Hükümet Kadın'a Şok!

Ailemizi maskara etti!

  1. "Hükümet Kadın"da anlatılan kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın oğlu Ferit Midyat, filmde Belediye Başkanı 'Hate Ana'nın cahil bir kadın olarak anlatılan annesinin 5 dil bildiğini belirterek, filmin gösteriminin durdurulması için dava açtı.

    "Hükümet Kadın"da anlatılan kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın oğlu Ferit Midyat, filmde Belediye Başkanı 'Hate Ana'nın cahil bir kadın olarak anlatılan annesinin 5 dil bildiğini belirterek, filmin gösteriminin durdurulması için dava açtı.

  2. Amca Ferit Midyat'ın açtığı dava, filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

    Amca Ferit Midyat'ın açtığı dava, filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

  3. Avukatı aracılığıyla davayı Yargıtay'a taşıyacağını söyleyen Ferit Midyat, HABERTÜRK'e konuştu.

    Avukatı aracılığıyla davayı Yargıtay'a taşıyacağını söyleyen Ferit Midyat, HABERTÜRK'e konuştu.

  4. "Filmde amcalarını rüşvetçi olarak gösterdi. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır. Babası Bayındırlık Bakanlığı'nda genel müdürlük yaptı. Rüşvet suçundan yargılandı ve iki yıl cezaevinde yattı.

    "Filmde amcalarını rüşvetçi olarak gösterdi. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır. Babası Bayındırlık Bakanlığı'nda genel müdürlük yaptı. Rüşvet suçundan yargılandı ve iki yıl cezaevinde yattı.

  5. Yaptığı ne mizah ne de komedidir. Ailemizi maskara yaptı. Hikayenin gerçekle ilgisi yok. Ben tepki gösterince de beni polise ve savcılığa şikayet etmiş." şeklinde konuştu.

    Yaptığı ne mizah ne de komedidir. Ailemizi maskara yaptı. Hikayenin gerçekle ilgisi yok. Ben tepki gösterince de beni polise ve savcılığa şikayet etmiş." şeklinde konuştu.

  6. Oyuncu Sermiyan Midyat, Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan babaannesi Zekiye Midyat'ın gerçek hikâyesini anlattığı söylediği ve iki sene önce çektiği "Hükümet Kadın" filminin devamı bu ay vizyona girdi.

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı olan babaannesi Zekiye Midyat'ın gerçek hikâyesini anlattığı söylediği ve iki sene önce çektiği "Hükümet Kadın" filminin devamı bu ay vizyona girdi.

  7. Hükümet Kadın-2'nin vizyona girmesiyle ünlü oyuncu amcasıyla mahkemelik oldu. Amca Ferit Midyat, filmde annesinin cahil bir kadın olarak gösterildiğini, gerçek hikâyesinin çarpıtıldığını iddia ederek filmin durdurulması için İstanbul Anadolu 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

    Hükümet Kadın-2'nin vizyona girmesiyle ünlü oyuncu amcasıyla mahkemelik oldu. Amca Ferit Midyat, filmde annesinin cahil bir kadın olarak gösterildiğini, gerçek hikâyesinin çarpıtıldığını iddia ederek filmin durdurulması için İstanbul Anadolu 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

  8. Zekiye Midyat'ın Sermiyan Midyat'ın öz babaannesi olmadığını belirten Ferit Midyat "Midyat'a elektrik ve su getiren, 5 dil bilen annemi filmde parmak basan cahil biri gibi gösterdi.

    Zekiye Midyat'ın Sermiyan Midyat'ın öz babaannesi olmadığını belirten Ferit Midyat "Midyat'a elektrik ve su getiren, 5 dil bilen annemi filmde parmak basan cahil biri gibi gösterdi.

  9. Kardeşlerimi de rüşvetçi lanse etti. Filmde hepsiyle alay etti" diyerek filmin gösteriminin durdurulması talebinde bulundu.

