Hangi Ünlüler Tesettüre Girdi?

Kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. Hatta aralarında taçlı güzeller, cesur pozlarıyla tanınan mankenler var. Ama günün birinde yaşadıkları pırıltılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. Kendilerini tamamen dine verdiler. İşte o ünlüler.

  1. Kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. Hatta aralarında taçlı güzeller, cesur pozlarıyla tanınan mankenler var. Ama günün birinde yaşadıkları pırıltılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. Kendilerini tamamen dine verdiler. İşte o ünlüler.

    Kimi sinema, kimi müzik kimi de podyum dünyasının ünlüleriydi. Hatta aralarında taçlı güzeller, cesur pozlarıyla tanınan mankenler var. Ama günün birinde yaşadıkları pırıltılı dünyaya veda edip, manevi dünyaya sığındılar. Kendilerini tamamen dine verdiler. İşte o ünlüler.

  2. <p>Türkiye'nin tanınmış ralli pilotlarından ve televizyon sunucusu Burcu Çetinkaya tesettüre girdi.</p>    Burcu Çetinkaya önceki günlerde İbrahim Tatlıses ile çektirdiği fotoğrafı Twitter sayfasında yayınladı. Türban takmış olan Çetinkaya'nın Twitter profil fotoğrafını da değiştirmiş olması takipçilerinin gözünden kaçmadı.

    Türkiye'nin tanınmış ralli pilotlarından ve televizyon sunucusu Burcu Çetinkaya tesettüre girdi.

    Burcu Çetinkaya önceki günlerde İbrahim Tatlıses ile çektirdiği fotoğrafı Twitter sayfasında yayınladı. Türban takmış olan Çetinkaya'nın Twitter profil fotoğrafını da değiştirmiş olması takipçilerinin gözünden kaçmadı.

  3. Çetinkaya "Aldığım örtünme kararı sadece kendi manevi yolculuğumla ilgili bir karar. Ben hala Burcu Çetinkaya'yım. Uzun yıllar önce çıktığım bir yolculuk var ve bir adım daha atmak istedim sadece. Hayatımda kimseye karşı önyargılı olmadım. Çıplak gezen bir insan benden daha Allah'a yakın olabilir bunu yargılamak bana düşmez. Bu kararım sadece ve sadece kendi yolculuğumla ilgili ve kimseyi geçmişte nasıl yargılamadıysam şimdi de yargılamayacağım. Ama geçmişte beni yargılayanların sayısı oldukça fazlaydı şimdi de aynı şekilde olucak gibi hissediyorum. İnşallah herkesin önyargıları geride bırakıp yüreklere baktığı günler gelir" dedi.

    Çetinkaya "Aldığım örtünme kararı sadece kendi manevi yolculuğumla ilgili bir karar. Ben hala Burcu Çetinkaya'yım. Uzun yıllar önce çıktığım bir yolculuk var ve bir adım daha atmak istedim sadece. Hayatımda kimseye karşı önyargılı olmadım. Çıplak gezen bir insan benden daha Allah'a yakın olabilir bunu yargılamak bana düşmez. Bu kararım sadece ve sadece kendi yolculuğumla ilgili ve kimseyi geçmişte nasıl yargılamadıysam şimdi de yargılamayacağım. Ama geçmişte beni yargılayanların sayısı oldukça fazlaydı şimdi de aynı şekilde olucak gibi hissediyorum. İnşallah herkesin önyargıları geride bırakıp yüreklere baktığı günler gelir" dedi.

  4. Evlendikten sonra mesleği bırakan Türkiye Mankenlik Kraliçesi Tuğçe Güder'in tesettüre girdiği ortaya çıktı.

    Evlendikten sonra mesleği bırakan Türkiye Mankenlik Kraliçesi Tuğçe Güder'in tesettüre girdiği ortaya çıktı.

  5. Uğur Karas ile evlenen ve bir erkek bebek dünyaya getiren Tuğçe Güder, bir süre önce Yalova'ya taşınmıştı. Ünlü manken tesettüre girmesiyle ilgili  'Birileri değil Allah için kapandım' dedi.

    Uğur Karas ile evlenen ve bir erkek bebek dünyaya getiren Tuğçe Güder, bir süre önce Yalova'ya taşınmıştı. Ünlü manken tesettüre girmesiyle ilgili 'Birileri değil Allah için kapandım' dedi.

  6. Afrika kökenli olan Güder, ailesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu´na bırakılmış, buradan da bir aileye evlatlık verilmişti.

