Kıyamet Yerin Altından Geliyor

Kıyamet gökden değil yerin altından geliyor

  1. Görselde gördüğünüz deprem sonucu oluşan bir çukur değil.

    Görselde gördüğünüz deprem sonucu oluşan bir çukur değil.

  2. Dünya'nın "toz pembe", "kusursuz" veya "dingin" olmadığının en çarpıcı örneklerden biri.

    Dünya'nın "toz pembe", "kusursuz" veya "dingin" olmadığının en çarpıcı örneklerden biri.

  3. Bu, "küvet deliği" olarak da bilinen bir obruk! Üstelik düdenlerin oluşma ihtimalinin yüksek olduğu yerler olsa da, bir düden her an, her yerde oluşabilir ve siz de dahil olmak üzere etraftaki birçok şeyi bir anda yutabilir!

    Bu, "küvet deliği" olarak da bilinen bir obruk! Üstelik düdenlerin oluşma ihtimalinin yüksek olduğu yerler olsa da, bir düden her an, her yerde oluşabilir ve siz de dahil olmak üzere etraftaki birçok şeyi bir anda yutabilir!

  4. Obruklar, doğal süreçler ve ya karstik süreçler sonucu oluşan çukurlardır.

    Obruklar, doğal süreçler ve ya karstik süreçler sonucu oluşan çukurlardır.

  5. Bu deliklerin çapı ve derinliği 1 ? 600 metre arasında değişirken kase ve kaya kenarlı kanyonlar gibi çeşitleri vardır.

    Bu deliklerin çapı ve derinliği 1 ? 600 metre arasında değişirken kase ve kaya kenarlı kanyonlar gibi çeşitleri vardır.

  6. Birdenbire meydana gelebilecekleri gibi, yavaş yavaş da meydana gelebilirler ve su kanallarının, durgun suların olduğu yerlerde oluşabileceği gibi yüksek ve kuru yerlerde de oluşabilir.

    Birdenbire meydana gelebilecekleri gibi, yavaş yavaş da meydana gelebilirler ve su kanallarının, durgun suların olduğu yerlerde oluşabileceği gibi yüksek ve kuru yerlerde de oluşabilir.

  7. Bu yapının oluşumu, erozyon, mağara çatısının çökmesi, az çözünür kayaçların su sızıntısıyla yavaş yavaş yok olması gibi doğal süreçleri içerisine alır.

    Bu yapının oluşumu, erozyon, mağara çatısının çökmesi, az çözünür kayaçların su sızıntısıyla yavaş yavaş yok olması gibi doğal süreçleri içerisine alır.

  8. Toprağın altındaki karbonat kayaların, tuz yataklarının ya da yer altı suyu ile çözülebilecek türden kayaların bulunduğu yerler de görülen obruklar daha fazladır.

    Toprağın altındaki karbonat kayaların, tuz yataklarının ya da yer altı suyu ile çözülebilecek türden kayaların bulunduğu yerler de görülen obruklar daha fazladır.

  9. Yavaş yavaş oluşan bir obrukların oluşumuna örnek verecek olursak, yer altı sularının etkisiyle kum taşı partiküllerini birlikte tutan çimento yavaş yavaş yumuşamaya başlar ve bu yumuşayan parçaların taşınmasıyla da çukurlar oluşur.

    Yavaş yavaş oluşan bir obrukların oluşumuna örnek verecek olursak, yer altı sularının etkisiyle kum taşı partiküllerini birlikte tutan çimento yavaş yavaş yumuşamaya başlar ve bu yumuşayan parçaların taşınmasıyla da çukurlar oluşur.

  10. Kıyamet sanıldığı gibi gökten gelmeyebilir.

    Kıyamet sanıldığı gibi gökten gelmeyebilir.

  11. Her an sizin evinizi de yutacak bir obruk oluşması an meselesi.

    Her an sizin evinizi de yutacak bir obruk oluşması an meselesi.

  12. Bu obruklar şehirleri ve evleri hergeçen gün biraz daha fazla yutuyor.

    Bu obruklar şehirleri ve evleri hergeçen gün biraz daha fazla yutuyor.