    Kardeşlerimi de rüşvetçi lanse etti. Filmde hepsiyle alay etti" diyerek filmin gösteriminin durdurulması talebinde bulundu.

  10. Davayı inceleyen Anadolu 10. Asliye Hukuk Mahkemesi filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle talebin reddedilmesine karar verdi.

    Davayı inceleyen Anadolu 10. Asliye Hukuk Mahkemesi filmin gösteriminin durdurulması için gerekli şartların oluşmadığı gerekçesiyle talebin reddedilmesine karar verdi.

  11. Davayı Yargıtay'a taşıyacağını söyleyen Amca Ferit Midyat, yeğeni Sermiyan Midyat'ın gerçekleri anlatmadığını ve filmdeki belediye başkanının Midyat'ın öz babaannesi olmadığını da belirtti.

    Davayı Yargıtay'a taşıyacağını söyleyen Amca Ferit Midyat, yeğeni Sermiyan Midyat'ın gerçekleri anlatmadığını ve filmdeki belediye başkanının Midyat'ın öz babaannesi olmadığını da belirtti.

  12. HABERTÜRK'e konuşan Amca Ferit Midyat, "Babam 4 evlilik yaptı. Belediye Başkanı olan benim annemdi. Annemin iki çocuğu vardı. Sermiyan'ın babaannesi ise Nimet Hanım'dı. Annemi okuma yazma bilmeyen cahil bir kadın olarak gösterdi. Annem 5 dil biliyordu ve 3 dilde hem okuyup hem de yazabiliyordu" dedi.

    HABERTÜRK'e konuşan Amca Ferit Midyat, "Babam 4 evlilik yaptı. Belediye Başkanı olan benim annemdi. Annemin iki çocuğu vardı. Sermiyan'ın babaannesi ise Nimet Hanım'dı. Annemi okuma yazma bilmeyen cahil bir kadın olarak gösterdi. Annem 5 dil biliyordu ve 3 dilde hem okuyup hem de yazabiliyordu" dedi.

  13. Filmde Sermiyan Midyat'ın amcalarını rüşvetçi olarak gösterdiğini belirten amca Ferit Midyat, "Tüm amcaları saygın kişilerdir. Annemden sonra ağabeyim Ziver 5 dönem Midyat Belediye Başkanlığı yaptı. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır.

    Filmde Sermiyan Midyat'ın amcalarını rüşvetçi olarak gösterdiğini belirten amca Ferit Midyat, "Tüm amcaları saygın kişilerdir. Annemden sonra ağabeyim Ziver 5 dönem Midyat Belediye Başkanlığı yaptı. Ancak ailede rüşvet almak suçundan hüküm giyen tek kişi Sermiyan'ın babasıdır.

  14. Babası Bayındırlık Bakanlığı'nda genel müdürlük yaptı. Rüşvet suçundan yargılandı ve iki yıl cezaevinde yattı. Yaptığı ne mizah ne de komedidir. Ailemizi maskara yaptı. Hikayenin gerçekle ilgisi yok." şeklinde konuştu.

    Babası Bayındırlık Bakanlığı'nda genel müdürlük yaptı. Rüşvet suçundan yargılandı ve iki yıl cezaevinde yattı. Yaptığı ne mizah ne de komedidir. Ailemizi maskara yaptı. Hikayenin gerçekle ilgisi yok." şeklinde konuştu.

  15. Filmin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu olan Sermiyan Midyat ise Ferit Midyat tarafından tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu.

    Filmin yönetmeni, senaristi ve oyuncusu olan Sermiyan Midyat ise Ferit Midyat tarafından tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu.

  16. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Ferit Midyat, "Tehdit ettiğimi, haraç istediğimi söylemiş. 32 yıl gümrük memuru olarak alnımın akıyla çalıştım. Ben bunlara tenezzül etmem." dedi.

    İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Ferit Midyat, "Tehdit ettiğimi, haraç istediğimi söylemiş. 32 yıl gümrük memuru olarak alnımın akıyla çalıştım. Ben bunlara tenezzül etmem." dedi.