Portakalın Faydaları

Hem besleyici hem koruyucu özelliği olan C vitamini deposu portakalın insan vücudu üzerindeki faydaları..

  1. Kolesterolü düşürür. Portakalın içindeki maddelerin kötü kolesterolü düşürdüğü düşünülmektedir.

    Kolesterolü düşürür. Portakalın içindeki maddelerin kötü kolesterolü düşürdüğü düşünülmektedir.

  2. Portakalın kabuğu da içi kadar faydalıdır bu yüzden yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince kesmeliyiz

    Portakalın kabuğu da içi kadar faydalıdır bu yüzden yerken kabuğunu mümkün olduğunca ince kesmeliyiz

  3. Kolesterolü düşüren faydalı maddeler için portakalın kabuğunu kek yapımında kullanabilirsiniz.

    Kolesterolü düşüren faydalı maddeler için portakalın kabuğunu kek yapımında kullanabilirsiniz.

  4. Tansiyonu dengeler. Yapılan araştırmalar sonucunda portakalda bolca bulunan magnezyumun kolesterolü düzenlediği ortaya çıktı.

    Tansiyonu dengeler. Yapılan araştırmalar sonucunda portakalda bolca bulunan magnezyumun kolesterolü düzenlediği ortaya çıktı.

  5. Eklemleri güçlendirir. İçinde güçlü antioksidanlar barındıran portakal eklemlerin güçlenmesinde büyük bir rol oynar.

    Eklemleri güçlendirir. İçinde güçlü antioksidanlar barındıran portakal eklemlerin güçlenmesinde büyük bir rol oynar.

  6. Aynı zamanda kas ağrılarının geçmesini ve boy uzamasını sağlar.

    Aynı zamanda kas ağrılarının geçmesini ve boy uzamasını sağlar.

  7. Beynin gelişmesine yardımcıdır. Glisemiks endeksi düşük olan gıdalar beyni besleyen şekeri sağladığı için beyin sağlığı açısından çok önemlidir.

    Beynin gelişmesine yardımcıdır. Glisemiks endeksi düşük olan gıdalar beyni besleyen şekeri sağladığı için beyin sağlığı açısından çok önemlidir.

  8. Portakal da içerdiği karbonhidrat ve düşük glisemiks endeksle beynin gelişmesinde büyük rol oynar.

    Portakal da içerdiği karbonhidrat ve düşük glisemiks endeksle beynin gelişmesinde büyük rol oynar.

  9. Kalp ve damar sistemi için faydalıdır. Kalbe giden damarların tıkanıklığı insan sağlığı açısından ciddi sorunlar taşır ve portakal içerdiği maddelerle bu tıkanıklığı önler.

    Kalp ve damar sistemi için faydalıdır. Kalbe giden damarların tıkanıklığı insan sağlığı açısından ciddi sorunlar taşır ve portakal içerdiği maddelerle bu tıkanıklığı önler.

  10. Portakalı salatalarda, çorbalarda, çaylarda ve hatta yoğurtla birlikte bile kullanarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

    Portakalı salatalarda, çorbalarda, çaylarda ve hatta yoğurtla birlikte bile kullanarak kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz.

  11. Kanseri önler. Günde bir portakal kanseri uzak tutmanın en iyi yoludur. İçerdiği bileşenlerle meme, cilt, akciğer, kolon ve ağız kanseriyle savaşta oldukça etkilidir.

    Kanseri önler. Günde bir portakal kanseri uzak tutmanın en iyi yoludur. İçerdiği bileşenlerle meme, cilt, akciğer, kolon ve ağız kanseriyle savaşta oldukça etkilidir.

  12. Ülseri önler. Portakal içeriği bakımından midemizi ülserden korumada yardımcıdır. Ülser nedeniyle sindirilemeyen gıdaların sindirimine yardımcı olur.

    Ülseri önler. Portakal içeriği bakımından midemizi ülserden korumada yardımcıdır. Ülser nedeniyle sindirilemeyen gıdaların sindirimine yardımcı olur.

  13. Enfeksiyonlardan korur. Portakal içinde 150 farklı faydalı besin ve 60?tan fazla vitamin bulunduran bir narenciye türüdür. Tüm bu maddeler portakalı vücudumuzu virüslerden ve enfeksiyonlardan koruyan antioksidan bakımından oldukça zengindir.

    Enfeksiyonlardan korur. Portakal içinde 150 farklı faydalı besin ve 60?tan fazla vitamin bulunduran bir narenciye türüdür. Tüm bu maddeler portakalı vücudumuzu virüslerden ve enfeksiyonlardan koruyan antioksidan bakımından oldukça zengindir.

  14. Portakal bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda içinde bol miktarda kalsiyum bulunan portakal diş ve kemikleri korur ve güçlenmelerini sağlar.

    Portakal bağışıklık sistemimizin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda içinde bol miktarda kalsiyum bulunan portakal diş ve kemikleri korur ve güçlenmelerini sağlar.

  15. Böbrek taşını önler. Taze sıkılmış portakal suyu böbrek taşı oluşturma riskini en aza indirir. Diğer tüm taze sıkılmış meyve ve narenciye suları böbrek taşını önleme de oldukça yararlıdır.

    Böbrek taşını önler. Taze sıkılmış portakal suyu böbrek taşı oluşturma riskini en aza indirir. Diğer tüm taze sıkılmış meyve ve narenciye suları böbrek taşını önleme de oldukça yararlıdır.

  16. Sağlıklı bir cilt sunar. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan portakal ciltteki yaşlanmanın etkilerini azaltır. Her gün portakal yemek ya da en az bir bardak portakal suyu içmek kusursuz bir cilt sağlar.

    Sağlıklı bir cilt sunar. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan portakal ciltteki yaşlanmanın etkilerini azaltır. Her gün portakal yemek ya da en az bir bardak portakal suyu içmek kusursuz bir cilt sağlar.