    Afrika kökenli olan Güder, ailesi tarafından Çocuk Esirgeme Kurumu´na bırakılmış, buradan da bir aileye evlatlık verilmişti.

  7. Eski TRT spikeri Serra Karaçam kapandı... Ünlü spiker, bu kararının ardında yatan sebepleri de Ala dergisine anlattı.

    Eski TRT spikeri Serra Karaçam kapandı... Ünlü spiker, bu kararının ardında yatan sebepleri de Ala dergisine anlattı.

  8. İmam Hatip mezunu olduğunu söyleyen Karaçam, üniversiteye kayıt olmak için fotoğraf çektirdiğinde ağlayarak başını açtığını dile getirdi.

    İmam Hatip mezunu olduğunu söyleyen Karaçam, üniversiteye kayıt olmak için fotoğraf çektirdiğinde ağlayarak başını açtığını dile getirdi.

  9. <p>Serra Karaçam, kapanmaya kızının doğumundan 5 ay sonra karar verdiğini söyledi.</p>     Daha önce de kapanmayı düşündüğünü belirten Karaçam sözlerini şöyle sürdürdü:

    Serra Karaçam, kapanmaya kızının doğumundan 5 ay sonra karar verdiğini söyledi.

    Daha önce de kapanmayı düşündüğünü belirten Karaçam sözlerini şöyle sürdürdü:

  10. 'Çocuk olunca, örneğin yataktan düşüyor, başına bir şey geliyor, Allah'ın onu sürekli koruduğunu gördükçe, şükür duygum arttı. Kendi sorumluluklarımı ve teşekkürümü daha titiz yapma isteği netleşti içimde. Ve birden zaten düşündüğüm şeyi uyguladım bir gün.'

    'Çocuk olunca, örneğin yataktan düşüyor, başına bir şey geliyor, Allah'ın onu sürekli koruduğunu gördükçe, şükür duygum arttı. Kendi sorumluluklarımı ve teşekkürümü daha titiz yapma isteği netleşti içimde. Ve birden zaten düşündüğüm şeyi uyguladım bir gün.'

  11. Karaçam, başörtüsünün mesleği açısından ne avantaj ne dezavantaj olmasını istemediğini de belirtti.

    Karaçam, başörtüsünün mesleği açısından ne avantaj ne dezavantaj olmasını istemediğini de belirtti.

  12. Karaçam´ın bu kararı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

    Karaçam´ın bu kararı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

  13. <p><b>HAC´DAN SEVGİLERLE</b></p>    Fantezi müziğin sevilen sesi İntizar, hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti.    Uzun süredir ekranlarda görünmeyen şarkıcının Mekke'de olduğunu ise hayranlarına sanatçı arkadaşı Mustafa Ceceli duyurdu. Twitter'ında İntizar'ın kutsal topraklarda çektiği fotoğrafı paylaşan şarkıcı, "İntizar hacdan sevgilerini yolladı hepinize" diye de not düştü.

    HAC´DAN SEVGİLERLE

    Fantezi müziğin sevilen sesi İntizar, hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Uzun süredir ekranlarda görünmeyen şarkıcının Mekke'de olduğunu ise hayranlarına sanatçı arkadaşı Mustafa Ceceli duyurdu. Twitter'ında İntizar'ın kutsal topraklarda çektiği fotoğrafı paylaşan şarkıcı, "İntizar hacdan sevgilerini yolladı hepinize" diye de not düştü.

  14. Hürriyet Dünyası'ndan Fatma Aksu da hac görevini yerine getiren Türkler arasında bulunan İntizar'ın yanındaydı.

    Hürriyet Dünyası'ndan Fatma Aksu da hac görevini yerine getiren Türkler arasında bulunan İntizar'ın yanındaydı.

  15. Sükunet içinde ibadetini gerçekleştiren İntizar bol bol dua etti.

    Sükunet içinde ibadetini gerçekleştiren İntizar bol bol dua etti.

  16. İşte İntizar´ın hac fotoğrafları.

    İşte İntizar´ın hac fotoğrafları.

  17. <p><b>İÇİMDEN GELEN SESİ DİNLEDİM</b></p>    Televizyon ekranlarının sevimli sunucularından İkbal Gürpınar da içinden gelen sesi dinleyip maneviyata yönelen ünlülerden.

    İÇİMDEN GELEN SESİ DİNLEDİM

    Televizyon ekranlarının sevimli sunucularından İkbal Gürpınar da içinden gelen sesi dinleyip maneviyata yönelen ünlülerden.

