En 'Ünlü' Veganlar!

Hayvansal gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddeden veganlar iklimi, doğayı korumayı ve endüstriyel gıdanın canlılara yaptığı eziyete son vermeyi hedefliyorlar

  1. Uzun süredir vejetaryen olan NAtalie Portman da 2009 yılında Jonathan Safran Foer'in 'Eating Animal' adlı kitabını okuyunca vegan olmaya karar verdi. Portman, endüstriyel hayvancılığın çevre üzerindeki olumsuz etkileri üzerine blog da yazıyor.

    Uzun süredir vejetaryen olan NAtalie Portman da 2009 yılında Jonathan Safran Foer'in 'Eating Animal' adlı kitabını okuyunca vegan olmaya karar verdi. Portman, endüstriyel hayvancılığın çevre üzerindeki olumsuz etkileri üzerine blog da yazıyor.

  2. Bir çiftlikte büyüyen Carrie Underwood, 13 yaşında hayvanların nasıl öldürüldüğünü gördüğünde vejeteryan oldu. İki kez en seksi vejeteryanler listesine giren Underwood, 2011 yılında veganlığa geçti.

    Bir çiftlikte büyüyen Carrie Underwood, 13 yaşında hayvanların nasıl öldürüldüğünü gördüğünde vejeteryan oldu. İki kez en seksi vejeteryanler listesine giren Underwood, 2011 yılında veganlığa geçti.

  3. Uzun süredir vegan olan Morrisey, bu yıl veganizm ve hayvan hakları konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmedi.

    Uzun süredir vegan olan Morrisey, bu yıl veganizm ve hayvan hakları konusundaki açıklamalarıyla gündemden düşmedi.

  4. Russell Brand, 2011 yılında işlenmiş gıdalarla hastalıklar arasındaki ilişkiyi anlatan 'Fork over Knives'ı izledikten sonra vejetaryenlikten vefanlığa geçti. En seksi vejeteryanler listesine giren Brand, artık vejetaryen değil vegan olduğunu açıkladı

    Russell Brand, 2011 yılında işlenmiş gıdalarla hastalıklar arasındaki ilişkiyi anlatan 'Fork over Knives'ı izledikten sonra vejetaryenlikten vefanlığa geçti. En seksi vejeteryanler listesine giren Brand, artık vejetaryen değil vegan olduğunu açıkladı

  5. Ünlü şarkıcı Morissette, 2009'da 'Eat to Live' adlı kitabı okuduktan sonra vegan oldu. 120 yaşına kadar yaşamak istediğini belirten Morissette vegan olduktan sonra 9 kilo verdiğini ve kendini daha enerjik hissettiğini söylüyor.

    Ünlü şarkıcı Morissette, 2009'da 'Eat to Live' adlı kitabı okuduktan sonra vegan oldu. 120 yaşına kadar yaşamak istediğini belirten Morissette vegan olduktan sonra 9 kilo verdiğini ve kendini daha enerjik hissettiğini söylüyor.

  6. 'Altın Kızlar' dizisinin ünlü oyuncusu 91 yaşındaki Betty White, onyıllarca süren vejeteryanlikten sonra sonra artık vegan. White, aktif bir hayvan hakları savunucusu.

    'Altın Kızlar' dizisinin ünlü oyuncusu 91 yaşındaki Betty White, onyıllarca süren vejeteryanlikten sonra sonra artık vegan. White, aktif bir hayvan hakları savunucusu.

  7. Radiohead'ın kurusu ve solisti Yorke, The Smiths?in 'Meat is Murder' (Et, cinayettir) adlı şarkısını dinleyince vegan olmaya karar verdiği belirtiliyor.

    Radiohead'ın kurusu ve solisti Yorke, The Smiths?in 'Meat is Murder' (Et, cinayettir) adlı şarkısını dinleyince vegan olmaya karar verdiği belirtiliyor.

  8. 'Açlık Oyunları'nın yıldızı 25 yıldır vegan. Organik bir çiftlikte oturan Woody Harrelson, elektromanyetik dalgalar nedeniyle cep telefonu kullanmıyor, Sage adlı vegan restoranın ortaklarından ve dünyanın ilk organik bira bahçesinin sahibi.

    'Açlık Oyunları'nın yıldızı 25 yıldır vegan. Organik bir çiftlikte oturan Woody Harrelson, elektromanyetik dalgalar nedeniyle cep telefonu kullanmıyor, Sage adlı vegan restoranın ortaklarından ve dünyanın ilk organik bira bahçesinin sahibi.

