Dünyayı Şok Eden Fotoğraflar

Dünyanın farklı yerlerinde çekilmiş bu fotoğraflar, insanı şoka sokuyor.

  1. <p><b>Kosova Mültecileri (Carol Guzy):</b></p>   Carol Guzy, Kosova Mültecilerini gösteren bu fotoğrafı ile Amerikan Pulitzer ödülünü kazanan ilk kadın fotoğrafçı oldu.

    Kosova Mültecileri (Carol Guzy):

    Carol Guzy, Kosova Mültecilerini gösteren bu fotoğrafı ile Amerikan Pulitzer ödülünü kazanan ilk kadın fotoğrafçı oldu.

  2. <p><b>Savaş Ayaklar Altında (Carolyn Cole):</b></p>   Los Angeles Times Fotoğrafçısı Carolyn Cole, bu fotoğrafı Liberya'daki görevi sırasında çekti. Bu fotoğraf Liberya İç Savaşın sonuçlarını çok dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor.

    Savaş Ayaklar Altında (Carolyn Cole):

    Los Angeles Times Fotoğrafçısı Carolyn Cole, bu fotoğrafı Liberya'daki görevi sırasında çekti. Bu fotoğraf Liberya İç Savaşın sonuçlarını çok dramatik bir şekilde gözler önüne seriyor.

  3. <p><b>Tayland Katliamı (Neil Ulevich):</b></p>   Neal Ulevich, bu fotoğrafı ile 1977 Amerikan Pulitzer ödülünü kazanmış ve Tayland sokaklarındaki düzensizliği ve vahşiliği gözler önüne sermişti.

    Tayland Katliamı (Neil Ulevich):

    Neal Ulevich, bu fotoğrafı ile 1977 Amerikan Pulitzer ödülünü kazanmış ve Tayland sokaklarındaki düzensizliği ve vahşiliği gözler önüne sermişti.

  4. <p><b>Fırtınadan Sonra (Patrick Farrell):</b></p>   Amerikalı fotoğrafçı Patrick Farrell, bu fotoğrafında 2008 yılında Haiti'de gerçekleşen yıkım sonrasında küçük bir çocuğun bebek arabasını kurtarmaya çalışmasını gösteriyor.

    Fırtınadan Sonra (Patrick Farrell):

    Amerikalı fotoğrafçı Patrick Farrell, bu fotoğrafında 2008 yılında Haiti'de gerçekleşen yıkım sonrasında küçük bir çocuğun bebek arabasını kurtarmaya çalışmasını gösteriyor.

  5. <p><b>Bir Kişinin Gücü (Oded Balilty):</b></p>   Bu etkileyici fotoğraf 2006 yılında Oded Balilty tarafından İsrail'de çekildi.

    Bir Kişinin Gücü (Oded Balilty):

    Bu etkileyici fotoğraf 2006 yılında Oded Balilty tarafından İsrail'de çekildi.

  6. <p><b>İkiz Kulelerin Çöküşü (Steve Ludlum):</b></p>   11 Eylül saldırısını daha iyi anlatabilen bir fotoğraf olabilir mi?

    İkiz Kulelerin Çöküşü (Steve Ludlum):

    11 Eylül saldırısını daha iyi anlatabilen bir fotoğraf olabilir mi?

  7. <p><b>Tsunami'den Sonra (Arko Datta):</b></p>   Hint Okyanusunda gerçekleşen Tsunami sonrasında çekilen bu fotoğrafı ile Arko Datta, 2004 Dünya Basını Fotoğraf yarışmasında 1. olmuştu.

    Tsunami'den Sonra (Arko Datta):

    Hint Okyanusunda gerçekleşen Tsunami sonrasında çekilen bu fotoğrafı ile Arko Datta, 2004 Dünya Basını Fotoğraf yarışmasında 1. olmuştu.

  8. <p><b>Hindistan Bhopal Trajedisi 1984 (Pablo Bartholomew):</b></p>   3 Aralık 1984 günü, ABD kökenli Union Carbide firmasının Hindistan'da Bhopal'de kurduğu böcek ilacı üreten fabrikadan yanlışlıkla 40 ton metil isosiyanat gazını dışarı atması 18.000 kişinin ölümüne, 150.000&#8242;den fazla insanın zehirlenmesine neden olmuş ve ortaya böyle trajik bir fotoğraf çıkmıştı.

    Hindistan Bhopal Trajedisi 1984 (Pablo Bartholomew):

    3 Aralık 1984 günü, ABD kökenli Union Carbide firmasının Hindistan'da Bhopal'de kurduğu böcek ilacı üreten fabrikadan yanlışlıkla 40 ton metil isosiyanat gazını dışarı atması 18.000 kişinin ölümüne, 150.000′den fazla insanın zehirlenmesine neden olmuş ve ortaya böyle trajik bir fotoğraf çıkmıştı.

  9. <p><b<Aslan Kalp Operasyonu (Deanne Fitzmaurice):</b></p>   Deanne Fitzmaurice'in çektiği bu fotoğraf 2005 yılında Pulitzer ödülüne layık görülmüştür. Fotoğrafın adını ?Aslan Kalp Operasyonu? koymuştur. Peki nedir Bu Aslan Kalp Operasyonu? 9 yaşındaki Iraklı küçük çocuk, Irak Savaşı sırasında patlayan bombalardan yara almış ve sayısız zorlu ameliyat için Amerikaya getirtilmişti. Küçük çocuğun sabrı ve umudu ise ona ?Aslan Kalp? lakabını kazandırdı.

    Deanne Fitzmaurice'in çektiği bu fotoğraf 2005 yılında Pulitzer ödülüne layık görülmüştür. Fotoğrafın adını ?Aslan Kalp Operasyonu? koymuştur. Peki nedir Bu Aslan Kalp Operasyonu? 9 yaşındaki Iraklı küçük çocuk, Irak Savaşı sırasında patlayan bombalardan yara almış ve sayısız zorlu ameliyat için Amerikaya getirtilmişti. Küçük çocuğun sabrı ve umudu ise ona ?Aslan Kalp? lakabını kazandırdı.

  10. <p><b>Omayra Sanchez Trajedisi (Frank Fourier):</b></p>   1985 yılında Kolombiya'da yaşanan volkanik patlamalar sonucunda ortaya çıkan bu trajik fotoğraf, Frank Fourier tarafından çekilmiş; Omayra ise bu fotoğraftan sadece 3 gün sonra ölmüştü.

    Omayra Sanchez Trajedisi (Frank Fourier):

    1985 yılında Kolombiya'da yaşanan volkanik patlamalar sonucunda ortaya çıkan bu trajik fotoğraf, Frank Fourier tarafından çekilmiş; Omayra ise bu fotoğraftan sadece 3 gün sonra ölmüştü.