  18. Umre´ye giden Gürpınar, orada tesetüre girmeye karar verdi.

    Umre´ye giden Gürpınar, orada tesetüre girmeye karar verdi.

  19. Böylece Gürpınar tesettüre girmeye karar verdi ve görüntüsünü değiştirdi.

    Böylece Gürpınar tesettüre girmeye karar verdi ve görüntüsünü değiştirdi.

  20. <p><b>O anı şöyle anlatmıştı Gürpınar bir röportajında</b></p>   'Dördüncü kez Umre´ye gittim. Daha önce başımı kapatma niyetim yoktu. İşimden dolayı böyle bir şey yapamayacağımı düşünüyordum. Kabe'de namaz kılarken içime bir ses geldi "İçimdeki ses kapanmalısın" dedi.'

    O anı şöyle anlatmıştı Gürpınar bir röportajında

    'Dördüncü kez Umre´ye gittim. Daha önce başımı kapatma niyetim yoktu. İşimden dolayı böyle bir şey yapamayacağımı düşünüyordum. Kabe'de namaz kılarken içime bir ses geldi "İçimdeki ses kapanmalısın" dedi.'

  21. Gürpınar başını kapatarak 'reklam yaptığı' iddialara da katıldığı bir TV programında gözyaşları içinde cevap verdi.

    Gürpınar başını kapatarak 'reklam yaptığı' iddialara da katıldığı bir TV programında gözyaşları içinde cevap verdi.

  22. İlk evliliğini yapana kadar da başını kapattığını söyleyen Gürpınar 'Eski eşimin isteğiyle başımı açtım' diye konuştu.

    İlk evliliğini yapana kadar da başını kapattığını söyleyen Gürpınar 'Eski eşimin isteğiyle başımı açtım' diye konuştu.

  23. Gürpınar İmam Hatip mezunu olduğunu da aynı programda söylemişti.

    Gürpınar İmam Hatip mezunu olduğunu da aynı programda söylemişti.

  24. <p><b>BİR SABAH UYANDI VE HAYATI DEĞİŞTİ</b></p>    Yeşilçam'ın 1960 yıllarına damgasını vuran en güzel yıldızlardan biriydi Leyla Sayar. 1940 doğumlu oyuncu Yıldız Dergisi´nin düzenlediği artist yarışmasında başarı kazandı. Daha 1958 yılında sinemaya girdi.

    BİR SABAH UYANDI VE HAYATI DEĞİŞTİ

    Yeşilçam'ın 1960 yıllarına damgasını vuran en güzel yıldızlardan biriydi Leyla Sayar. 1940 doğumlu oyuncu Yıldız Dergisi´nin düzenlediği artist yarışmasında başarı kazandı. Daha 1958 yılında sinemaya girdi.

  25. Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu´nda eğitim gören Sayar 1957 yılında Üç Garipler filmiyle sinemaya adım attı. Ardından Duvaklı Göl, Dertl Irmak gibi yapımlar geldi.

    Bir dönem Ankara Devlet Tiyatrosu´nda eğitim gören Sayar 1957 yılında Üç Garipler filmiyle sinemaya adım attı. Ardından Duvaklı Göl, Dertl Irmak gibi yapımlar geldi.

  26. Yeşilçam´ın bir dönemine damga vuran en güzel kadınlardan biri olan Sayar, özel hayatıyla da hep ilgi çekti.Özellikle de Muzaffer Tema ile yaşadığı çalkantılı ilişki dönemin magazin basınının gündemindeydi.

    Yeşilçam´ın bir dönemine damga vuran en güzel kadınlardan biri olan Sayar, özel hayatıyla da hep ilgi çekti.Özellikle de Muzaffer Tema ile yaşadığı çalkantılı ilişki dönemin magazin basınının gündemindeydi.

  27. Dönemin ünlü gazino işletmecileri Hasan Ekesi ve Hasan Bora´nın ısrarıyla o yıllarda pek çok sinema sanatçısının yaptığı gibi sahneye çıktı Leyla Sayar. Yapacağı iş dansözlüktü.     Hayatında hiç böyle bir iş yapmamış olan Sayar, Kudret Şandıra´dan bir hafta ders aldı ve dansöz olarak gazino sahnesine çıktı.     Ama şansı yaver gitmedi. Filmlerini hayranlıkla izleyenler onu sahnede dans ederken görmekten pek hoşlanmadı.

