Tarihe Geçen İntihar Notları!

"Lütfen bu manzaradan etkileneceksiniz odayı terk edin"

  1. Hayatın en acımasız ve şok edici noktalarından biri intihar.

    Hayatın en acımasız ve şok edici noktalarından biri intihar.

  2. Aslında gerçekte ne olursa olsun hiçbir bahanesi olmaması gerekirken kimi borcundan, kimi aşk acısından, kimi ise bıkkınlıktan yer alıyor gazetelerin ve televizyonların haber köşelerinde.

    Aslında gerçekte ne olursa olsun hiçbir bahanesi olmaması gerekirken kimi borcundan, kimi aşk acısından, kimi ise bıkkınlıktan yer alıyor gazetelerin ve televizyonların haber köşelerinde.

  3. Türkiye'de acımasızca kendin kendine son verilen hayatların hikayelerini içimiz yanarak okuyoruz.

    Türkiye'de acımasızca kendin kendine son verilen hayatların hikayelerini içimiz yanarak okuyoruz.

  4. Dünya tarihinde de bazı intiharlar var ki, geride bırakılan notlar gerçekten şok edici olabiliyor.

    Dünya tarihinde de bazı intiharlar var ki, geride bırakılan notlar gerçekten şok edici olabiliyor.

  5. <b>İŞTE TARİHE GEÇMİŞ ŞOK EDEN İNTİHAR NOTLARI...</b>

    İŞTE TARİHE GEÇMİŞ ŞOK EDEN İNTİHAR NOTLARI...

  6. <p><b>"EĞER BU MANZARADAN ETKİLENECEKSEN LÜTFEN HEMEN ODAYI TERKET"</b></p>   1987 yılında Pensilvanya'da R. Budd Dwyer isimli Maliye yetkilisi rüşvet suçlamasından hüküm giymişti. Hapishanede 55 yıl ve 300 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalan Dwyer, bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    "EĞER BU MANZARADAN ETKİLENECEKSEN LÜTFEN HEMEN ODAYI TERKET"

    1987 yılında Pensilvanya'da R. Budd Dwyer isimli Maliye yetkilisi rüşvet suçlamasından hüküm giymişti. Hapishanede 55 yıl ve 300 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalan Dwyer, bir basın toplantısı düzenleyerek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

  7. Fakat televizyonların da canlı yayınladığı basın toplantısında yaptığı basın açıklaması aslında Dwyer'ın intihar notuydu.

    Fakat televizyonların da canlı yayınladığı basın toplantısında yaptığı basın açıklaması aslında Dwyer'ın intihar notuydu.

  8. "Saatlerce düşündükten sonra kimseye örnek olmaması gereken bir karar verdim" dedikten sonra bir tabanca çıkaran Dwyer "bu alet birini yaralayabilir" sözlerinin ardından tabancayı ağzına götürdü ve son sözlerinde biri de "Lütfen bu manzaradan etkileneceksiniz odayı terk edin" oldu ve tetiği çekti.

    "Saatlerce düşündükten sonra kimseye örnek olmaması gereken bir karar verdim" dedikten sonra bir tabanca çıkaran Dwyer "bu alet birini yaralayabilir" sözlerinin ardından tabancayı ağzına götürdü ve son sözlerinde biri de "Lütfen bu manzaradan etkileneceksiniz odayı terk edin" oldu ve tetiği çekti.

  9. <p><b>"FUTBOL LİGİ BİTTİ" </b></p>  Rolling Stone Magazin'de yayınlanan son yazısında gazeteci Hunter S. Thompson, Colorado'da 2005 yılında yayınladığı son köşe yazısında intiharını ihbar ediyordu.

    "FUTBOL LİGİ BİTTİ"

    Rolling Stone Magazin'de yayınlanan son yazısında gazeteci Hunter S. Thompson, Colorado'da 2005 yılında yayınladığı son köşe yazısında intiharını ihbar ediyordu.

  10. Ağır hastalığı ve kullandığı ilaçlar sonrasında 50 yaşında yaşamına son veren Thompson, son yazısında

    Ağır hastalığı ve kullandığı ilaçlar sonrasında 50 yaşında yaşamına son veren Thompson, son yazısında

  11. "Artık daha fazla oyun yok. Daha fazla bomba yok. Daha fazla yürümek yok. Daha fazla eğlence yok. Daha fazla yüzmek yok. 50 yılın üzerine bir 17 daha. İhtiyacım olandan veya istediğimden 17 yıl daha fazla. Sıkıcı. Rahatlayın, acıtmayacak." yazdı.

    "Artık daha fazla oyun yok. Daha fazla bomba yok. Daha fazla yürümek yok. Daha fazla eğlence yok. Daha fazla yüzmek yok. 50 yılın üzerine bir 17 daha. İhtiyacım olandan veya istediğimden 17 yıl daha fazla. Sıkıcı. Rahatlayın, acıtmayacak." yazdı.

