Google'ın Sır Gibi Sakladığı Yerler

Google'ın sır gibi sakladığı sansürlü yerler

  1. <p><b>Szazhalombatta Petrol Rafinerisi, Macaristan:</b></p>   Sıradan bir petrol rafinerisi olan bu alan garip bir biçimde uygulamada 'yeşil çizim'le örtülmüş durumda. Rafineri binaları görüntülerde yok edilerek dümdüz yeşil bir görüntüyle sunulan yerin neden gizlendiği bir sır.

    Szazhalombatta Petrol Rafinerisi, Macaristan:

    Sıradan bir petrol rafinerisi olan bu alan garip bir biçimde uygulamada 'yeşil çizim'le örtülmüş durumda. Rafineri binaları görüntülerde yok edilerek dümdüz yeşil bir görüntüyle sunulan yerin neden gizlendiği bir sır.

  2. <p><b>Huis Ten Bosch Sarayı, Hollanda:</b></p>   Her ne kadar Hollanda kraliyet ailesine yönelik herhangi bir tehdit ya da belirgin bir tehlike olmasa da sarayın görüntüleri sansürlenmiş. Hangi açıdan bakarsanız bakın karşınıza hep sansürlü görüntüler çıkıyor. Bunun kraliyet ailesinin özel talebi olup olmadığı hakkında bir açıklama yok.

    Huis Ten Bosch Sarayı, Hollanda:

    Her ne kadar Hollanda kraliyet ailesine yönelik herhangi bir tehdit ya da belirgin bir tehlike olmasa da sarayın görüntüleri sansürlenmiş. Hangi açıdan bakarsanız bakın karşınıza hep sansürlü görüntüler çıkıyor. Bunun kraliyet ailesinin özel talebi olup olmadığı hakkında bir açıklama yok.

  3. <p><b>Bilinmez bölge, Rusya:</b></p>   Kimsenin neresi ya da ne olduğuna dair bilgisinin olmadı bir gizemli bölge daha. Siberian Lights isimli internet sitesindeki bir yorumcu buranın gizli bir savunma üssü olduğunu ve radar istasyonu, füzesavar bulunduğunu iddia etmiş. Bir başka yorumcu ise bölgenin hiçbir yerde gerçek fotoğrafı olmadığını, mevcut fotoğraflarında başka yerlerin görsellerini kopyala yapıştır modeliyle yapılmış sahte resimler olduğunu iddia ediyor.

    Bilinmez bölge, Rusya:

    Kimsenin neresi ya da ne olduğuna dair bilgisinin olmadı bir gizemli bölge daha. Siberian Lights isimli internet sitesindeki bir yorumcu buranın gizli bir savunma üssü olduğunu ve radar istasyonu, füzesavar bulunduğunu iddia etmiş. Bir başka yorumcu ise bölgenin hiçbir yerde gerçek fotoğrafı olmadığını, mevcut fotoğraflarında başka yerlerin görsellerini kopyala yapıştır modeliyle yapılmış sahte resimler olduğunu iddia ediyor.

  4. <p><b>Mobil Oil Corp., Buffalo-ABD:</b></p>   Bazı kullanıcılar Mobil´in Buffalo´daki merkezinin gizlenmesini istemesini saçma olduğunu çünkü terörist saldırıya hedef olmayacak bir yer olduğunu söyleyip eleştiriyor. Öte yandan gerçek sebep bu mu değil mi bilinmiyor.

    Mobil Oil Corp., Buffalo-ABD:

    Bazı kullanıcılar Mobil´in Buffalo´daki merkezinin gizlenmesini istemesini saçma olduğunu çünkü terörist saldırıya hedef olmayacak bir yer olduğunu söyleyip eleştiriyor. Öte yandan gerçek sebep bu mu değil mi bilinmiyor.

  5. <p><b>Kuzey Kore:</b></p>   Her ne kadar tüm dünyanın tanıdığı bir ülke olsa da pek az kişi burayı ziyaret ediyor. Goople Maps´te ülke kocaman bir yeşillik olarak yer alıyor. Ne bir otoban, ne bir sokak, ne bir bina hiç bir şeye görüntülerde yer verilmiyor. Adeta terk edilmiş, insansız bölge gibi.

    Kuzey Kore:

    Her ne kadar tüm dünyanın tanıdığı bir ülke olsa da pek az kişi burayı ziyaret ediyor. Goople Maps´te ülke kocaman bir yeşillik olarak yer alıyor. Ne bir otoban, ne bir sokak, ne bir bina hiç bir şeye görüntülerde yer verilmiyor. Adeta terk edilmiş, insansız bölge gibi.

