Demokratikleşme Paketi'ne Halk Ne Diyor?

Varyans Araştırma Danışmanlık şirketi, Türkiye genelinde yaptığı 'Demokratikleşme Paketi Algı Araştırması' sonuçlarını açıkladı. Yaş, cinsiyet, eğitim ve siyasi eğilim kotaları dikkate alınarak yapılan araştırmada Demokratikleşme paketine destek var

  1. Varyans Araştırma Danışmanlık şirketi, Türkiye genelinde yaptığı 'Demokratikleşme Paketi Algı Araştırması' sonuçlarını açıkladı. Yaş, cinsiyet, eğitim ve siyasi eğilim kotaları dikkate alınarak yapılan araştırmada Demokratikleşme paketine destek var. Demokratikleşme paketi algı araştırması Kamuoyunun pakete ilişkin algılarının belirlenmesi amacıyla Araştırma CATI (Bilgisayarlı Destekli Telefon) yöntemiyle TÜİK NUTS2 Coğrafi Bölgeleme oranları doğrultusunda Türkiye genelinde yapıldı.

    Varyans Araştırma Danışmanlık şirketi, Türkiye genelinde yaptığı 'Demokratikleşme Paketi Algı Araştırması' sonuçlarını açıkladı. Yaş, cinsiyet, eğitim ve siyasi eğilim kotaları dikkate alınarak yapılan araştırmada Demokratikleşme paketine destek var. Demokratikleşme paketi algı araştırması Kamuoyunun pakete ilişkin algılarının belirlenmesi amacıyla Araştırma CATI (Bilgisayarlı Destekli Telefon) yöntemiyle TÜİK NUTS2 Coğrafi Bölgeleme oranları doğrultusunda Türkiye genelinde yapıldı.

  2. KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ  Kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilerek (resmi elbise giymek zorunda olan askeriye mensupları, yargıç, hakim ve savcıların haricinde) kamu kurumlarında baş örtüsü yasağının kaldırılması konusu halkımız tarafından büyük oranda olumlu karşılandı. Yapılan değişikliği olumsuz bulanların oranı sadece yüzde 23,2 iken olumlu ve kısmen olumlu bulanların oranı yüzde 75'tir.

    KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ Kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilerek (resmi elbise giymek zorunda olan askeriye mensupları, yargıç, hakim ve savcıların haricinde) kamu kurumlarında baş örtüsü yasağının kaldırılması konusu halkımız tarafından büyük oranda olumlu karşılandı. Yapılan değişikliği olumsuz bulanların oranı sadece yüzde 23,2 iken olumlu ve kısmen olumlu bulanların oranı yüzde 75'tir.

  3. KURBAN DERİSİ  Vatandaşın kurban derisi, fitre ve zekat gibi yardımlarını istediği yere verebilmesiyle ilgili yapılan düzenlemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna katılımcıların yüzde 80'i 'Olumlu Buluyorum' yanıtını verdi.

    KURBAN DERİSİ Vatandaşın kurban derisi, fitre ve zekat gibi yardımlarını istediği yere verebilmesiyle ilgili yapılan düzenlemeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna katılımcıların yüzde 80'i 'Olumlu Buluyorum' yanıtını verdi.

  4. ANDIMIZ'IN KALDIRILMASI  'İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasının kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 45,7'sinden 'Yanlış Buluyorum' yanıtı geldi. Uygulamanın kaldırılmasını doğru bulanların oranı yüzde 40,2'dir. Bu konuda 'Fikrim Yok/Kararsız' yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 14,1'dir.

    ANDIMIZ'IN KALDIRILMASI 'İlkokullardaki öğrenci andı uygulamasının kaldırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 45,7'sinden 'Yanlış Buluyorum' yanıtı geldi. Uygulamanın kaldırılmasını doğru bulanların oranı yüzde 40,2'dir. Bu konuda 'Fikrim Yok/Kararsız' yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 14,1'dir.

  5. TÜRKİYE KENDİSİNİ HANGİ PARTİYE YAKIN HİSSEDİYOR?  Katılımcıların kendilerini en yakın hissetlikleri siyasi partiler oranlarıyla birlikte sırasıyla; yüzde 39,6 AK PARTİ, yüzde 18,6 CHP, yüzde 7,6 MHP, yüzde 3,9 BDP'dir. Katılımcılarınyüzde 20,2'si ise bu soruyu yanıtsız bırakarak herhangi bir görüş beyan etmedi.

    TÜRKİYE KENDİSİNİ HANGİ PARTİYE YAKIN HİSSEDİYOR? Katılımcıların kendilerini en yakın hissetlikleri siyasi partiler oranlarıyla birlikte sırasıyla; yüzde 39,6 AK PARTİ, yüzde 18,6 CHP, yüzde 7,6 MHP, yüzde 3,9 BDP'dir. Katılımcılarınyüzde 20,2'si ise bu soruyu yanıtsız bırakarak herhangi bir görüş beyan etmedi.

  6. TÜRKİYE KENDİSİNİ HANGİ PARTİYE YAKIN HİSSEDİYOR?  Katılımcıların kendilerini en yakın hissetlikleri siyasi partiler oranlarıyla birlikte sırasıyla; yüzde 39,6 AK PARTİ, yüzde 18,6 CHP, yüzde 7,6 MHP, yüzde 3,9 BDP'dir. Katılımcılarınyüzde 20,2'si ise bu soruyu yanıtsız bırakarak herhangi bir görüş beyan etmedi.

    TÜRKİYE KENDİSİNİ HANGİ PARTİYE YAKIN HİSSEDİYOR? Katılımcıların kendilerini en yakın hissetlikleri siyasi partiler oranlarıyla birlikte sırasıyla; yüzde 39,6 AK PARTİ, yüzde 18,6 CHP, yüzde 7,6 MHP, yüzde 3,9 BDP'dir. Katılımcılarınyüzde 20,2'si ise bu soruyu yanıtsız bırakarak herhangi bir görüş beyan etmedi.