  12. <p><b>"BİLİYORSUN Kİ SON GECE BİR KOMEDİYDİ"</b></p>   Dünyanın 1930'lardaki seks sembollerinden 21 yaşındaki Jean Harlow, stüdyo yöneticisi ve kendinden iki kat yaşlı Paul Bern ile evleneceğini açıkladığında hayranları şoka uğramıştı.

    "BİLİYORSUN Kİ SON GECE BİR KOMEDİYDİ"

    Dünyanın 1930'lardaki seks sembollerinden 21 yaşındaki Jean Harlow, stüdyo yöneticisi ve kendinden iki kat yaşlı Paul Bern ile evleneceğini açıkladığında hayranları şoka uğramıştı.

  13. Aslında bu karar bir trajediye uzanan gelişmelerin de başlangıcıydı. 1932 yılının 5 Eylül'ünde bu evlilik Bern'in karısının banyosunda kendisini vurmasıyla son buldu.

    Aslında bu karar bir trajediye uzanan gelişmelerin de başlangıcıydı. 1932 yılının 5 Eylül'ünde bu evlilik Bern'in karısının banyosunda kendisini vurmasıyla son buldu.

  14. Bern, çırılçıplak, karısının parfümü üzerinde, yerde bir silah ve bir intihar notuyla bulundu.

    Bern, çırılçıplak, karısının parfümü üzerinde, yerde bir silah ve bir intihar notuyla bulundu.

  15. İntihar notunun altında şu şok edici sözler yazıyordu: "Biliyorsun ki o son gece bir komediydi" İntiharın ardından Bern ve Harlow'un cinsel hayatının pek iyi gitmediği yönünde iddialar ortaya atıldı.

    İntihar notunun altında şu şok edici sözler yazıyordu: "Biliyorsun ki o son gece bir komediydi" İntiharın ardından Bern ve Harlow'un cinsel hayatının pek iyi gitmediği yönünde iddialar ortaya atıldı.

  16. <p><b>"ÇEKTİĞİM DİŞ AĞRISINI SAYMAZSAK ASLINDA HİÇBİR NEDENİ YOK"</b></p>   1937 yılında açıldığından itibaren tam 1300 kişinin üzerinden atlayarak yaşamına son verdiği San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'ndeki intiharlardan en çarpıcısı, 1954 yılında gerçekleşti.

    "ÇEKTİĞİM DİŞ AĞRISINI SAYMAZSAK ASLINDA HİÇBİR NEDENİ YOK"

    1937 yılında açıldığından itibaren tam 1300 kişinin üzerinden atlayarak yaşamına son verdiği San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'ndeki intiharlardan en çarpıcısı, 1954 yılında gerçekleşti.

  17. 49 yaşındaki John Thomas Doyle'un, köprüden atlayıp yaşamına son verdikten sonra bulunan intihar notunda aynen bu cümleler yazıyordu: Çektiğim diş ağrısını saymazsak aslında hiçbir nedeni yok"

    49 yaşındaki John Thomas Doyle'un, köprüden atlayıp yaşamına son verdikten sonra bulunan intihar notunda aynen bu cümleler yazıyordu: Çektiğim diş ağrısını saymazsak aslında hiçbir nedeni yok"

  18. <p><b>"KAN İÇİN KUSURA BAKMAYIN" </b></p>  Norveçli Black Metal Grubu Mayhem'in solisti Per Ohlin, bilekleri ve boğazı kesilmiş, silahla kendini vurmuş bir halde ölü bulundu.

    "KAN İÇİN KUSURA BAKMAYIN"

    Norveçli Black Metal Grubu Mayhem'in solisti Per Ohlin, bilekleri ve boğazı kesilmiş, silahla kendini vurmuş bir halde ölü bulundu.

  19. Geride bıraktığı intihar notunda ise hayranlarına ölmeden önceki son anlarından neler yaptığını anlatır ve gerçekten ölmek istediği konusunda herkesi ikna etmeye çalışır ifadeler yer aldı.

    Geride bıraktığı intihar notunda ise hayranlarına ölmeden önceki son anlarından neler yaptığını anlatır ve gerçekten ölmek istediği konusunda herkesi ikna etmeye çalışır ifadeler yer aldı.

  20. Ohlin'in notunda "Önce bileklerimi ve boğazımı kestim. Ardından öldüğümden emin olmak için kendimi vurdum" diyen Ohlin notunda ortalıktaki kan içinse özür diliyordu.

    Ohlin'in notunda "Önce bileklerimi ve boğazımı kestim. Ardından öldüğümden emin olmak için kendimi vurdum" diyen Ohlin notunda ortalıktaki kan içinse özür diliyordu.

  21. <p><b>"STAN POLLEY DUYGUSUZ PİSLİĞİN TEKİDİR"</b></p>   Pop müzik ikonu Pete Ham, Stan Polley ile bütün hayatını altüst eden bir menajerlik anlaşmasına imza attıktan sonra intihar ederek yaşamına son verdi.