  6. <p><b>Reims Hava Üssü, Fransa:</b></p>   Bu yerin de neden gizlendiği bir muamma.

    Reims Hava Üssü, Fransa:

    Bu yerin de neden gizlendiği bir muamma.

  7. <p><b>Indian Point Santrali, New York, ABD:</b></p>   Santral çevresel kaygılar üzerine ve depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştır.

    Indian Point Santrali, New York, ABD:

    Santral çevresel kaygılar üzerine ve depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştır.

  8. <p><b>Vokel Hava Üssü, Hollanda:</b></p>   Bir süre öncesine kadar bu üssün neden titizlikle gizlendiği merak konusu iken cevap Wikileaks´ten geldi. WikiLeaks´in ortaya çıkardığı belgelere göre bu üste nükleer silah başlıkları bulunuyor.

    Vokel Hava Üssü, Hollanda:

    Bir süre öncesine kadar bu üssün neden titizlikle gizlendiği merak konusu iken cevap Wikileaks´ten geldi. WikiLeaks´in ortaya çıkardığı belgelere göre bu üste nükleer silah başlıkları bulunuyor.

  9. <p><b>HAARP üssü, Alaska:</b></p>   ABD´nin şu anda en gözde savaş silahı olan HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) ses gücüyle yapılabilecek operasyonlar konusunda korkutuyor. Sivil gözlerden gizlenen alanla ilgili komplo teorisyenleri yapılan deneylerin istendiğinde depremlere, sellere neden olabilecek kadar güçlü olduğunu iddia ediyor.

    HAARP üssü, Alaska:

    ABD´nin şu anda en gözde savaş silahı olan HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) ses gücüyle yapılabilecek operasyonlar konusunda korkutuyor. Sivil gözlerden gizlenen alanla ilgili komplo teorisyenleri yapılan deneylerin istendiğinde depremlere, sellere neden olabilecek kadar güçlü olduğunu iddia ediyor.

  10. <p><b>Mazda yarış alanı, ABD:</b></p>   Google Maps´teki en garip sansürlerden biri de bu bölge. Basit bir yarış pisti olan alanın bir kısmı, görüntülerde adeta sinirle çizilmiş gibi duran beyaz bir örtü ile kaplanmış.

    Mazda yarış alanı, ABD:

    Google Maps´teki en garip sansürlerden biri de bu bölge. Basit bir yarış pisti olan alanın bir kısmı, görüntülerde adeta sinirle çizilmiş gibi duran beyaz bir örtü ile kaplanmış.

  11. <p><b>Antik Babil bölgesi, Irak:</b></p>   Irak´ın neredeyse bütünü zaten net olarak gösterilmezken bu bölge tamamen gözlerden uzak tutulmuş. Bölgede herhangi bir askeri birim yok ve bilakis verimli tarım arazileri ile tanınıyor.

    Antik Babil bölgesi, Irak:

    Irak´ın neredeyse bütünü zaten net olarak gösterilmezken bu bölge tamamen gözlerden uzak tutulmuş. Bölgede herhangi bir askeri birim yok ve bilakis verimli tarım arazileri ile tanınıyor.

  12. <p><b>Tantauco Doğla Yaşam Parkı, Şili:</b></p>   Google neden, türü tehlike altındaki hayvanların yaşadığı bir doğal parkı saklıyor? Bilakis tüm dünyanın dikkatinin çekilip yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan canlılar için bir şeyler yapılması gerekirken bu sansüre kimse anlam veremiyor.

    Tantauco Doğla Yaşam Parkı, Şili:

    Google neden, türü tehlike altındaki hayvanların yaşadığı bir doğal parkı saklıyor? Bilakis tüm dünyanın dikkatinin çekilip yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan canlılar için bir şeyler yapılması gerekirken bu sansüre kimse anlam veremiyor.

  13. <p><b>´Hill' aka Elmira İslahevi, ABD:</b></p>   Maksimum güvenliği olan New York´taki hapishanenin üstü karartılmıştır. Sanıyoruz ki, Attica Cezaevi ayaklanmaları ve isyanlar ve dünya çapında meydana gelen çeşitli olaylardan sonra, yetkililerin olası bir helikopter öncülüğündeki kaçış endişesi olabilir.

    ´Hill' aka Elmira İslahevi, ABD:

    Maksimum güvenliği olan New York´taki hapishanenin üstü karartılmıştır. Sanıyoruz ki, Attica Cezaevi ayaklanmaları ve isyanlar ve dünya çapında meydana gelen çeşitli olaylardan sonra, yetkililerin olası bir helikopter öncülüğündeki kaçış endişesi olabilir.

