Abdullah Gül Müzesi Kuruluyor

Abdullah Gül Müzesi kuruluyor

  1. Amerika ve Avrupa ülkelerinde devlet başkanları için inşa edilen müze geleneği Türkiye'ye taşınıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve eşyalarının sergileneceği müzenin kurulması için memleketi Kayseri'de çalışmalara başlandı.

    Amerika ve Avrupa ülkelerinde devlet başkanları için inşa edilen müze geleneği Türkiye'ye taşınıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve eşyalarının sergileneceği müzenin kurulması için memleketi Kayseri'de çalışmalara başlandı.

  2. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kişisel eşyalarının sergileneceği ve hayatının anlatılacağı bir müze-kütüphane kuruluyor. Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde kurulacak müzenin çalışmalarına başlandı. Projenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kişisel eşyalarının sergileneceği ve hayatının anlatılacağı bir müze-kütüphane kuruluyor. Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde kurulacak müzenin çalışmalarına başlandı. Projenin bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

  3. Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde devlet başkanları için müzeler inşa ediliyor. Çankaya Köşkü, bu geleneği Türkiye'de de devam ettirmek istiyor. Eski cumhurbaşkanları İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve Celal Bayar için kurulan müzelerin de ailelerinin arzu etmeleri halinde Köşk'ün güvencesine alınması planlanıyor. Bunun için gerekli yasal altyapı da hazırlandı.

    Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinde devlet başkanları için müzeler inşa ediliyor. Çankaya Köşkü, bu geleneği Türkiye'de de devam ettirmek istiyor. Eski cumhurbaşkanları İsmet İnönü, Süleyman Demirel ve Celal Bayar için kurulan müzelerin de ailelerinin arzu etmeleri halinde Köşk'ün güvencesine alınması planlanıyor. Bunun için gerekli yasal altyapı da hazırlandı.

  4. Öte yandan kurulacak müze için Cumhurbaşkanlığı'ndan bir ekip Amerika'ya giderek eski başkanlardan Franklin D. Roosevelt adına açılan ve ülkede ilk olan müzede incelemelerde bulundu.

    Öte yandan kurulacak müze için Cumhurbaşkanlığı'ndan bir ekip Amerika'ya giderek eski başkanlardan Franklin D. Roosevelt adına açılan ve ülkede ilk olan müzede incelemelerde bulundu.

  5. Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi'nde, Roosevelt'in akrabası ve eşinin amcası olan ABD'nin 26. Başkanı Theodore Roosevelt ile dönemin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid arasındaki yazışmalar da yer alıyor.

    Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi'nde, Roosevelt'in akrabası ve eşinin amcası olan ABD'nin 26. Başkanı Theodore Roosevelt ile dönemin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid arasındaki yazışmalar da yer alıyor.

  6. II. Abdülhamid, Roosevelt'in zatürreye yakalanan oğluna acil şifalar dileyen bir telgraf ve Roosevelt'in padişaha kendi el yazısıyla gönderdiği teşekkür mektubu müze-kütüphanede sergileniyor.

    II. Abdülhamid, Roosevelt'in zatürreye yakalanan oğluna acil şifalar dileyen bir telgraf ve Roosevelt'in padişaha kendi el yazısıyla gönderdiği teşekkür mektubu müze-kütüphanede sergileniyor.

  7. Projeyle, Türkiye'nin yıllar içinde geçirdiği dönüşüm ve kat ettiği mesafenin gelecek kuşaklara aktarılması öngörülüyor. Gül için kurulacak müzenin bundan sonraki cumhurbaşkanları için de örnek teşkil edeceği düşünülüyor.

    Projeyle, Türkiye'nin yıllar içinde geçirdiği dönüşüm ve kat ettiği mesafenin gelecek kuşaklara aktarılması öngörülüyor. Gül için kurulacak müzenin bundan sonraki cumhurbaşkanları için de örnek teşkil edeceği düşünülüyor.

  8. Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı müze-kütüphanesinde, Gül'ün kişisel eşyalarının yanı sıra kritik süreçlerde yaptığı konuşmalar, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar ve yakın tarihe ışık tutacak bazı yazışmaları bulmak mümkün olacak.

    Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı müze-kütüphanesinde, Gül'ün kişisel eşyalarının yanı sıra kritik süreçlerde yaptığı konuşmalar, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar ve yakın tarihe ışık tutacak bazı yazışmaları bulmak mümkün olacak.

  9. Cumhurbaşkanlığı isterse, müze için çeşitli devlet kurumlarından personel de görevlendirebilecek. Söz konusu müze-kütüphane, 7 bin metrekare alanlı 3 binadan oluşacak.

    Cumhurbaşkanlığı isterse, müze için çeşitli devlet kurumlarından personel de görevlendirebilecek. Söz konusu müze-kütüphane, 7 bin metrekare alanlı 3 binadan oluşacak.