Kilo Vermenin Püf Noktaları

Dr. Ender Saraç ile kilolara veda.

  1. <p><b>Dr. ENDER SARAÇ İLE KİLOLARA VEDA</b></p>  Uzun bir bayram tatilinden çıktık. Yediniz, içtiniz, zaman zaman ölçü kaçtı. Bayramı tatlıları, börekler derken birçok kişi insülin direnci sınırlarını zorlayarak kilo aldı ya da şişti.

    Dr. ENDER SARAÇ İLE KİLOLARA VEDA

    Uzun bir bayram tatilinden çıktık. Yediniz, içtiniz, zaman zaman ölçü kaçtı. Bayramı tatlıları, börekler derken birçok kişi insülin direnci sınırlarını zorlayarak kilo aldı ya da şişti.

  2. Aldığınız kiloları ya da her zaman üzerinizde taşıdığınız fazlalıkları dikkate almazsanız sağlığınız bozulabilir. Peki ne yapmak gerekiyor ?

    Aldığınız kiloları ya da her zaman üzerinizde taşıdığınız fazlalıkları dikkate almazsanız sağlığınız bozulabilir. Peki ne yapmak gerekiyor ?

  3. Sağlıklı diyet midede değil, beyinde başlar. Lütfen aynanın karşısına geçin ve vücudunuzu inceleyin.  <p><b>İyice düşünün:</b> Bedeninizden memnun musunuz yoksa daha güzel, ince ya da sağlıklı olmak istiyor musunuz?</p>

    Sağlıklı diyet midede değil, beyinde başlar. Lütfen aynanın karşısına geçin ve vücudunuzu inceleyin.

    İyice düşünün: Bedeninizden memnun musunuz yoksa daha güzel, ince ya da sağlıklı olmak istiyor musunuz?

  4. Kendinizi seviyorsanız ve önümüzdeki yılları düşünüyorsanız aynada kendinizle göz teması kurun ve SÖZ verin, kesin bir karara varın. Her şey önce karar vermekle başlar.

    Kendinizi seviyorsanız ve önümüzdeki yılları düşünüyorsanız aynada kendinizle göz teması kurun ve SÖZ verin, kesin bir karara varın. Her şey önce karar vermekle başlar.

  5. Bugün itibariyle sağlıklı ve daha ince olma hedefine kilitleniyoruz. Eski, güzel fotoğraflarınızdan en beğendiğinizi seçin buzdolabına asın. Sık sık bakmayı unutmayın.

    Bugün itibariyle sağlıklı ve daha ince olma hedefine kilitleniyoruz. Eski, güzel fotoğraflarınızdan en beğendiğinizi seçin buzdolabına asın. Sık sık bakmayı unutmayın.

  6. <p><b>ALKALİ DİYETLE 1 AYDA 7 KİLO VERİN</b></p>  Beslenme konusunda en çok konuşulan konulardan biri alkali diyet. Adını sıkça duyduğumuz bu beslenme tarzı nasıl bir şey?

    ALKALİ DİYETLE 1 AYDA 7 KİLO VERİN

    Beslenme konusunda en çok konuşulan konulardan biri alkali diyet. Adını sıkça duyduğumuz bu beslenme tarzı nasıl bir şey?

  7. İnsanın ph'ı yaklaşık 7.4'tür yani hafif alkalidir. Günümüzde tüketilen kızartmalar, rafine yiyecekler ve beyaz un nedeniyle artık ph'ımız aside doğru gidiyor.

    İnsanın ph'ı yaklaşık 7.4'tür yani hafif alkalidir. Günümüzde tüketilen kızartmalar, rafine yiyecekler ve beyaz un nedeniyle artık ph'ımız aside doğru gidiyor.

  8. <p><b>ASİDİK GIDALAR NEDEN ZARARLI?</b></p>  Yoğun asidik beslenme uyuşukluk ve yorgunluk yapar. Sinirlilik, depresyon, mide ağrıları ve yanma kendinin gösterir. Kolunuzu kıpırdatacak haliniz yoktur. Bu da daha kolay hastalanmanıza neden olur, bağışıklık sistemini sarsar.

    ASİDİK GIDALAR NEDEN ZARARLI?