  9. Şampiyon atlet CARL Lewis, hayatının en iyi derecelerini vegan olduktan sonra katıldığı 1991 Dünya Şampiyonası'nda aldığını söylüyor. Aynı yıl ?Yılın Atleti' seçildi. Lewis, et ve tuz aradığı zamanlarda limon suyu ve mercimeğe asıldığını söyledi.

    Şampiyon atlet CARL Lewis, hayatının en iyi derecelerini vegan olduktan sonra katıldığı 1991 Dünya Şampiyonası'nda aldığını söylüyor. Aynı yıl ?Yılın Atleti' seçildi. Lewis, et ve tuz aradığı zamanlarda limon suyu ve mercimeğe asıldığını söyledi.

  10. Oyuncu 3 yaşından beri vegan ve 'o an'ı net hatırlıyor. "Ailemle birlikte teknede balık tutuyordum. Hayatı için çırpınan bir canlının ölümüne tanık oldum" diyen JOAQUIN Phoenix, 'Go Vegan' kampanyasın tanıtım filminde bir balığın ölümünü canlandırdı.

    Oyuncu 3 yaşından beri vegan ve 'o an'ı net hatırlıyor. "Ailemle birlikte teknede balık tutuyordum. Hayatı için çırpınan bir canlının ölümüne tanık oldum" diyen JOAQUIN Phoenix, 'Go Vegan' kampanyasın tanıtım filminde bir balığın ölümünü canlandırdı.

  11. Ünlü oyuncu, 15 yıldır vegan. Vegan olmadan önce astım, akne ve uyku bozukluğundan mustarip olduğunu söyleyen Alıcıa Silverstone, besin endüstrisiyle ilgili okuyup belgeseller izledikten sonra bu kararı almış.

    Ünlü oyuncu, 15 yıldır vegan. Vegan olmadan önce astım, akne ve uyku bozukluğundan mustarip olduğunu söyleyen Alıcıa Silverstone, besin endüstrisiyle ilgili okuyup belgeseller izledikten sonra bu kararı almış.

  12. Babasını 2008 yılında kalp krizinden yitiren ünlü şarkıcı, şarkı yazarı ve dansçı Usher'in 2012 yılından beri vegan olduğu belirtiliyor.

    Babasını 2008 yılında kalp krizinden yitiren ünlü şarkıcı, şarkı yazarı ve dansçı Usher'in 2012 yılından beri vegan olduğu belirtiliyor.

  13. Ellen DeGeneres, beslenme ve hayvan hakları üzerine uzun süre okuduktan sonra 2008 yılında veganlığı seçti. "Veganım, çünkü hayvanları seviyorum" diyen DeGeneres'in 2008'de evlendiği eşi Portia de Rossi de vegan.

    Ellen DeGeneres, beslenme ve hayvan hakları üzerine uzun süre okuduktan sonra 2008 yılında veganlığı seçti. "Veganım, çünkü hayvanları seviyorum" diyen DeGeneres'in 2008'de evlendiği eşi Portia de Rossi de vegan.

  14. Al Gore, veganlığa geçen en son ünlülerden. Forbes, eski ABD Başkan Yardımcısı'nın veganlığı seçtiğini açıkladı. Ama sebebini belirtmedi. Gore, iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarıyla da tanınıyor.

    Al Gore, veganlığa geçen en son ünlülerden. Forbes, eski ABD Başkan Yardımcısı'nın veganlığı seçtiğini açıkladı. Ama sebebini belirtmedi. Gore, iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarıyla da tanınıyor.

  15. 2004 yılında 4'üncü kez baypas ameliyatı geçiren eski ABD Başkanı Bill Clinton, 2010 yılından beri vegan. Vegan olunca 9 kilo veren Clinton, "Sebzeleri, meyveleri ve bakliyatı seviyorum" dedi.

    2004 yılında 4'üncü kez baypas ameliyatı geçiren eski ABD Başkanı Bill Clinton, 2010 yılından beri vegan. Vegan olunca 9 kilo veren Clinton, "Sebzeleri, meyveleri ve bakliyatı seviyorum" dedi.

  16. Eski ağırsıklet boks şampiyonu Mike Tyson, 2010 yılında veganlığı seçti ve 3 yılda 45 kilo verdi.

    Eski ağırsıklet boks şampiyonu Mike Tyson, 2010 yılında veganlığı seçti ve 3 yılda 45 kilo verdi.