İnternet Bankacılığı Yayılıyor

Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan mobil ve internet bankacılığı istatistikleri, mobil ve internet bankacılığının ulaştığı seviyeyi gösteriyor.

  1. Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan mobil ve internet bankacılığı istatistikleri, mobil ve internet bankacılığının ulaştığı seviyeyi gösteriyor.

    Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan mobil ve internet bankacılığı istatistikleri, mobil ve internet bankacılığının ulaştığı seviyeyi gösteriyor.

  2. Son 5 yılın Haziran aylarını temel alan verilerine göre internet bankacılığında aktif kullanıcı sayısı ve internet üzerinden yapılan para transferleri katlanarak artıyor.    2009 yılının Haziran ayında 5 milyonu aşkın olan aktif internet bankacılığı kullanıcı sayısı 2013 yılında 11 milyonun üzerine çıktı.

    Son 5 yılın Haziran aylarını temel alan verilerine göre internet bankacılığında aktif kullanıcı sayısı ve internet üzerinden yapılan para transferleri katlanarak artıyor. 2009 yılının Haziran ayında 5 milyonu aşkın olan aktif internet bankacılığı kullanıcı sayısı 2013 yılında 11 milyonun üzerine çıktı.

  3. Son 1 yılda ise internet bankacılığını kullananların sayısı yüzde 21 oranında arttı.

    Son 1 yılda ise internet bankacılığını kullananların sayısı yüzde 21 oranında arttı.

  4. İnternet üzerinden yapılan para transferi miktarı son 3 ay baz alındığında ise 367 milyar TL’yi aşmış durumda.

    İnternet üzerinden yapılan para transferi miktarı son 3 ay baz alındığında ise 367 milyar TL’yi aşmış durumda.

  5. Türkiye’de 2013 yılı Haziran itibarıyla internet bankacılığı hizmetlerine kayıtlı kullanıcı sayısı ise 27 milyonu aşmış durumda.

    Türkiye’de 2013 yılı Haziran itibarıyla internet bankacılığı hizmetlerine kayıtlı kullanıcı sayısı ise 27 milyonu aşmış durumda.

  6. Verilere göre Türkiye’de mobil bankacılık sistemlerine kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon 500 bini aştı.

    Verilere göre Türkiye’de mobil bankacılık sistemlerine kayıtlı kullanıcı sayısı 3 milyon 500 bini aştı.

  7. 2 milyon kişinin aktif olarak kullandığı mobil bankacılık hizmetlerinde 2012-2013 Haziran ayları arasındaki kullanıcı artış oranı yüzde 191 ile rekorları zorluyor.

    2 milyon kişinin aktif olarak kullandığı mobil bankacılık hizmetlerinde 2012-2013 Haziran ayları arasındaki kullanıcı artış oranı yüzde 191 ile rekorları zorluyor.

  8. Mobil bankacılık sistemlerinde 3 aylık para transferleri miktarı ise 10.5 milyar TL.

    Mobil bankacılık sistemlerinde 3 aylık para transferleri miktarı ise 10.5 milyar TL.