    Yoğun asidik beslenme uyuşukluk ve yorgunluk yapar. Sinirlilik, depresyon, mide ağrıları ve yanma kendinin gösterir. Kolunuzu kıpırdatacak haliniz yoktur. Bu da daha kolay hastalanmanıza neden olur, bağışıklık sistemini sarsar.

  9. Bazı araştırmalara göre asidik gıdalar şişmanlığa davetiye çıkartıyor. Makarna, börek, beyaz ekmek, patates kızartması, kek, pasta gibi karbonhidratlar aşırı tüketildiğinde yağ asidi üretimi artıyor, bunlar vücudun belli bölgelerinde depolanıyor.

    Bazı araştırmalara göre asidik gıdalar şişmanlığa davetiye çıkartıyor. Makarna, börek, beyaz ekmek, patates kızartması, kek, pasta gibi karbonhidratlar aşırı tüketildiğinde yağ asidi üretimi artıyor, bunlar vücudun belli bölgelerinde depolanıyor.

  10. <p><b>ASİDİK BESİNLER NELERDİR?</b></p>  - Kümes hayvanları  <p>- Süt ürünleri</p>  - Yumurta  <p>- Beyaz un ve şeker</p>  - Ketçap  <p>- Mayonez</p>

    ASİDİK BESİNLER NELERDİR?

    - Kümes hayvanları

    - Süt ürünleri

    - Yumurta

    - Beyaz un ve şeker

    - Ketçap

    - Mayonez

  11. <p><b>ASİDİK BESİNLER NELERDİR?</b></p>  - Hardal  <p>- Tatlı gazlı içecekler</p>  - Fazla miktarda kahve ve siyah çay  <p>- Alkol</p>  - Cips  <p>- Şarküteri ürünleri</p>

    ASİDİK BESİNLER NELERDİR?

    - Hardal

    - Tatlı gazlı içecekler

    - Fazla miktarda kahve ve siyah çay

    - Alkol

    - Cips

    - Şarküteri ürünleri

  12. Bunların yanında hareketsizlik, uykusuzluk, nefret, öfke, kızgınlık ve kıskançlık vücuttaki asit oranını yükseltir.

    Bunların yanında hareketsizlik, uykusuzluk, nefret, öfke, kızgınlık ve kıskançlık vücuttaki asit oranını yükseltir.

  13. <p><b>ALKALİ GIDALAR NELERDİR?</b></p>  - Salatalık  <p>- Buğday çimi</p>  - Zencefil  <p>- Zerdeçal</p>  - Hindibağ  <p>- Ispanak</p>  - Brokoli  <p>- Kırmızı ve kara turp</p>  - Soya filizi  <p>- Pazı</p>

    ALKALİ GIDALAR NELERDİR?

    - Salatalık

    - Buğday çimi

    - Zencefil

    - Zerdeçal

    - Hindibağ

    - Ispanak

    - Brokoli

    - Kırmızı ve kara turp

    - Soya filizi

    - Pazı

  14. <p><b> ALKALİ GIDALAR NELERDİR?</B></P>  - Kuşkonmaz  <p>- Soya lesitin</p>  - Isırgan otu  <p>- Karpuz</p>  - Çörek otu  <p>- Karbonat</p>  - Nane  <p>- Hurma</p>  - Zeytinyağı  <p>- İşlenmemiş doğal tuz alkali gıdaların başında geliyor.</p>

    ALKALİ GIDALAR NELERDİR?

    - Kuşkonmaz

    - Soya lesitin

    - Isırgan otu

    - Karpuz

    - Çörek otu

    - Karbonat

    - Nane

    - Hurma

    - Zeytinyağı

    - İşlenmemiş doğal tuz alkali gıdaların başında geliyor.

  15. Zemzem suyu da alkali gıdaların başında geliyor. Asidik gıdaları şekersiz komposto yaparak etkilerinin azaltabilirsiniz.

    Zemzem suyu da alkali gıdaların başında geliyor. Asidik gıdaları şekersiz komposto yaparak etkilerinin azaltabilirsiniz.

  16. <p><b>İLK YAPILACAKLAR</b></p>  Dolapları boşaltmaya başlayın. Evdeki tatlılardan, mayonez, şeker eklenmiş meyve suları, boyalı, asitli meşrubatlar, kaymak, yağlı şarküteri ürünleri, yağlı peynirler, kaymaklı yoğurt, çok tuzlu ve yağlı eski peynirler, hazır pastalar, kekler ve içinde fazla beyaz şeker olan kahvaltılık tatlılardan kurtulun. Sakın çöpe atmayın. Kilo sorunu olmayan yada kilo almak isteyen yakınlarınıza verin.