  14. <p><b>Bir Rus´un evi!:</b></p>   Nasıl yani? Zengin bir Rus´un evi Google´da neden gizlenir ki? Wikipedia´ya göre burada gördüğünüz (ya da göremediğiniz) Gazprom CEO´su Alexey Miller´ın sarayı. Bu kişinin neden diğer dünya vatandaşlarına tanınmayan bir haktan yararlandığı Google´a yöneltilen eleştiriler arasında.

    Bir Rus´un evi!:

    Nasıl yani? Zengin bir Rus´un evi Google´da neden gizlenir ki? Wikipedia´ya göre burada gördüğünüz (ya da göremediğiniz) Gazprom CEO´su Alexey Miller´ın sarayı. Bu kişinin neden diğer dünya vatandaşlarına tanınmayan bir haktan yararlandığı Google´a yöneltilen eleştiriler arasında.

  15. <p><b>Albay Sanders:</b></p>  <b> İşte en acayip sansürlerden biri:</b> KFC´nin logosu! Kentucky Fried Chicken´ın logosundaki albay Sanders´ın yüzü dünyanın her yerinden verilen Google Maps görüntülerinde sansürleniyor. Google´ın cevabı hazır: Gerçek kişilerin yüzünü göstermemiz yasak ve her birinin gizlemek zorundayız, albay Sanders da gerçek bir kişiydi.

    Albay Sanders:

    İşte en acayip sansürlerden biri: KFC´nin logosu! Kentucky Fried Chicken´ın logosundaki albay Sanders´ın yüzü dünyanın her yerinden verilen Google Maps görüntülerinde sansürleniyor. Google´ın cevabı hazır: Gerçek kişilerin yüzünü göstermemiz yasak ve her birinin gizlemek zorundayız, albay Sanders da gerçek bir kişiydi.

  16. <p><b>Faroe Adaları, Hollanda:</b></p>   Söylentilere göre, burası "zararsız" askeri bir tesisattır. Fakat işin aslı nedir hala bilinmemekte.

    Faroe Adaları, Hollanda:

    Söylentilere göre, burası "zararsız" askeri bir tesisattır. Fakat işin aslı nedir hala bilinmemekte.

  17. <p><b>Petrol Rafinerisi, Macaristan:</b></p>   Macaristan petrol rafinerisi... Tüm bilinenler bu kadar.

    Petrol Rafinerisi, Macaristan:

    Macaristan petrol rafinerisi... Tüm bilinenler bu kadar.

  18. <p><b>NATO merkezi, Portekiz:</b></p>   Burada aslında neden gizlilik olduğuna dair ilginç bir durum yok. Acayip olan bir başka Google Earth görüntüsünün kopyala/yapıştır modeliyle orijinal görselin üzerine kondurulması. Neden bu yöntem kullanıldı? İlginç...

    NATO merkezi, Portekiz:

    Burada aslında neden gizlilik olduğuna dair ilginç bir durum yok. Acayip olan bir başka Google Earth görüntüsünün kopyala/yapıştır modeliyle orijinal görselin üzerine kondurulması. Neden bu yöntem kullanıldı? İlginç...

  19. <p><b>Seabrook Nükleer Santrali, ABD:</b></p>   Bu yerin ABD´nin kuzeydoğudaki en uç noktasında yer alan bir nükleer istasyon olduğuna inanılıyor. İşletme hakkında net bir bilgi yok.

    Seabrook Nükleer Santrali, ABD:

    Bu yerin ABD´nin kuzeydoğudaki en uç noktasında yer alan bir nükleer istasyon olduğuna inanılıyor. İşletme hakkında net bir bilgi yok.

  20. <p><b>Füze silo, İspanya:</b></p>   Wikimedia´nın bir araştırmacısına göre ortasında siloya benzer bir şeyin olduğu küçük bir bina bulunmaktadır. Yahoo Maps´da bu bölge örtülmemiştir.

    Füze silo, İspanya:

    Wikimedia´nın bir araştırmacısına göre ortasında siloya benzer bir şeyin olduğu küçük bir bina bulunmaktadır. Yahoo Maps´da bu bölge örtülmemiştir.

  21. <p><b>Atomik alan, Fransa:</b></p>   Açıkçası kimse ?The Marcoule site of the Commissariat l´Energie Atomique?´in ne anlama geldiğinden emin değil. yine de net olan şu ki İsimdeki 'atomik' kelimesi hayra alamet olamaz.

    Atomik alan, Fransa:

    Açıkçası kimse ?The Marcoule site of the Commissariat l´Energie Atomique?´in ne anlama geldiğinden emin değil. yine de net olan şu ki İsimdeki 'atomik' kelimesi hayra alamet olamaz.