    "STAN POLLEY DUYGUSUZ PİSLİĞİN TEKİDİR"

    Pop müzik ikonu Pete Ham, Stan Polley ile bütün hayatını altüst eden bir menajerlik anlaşmasına imza attıktan sonra intihar ederek yaşamına son verdi.

  22. Ham son notunda ise, "Anne, seni seviyorum. Blair, seni seviyorum. Kimseye güvenemiyorum. Sanırım en iyi bu. Stan Polley, duygusuz pisliğin tekidir" yazarak kendini astı.

    Ham son notunda ise, "Anne, seni seviyorum. Blair, seni seviyorum. Kimseye güvenemiyorum. Sanırım en iyi bu. Stan Polley, duygusuz pisliğin tekidir" yazarak kendini astı.

  23. <p><b>"YAŞAMIN RENKLERİ İÇERİSİNDEN BİRİNİ DAHA GÖRECEKSİNİZ, İNTİHARA TEŞEBBÜS" </b></p>  1974 yılında ünlü TV şovu yıldızı Christine Chubbuck, canlı yayınlanan programın ilerleyen dakikalarında 38 kalibrelik silahını çıkarıp kendini vurmadan önce kanalın yaşamın renklerini izleyiciye taşıyan politikasından bahsetti ve bu sözlerle intihar etti.

    "YAŞAMIN RENKLERİ İÇERİSİNDEN BİRİNİ DAHA GÖRECEKSİNİZ, İNTİHARA TEŞEBBÜS"

    1974 yılında ünlü TV şovu yıldızı Christine Chubbuck, canlı yayınlanan programın ilerleyen dakikalarında 38 kalibrelik silahını çıkarıp kendini vurmadan önce kanalın yaşamın renklerini izleyiciye taşıyan politikasından bahsetti ve bu sözlerle intihar etti.

  24. <p><b>"KÜÇÜK GREY SUÇSUZLUĞUMU KANITLAYABİLİRDİ"</b></p>   Çin'de bir adam evde beslediği güvercininin ayağına bir intihar notu bağladı.

    "KÜÇÜK GREY SUÇSUZLUĞUMU KANITLAYABİLİRDİ"

    Çin'de bir adam evde beslediği güvercininin ayağına bir intihar notu bağladı.

  25. Notta, "Seni incitecek hiçbir şey yapmadım. 5 yıldır beraberiz. Hala nasıl bir insan olduğumu öğrenemedin mi? Küçük Grey'in bir güvercin olması ne kadar kötü. Halbuki o sana benim kim olduğumu anlatabilirdi. Sana benim masumiyetimi kanıtlayabilirdi. Başka seçeneğim yok. Ölüm bunu kanıtlamanın tek yolu. Seni sevmek gerçekten çok zor. Bunlar benim son sözlerim. Shiyazi" yazıyordu.

    Notta, "Seni incitecek hiçbir şey yapmadım. 5 yıldır beraberiz. Hala nasıl bir insan olduğumu öğrenemedin mi? Küçük Grey'in bir güvercin olması ne kadar kötü. Halbuki o sana benim kim olduğumu anlatabilirdi. Sana benim masumiyetimi kanıtlayabilirdi. Başka seçeneğim yok. Ölüm bunu kanıtlamanın tek yolu. Seni sevmek gerçekten çok zor. Bunlar benim son sözlerim. Shiyazi" yazıyordu.

  26. Notu bırakan adamın ne canlı ne de cansız bedeni asla bulunamadı.

    Notu bırakan adamın ne canlı ne de cansız bedeni asla bulunamadı.

  27. <p><b>"İŞİM BİTTİ, BEKLEMEK NİYE?"</b></p>   Dünyanın en büyük fotoğraf şirketlerinden biri olan Eastman Kodak'ın kurucusu olan George Eastman, hayatının son yıllarında birbiri ardına gelen hastalıklarla geçirdi.

    "İŞİM BİTTİ, BEKLEMEK NİYE?"

    Dünyanın en büyük fotoğraf şirketlerinden biri olan Eastman Kodak'ın kurucusu olan George Eastman, hayatının son yıllarında birbiri ardına gelen hastalıklarla geçirdi.

  28. Annesi tekerlekli sandalyeye mahkum olan Eastman, onun kaderini paylaşmak istemediği gerekçesiyle hayatına kalbine sıktığı tek kurşunla son verdi.

    Annesi tekerlekli sandalyeye mahkum olan Eastman, onun kaderini paylaşmak istemediği gerekçesiyle hayatına kalbine sıktığı tek kurşunla son verdi.

  29. Ünlü işadamının geride bıraktığı intihar notunda ise sadece şu cümleler yazılıydı:

    Ünlü işadamının geride bıraktığı intihar notunda ise sadece şu cümleler yazılıydı:

  30. Arkadaşlarıma. İşim bitti. Beklemek niye? G.E.

    Arkadaşlarıma. İşim bitti. Beklemek niye? G.E.