    İLK YAPILACAKLAR

    Dolapları boşaltmaya başlayın. Evdeki tatlılardan, mayonez, şeker eklenmiş meyve suları, boyalı, asitli meşrubatlar, kaymak, yağlı şarküteri ürünleri, yağlı peynirler, kaymaklı yoğurt, çok tuzlu ve yağlı eski peynirler, hazır pastalar, kekler ve içinde fazla beyaz şeker olan kahvaltılık tatlılardan kurtulun. Sakın çöpe atmayın. Kilo sorunu olmayan yada kilo almak isteyen yakınlarınıza verin.

  17. <p><b>BUNLARI TÜKETİN</b></p>  Zeytinyağlı ıspanak  <p>Pazı</p>  Kayısı kompostosu  <p>Rezene çayı</p>  Baklalı enginar  <p>Soya filizi, haşlanmış buğdaylı, zeytinyağlı turplu ve salatalıklı salata</p>

    BUNLARI TÜKETİN

    Zeytinyağlı ıspanak

    Pazı

    Kayısı kompostosu

    Rezene çayı

    Baklalı enginar

    Soya filizi, haşlanmış buğdaylı, zeytinyağlı turplu ve salatalıklı salata

  18. <p><b>BUNLARI TÜKETİN</b></p>  Taze naneli maden suyu  <p>Alkali suyla yapılan yasemin, </p>  Ihlamur çayları,   <p>Zeytinyağlı kabak, </p>  Zerdeçallı sebze çorbası.

    BUNLARI TÜKETİN

    Taze naneli maden suyu

    Alkali suyla yapılan yasemin,

    Ihlamur çayları,

    Zeytinyağlı kabak,

    Zerdeçallı sebze çorbası.

  19. <p><b>ŞİŞMANLATMAYAN MEYVELER</b></p>  Greyfurt  <p>Kivi</p>  Ananas  <p>Hünnap</p>  Böğürtlen  <p>Nar</p>  Çekirdekli siyah ya da mor üzüm.  <p>Tabii kilo aldırmıyor diye bu meyvelerden de bol bol yemek doğru değil.</p>

    ŞİŞMANLATMAYAN MEYVELER

    Greyfurt

    Kivi

    Ananas

    Hünnap

    Böğürtlen

    Nar

    Çekirdekli siyah ya da mor üzüm.

    Tabii kilo aldırmıyor diye bu meyvelerden de bol bol yemek doğru değil.

  20. <p><b>TÜRK KAHVESİNE YASAK YOK</b></p>  Sade Türk kahvesi metabolizmayı canlandırır yağ yakımını artırır. Her gün 2 Türk kahvesi içebilirsiniz. Birini kahvaltı sonrası, diğerini ara öğünden sonra için. Böylece vücut su tutmaz, yağ yakımı artar.

    TÜRK KAHVESİNE YASAK YOK

    Sade Türk kahvesi metabolizmayı canlandırır yağ yakımını artırır. Her gün 2 Türk kahvesi içebilirsiniz. Birini kahvaltı sonrası, diğerini ara öğünden sonra için. Böylece vücut su tutmaz, yağ yakımı artar.

  21. <p><b>KALORİYE BOĞULMAYIN</b></p>  Son dönemde popülerleşen kahve dükkanlarında içtiklerinize dikkat!

    KALORİYE BOĞULMAYIN

    Son dönemde popülerleşen kahve dükkanlarında içtiklerinize dikkat!

  22. Orta boy bir cafe latte'de 260 kalori var!!!

    Orta boy bir cafe latte'de 260 kalori var!!!

  23. Yemekten fekadarlık ederken tek bir cafe latte'yle bu kadar kalori almak akıllıca değil.

    Yemekten fekadarlık ederken tek bir cafe latte'yle bu kadar kalori almak akıllıca değil.

  24. Kahve içecekseniz krema, şeker, sos katıp kalori bombardımanına dönüştürmeyin.

    Kahve içecekseniz krema, şeker, sos katıp kalori bombardımanına dönüştürmeyin.

  25. <p><b>ALKALİ DİYET ÖRNEĞİ</b></p>

    ALKALİ DİYET ÖRNEĞİ