaşmaya başlayan fotoğrafta Roger Degagne isimli bir vatandaş, bu devasa kedisiyle poz vermiş. E-posta'da yer alan iddiaya göre Snowball'un bu hale gelmesinin nedeni santraldeki zehirli bir sıvı.

  16. <b>Köpekbalığı Dalgıcı Yuttu:</b> Bu fotoğrafta internet sitelerinde hızla yayılmış, dalgıçın son anları olarak gösterilmişti.

    Köpekbalığı Dalgıcı Yuttu: Bu fotoğrafta internet sitelerinde hızla yayılmış, dalgıçın son anları olarak gösterilmişti.

  17. Ancak iki fotoğraftan oluşturulduğu daha sonra ortaya çıktı.

    Ancak iki fotoğraftan oluşturulduğu daha sonra ortaya çıktı.

  18. <b>Son Turist:</b> İddiaya göre bu fotoğrafta yer alan uçak terörist kontrolündeki uçaklardan birinin Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpmadan önceki son fotoğrafıydı.

    Son Turist: İddiaya göre bu fotoğrafta yer alan uçak terörist kontrolündeki uçaklardan birinin Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpmadan önceki son fotoğrafıydı.

  19. Ancak bu fotoğrafın elbette gerçekle bir ilişkisi bulunmuyordu.

    Ancak bu fotoğrafın elbette gerçekle bir ilişkisi bulunmuyordu.

  20. <b>Peri Mumyası Bulundu :</b> İngiltere'de 1 Nisan günü parkta bulunan bu yaratık ülkede büyük yankı yarattı.

    Peri Mumyası Bulundu : İngiltere'de 1 Nisan günü parkta bulunan bu yaratık ülkede büyük yankı yarattı.

  21. Perilere inananlar bunun bir Peri mumyası olduğunu iddia etti.

    Perilere inananlar bunun bir Peri mumyası olduğunu iddia etti.

  22. Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Dan Baines isimli İngiliz sadece şaka yapmak istemişti...

    Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Dan Baines isimli İngiliz sadece şaka yapmak istemişti...

  23. <b>Dev İskelet Bulundu:</b> Bangladeş'teki 'The New Nation' isimli sitede yer alan fotoğraftaki iskeletin Kuranı Kerim'de belirtilen ve irilikleriyle tanımlanan Ad kavminden birine ait olduğu iddia edildi.

    Dev İskelet Bulundu: Bangladeş'teki 'The New Nation' isimli sitede yer alan fotoğraftaki iskeletin Kuranı Kerim'de belirtilen ve irilikleriyle tanımlanan Ad kavminden birine ait olduğu iddia edildi.

  24. Oysa dev iskelet photoshopla yapılan bir çalışmaydı.

    Oysa dev iskelet photoshopla yapılan bir çalışmaydı.

  25. Montauk Canavarı Montauk kıyılarına vurduğu öne sürülen "canavar"ın burnu koparılmış, çürümek üzere olan bir pitbull olduğuna inanılsa da,

    Montauk Canavarı Montauk kıyılarına vurduğu öne sürülen "canavar"ın burnu koparılmış, çürümek üzere olan bir pitbull olduğuna inanılsa da,

  26. uzmanlar "Bu, Atlas Okyanusu'ndaki gizli nükleer denemeler yüzünden mutasyona uğramış bir yaratık" diyorlar.

    uzmanlar "Bu, Atlas Okyanusu'ndaki gizli nükleer denemeler yüzünden mutasyona uğramış bir yaratık" diyorlar.

  27. <b>Sahte Shakespeare:</b> Kendisini Shakespeare olarak tanıtıp dünyaya eserlerini pazarlayanlar da olmadı değil.

    Sahte Shakespeare: Kendisini Shakespeare olarak tanıtıp dünyaya eserlerini pazarlayanlar da olmadı değil.

  28. 1796 yılında William Ireland'ın yazdığı 'sahte' Shakespeare oyunu o kadar kötü bulundu ki, İrlanda'da sadece bir kere oynandı.

    1796 yılında William Ireland'ın yazdığı 'sahte' Shakespeare oyunu o kadar kötü bulundu ki, İrlanda'da sadece bir kere oynandı.

  29. <b>Nessie Canavarı:</b> İskoçya'nın Loch Ness gölünde yaşadığı rivayet edilen ve bölge halkının Nessie adını verdiği canavar, dünyanın en ünlü efsanelerine konu oldu.

    Nessie Canavarı: İskoçya'nın Loch Ness gölünde yaşadığı rivayet edilen ve bölge halkının Nessie adını verdiği canavar, dünyanın en ünlü efsanelerine konu oldu.

  30. Bölgeye düzenlenen turların da önemli bir unsuru haline geldi.

    Bölgeye düzenlenen turların da önemli bir unsuru haline geldi.

  31. <b>Otopsi Edilen Ufo:</b> İngiliz film yapımcısı Ray Santilli, 1947'deki film gösterimi sırasında UFO çarpışması sırasında parçalanan bir uzaylıyı 'gerçekmiş' gibi sundu.

    Otopsi Edilen Ufo: İngiliz film yapımcısı Ray Santilli, 1947'deki film gösterimi sırasında UFO çarpışması sırasında parçalanan bir uzaylıyı 'gerçekmiş' gibi sundu.

  32. Aslında yönetmenin kendi yarattığı 'Yapay UFO'dan başka bir şey değildi.

    Aslında yönetmenin kendi yarattığı 'Yapay UFO'dan başka bir şey değildi.