    Dönemin ünlü gazino işletmecileri Hasan Ekesi ve Hasan Bora´nın ısrarıyla o yıllarda pek çok sinema sanatçısının yaptığı gibi sahneye çıktı Leyla Sayar. Yapacağı iş dansözlüktü. Hayatında hiç böyle bir iş yapmamış olan Sayar, Kudret Şandıra´dan bir hafta ders aldı ve dansöz olarak gazino sahnesine çıktı. Ama şansı yaver gitmedi. Filmlerini hayranlıkla izleyenler onu sahnede dans ederken görmekten pek hoşlanmadı.

  28. Aslında yapmak istediği kameraların karşısına geçmek film çevirmekti. Yeşilçam´a döndü ancak artık sinema sektörü değişmişti.     Aylarca kendisine uygun bir rol verilmesini bekledi.. Ama beklediği haber bir türlü gelmedi.

    Aslında yapmak istediği kameraların karşısına geçmek film çevirmekti. Yeşilçam´a döndü ancak artık sinema sektörü değişmişti. Aylarca kendisine uygun bir rol verilmesini bekledi.. Ama beklediği haber bir türlü gelmedi.

  29. Bu talihsizliğin ardından Sayar, kendini dine verdi. Artık Tanrı´ya yakındı...Zaten kazanıp biriktirdiği para da onun geçimini sağlamaya yetecekti.     Hayatını tamamen yeniden şekillendirdi Sayar. Öyle ki eski filmleri TV ekranında görünür görünmez kumandayı alıp kanal değiştirecek kadar.

    Bu talihsizliğin ardından Sayar, kendini dine verdi. Artık Tanrı´ya yakındı...Zaten kazanıp biriktirdiği para da onun geçimini sağlamaya yetecekti. Hayatını tamamen yeniden şekillendirdi Sayar. Öyle ki eski filmleri TV ekranında görünür görünmez kumandayı alıp kanal değiştirecek kadar.

  30. <p><b>BİR ZAMANLARIN MARJİNAL MANKENİYDİ</b></p>    Bir zamanlar podyumların en çılgın mankeniydi Toktay.

    BİR ZAMANLARIN MARJİNAL MANKENİYDİ

    Bir zamanlar podyumların en çılgın mankeniydi Toktay.

  31. İlk sürpriz Toktay´ın evlenmesi oldu. Sonra da ilk bebeğini dünyaya getirdi.

    İlk sürpriz Toktay´ın evlenmesi oldu. Sonra da ilk bebeğini dünyaya getirdi.

  32. Daha sonra Umre´ye de giden Toktay, ışıltılı dünyanın çok uzağında mütevazı bir hayat sürdürüyor.

    Daha sonra Umre´ye de giden Toktay, ışıltılı dünyanın çok uzağında mütevazı bir hayat sürdürüyor.

  33. Bir zamanlar magazin basınını peşinden koşturan bir ünlü olması dışında milyonlarca anneden hiçbir farkı yok.

    Bir zamanlar magazin basınını peşinden koşturan bir ünlü olması dışında milyonlarca anneden hiçbir farkı yok.

  34. Toktay şimdi hayatını eşine ve iki çocuğuna adadı.

    Toktay şimdi hayatını eşine ve iki çocuğuna adadı.

  35. <p><b>İŞİ İÇİN BAŞINI AÇTI</b></p>    Yeşilçam´ın bir dönemine damgasını vuran ünlü yıldızlardan bir Necla Nazır.

    İŞİ İÇİN BAŞINI AÇTI

    Yeşilçam´ın bir dönemine damgasını vuran ünlü yıldızlardan bir Necla Nazır.

  36. Ferdi Tayfur ile uzun süren hayat arkadaşlığı sırasında tesettüre girdi.

    Ferdi Tayfur ile uzun süren hayat arkadaşlığı sırasında tesettüre girdi.

  37. Kimsenin etkisinde kalmadığını Allah inancından dolayı bunu tercih ettiğini söyledi.

    Kimsenin etkisinde kalmadığını Allah inancından dolayı bunu tercih ettiğini söyledi.

  38. Yıllarca da bu kararından en küçük bir taviz vermedi.

    Yıllarca da bu kararından en küçük bir taviz vermedi.

  39. Ancak Tayfur ile olan hayat arkadaşlığı sona erince bir yol ayrımına geldi.

    Ancak Tayfur ile olan hayat arkadaşlığı sona erince bir yol ayrımına geldi.

  40. Türbanlı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini söyleyen Nazır 'ekmek parası için' başını açtı.     Nazır tam 20 yıl sonra başındaki örtüyü çıkarmıştı. Ama sonra yeniden kapandı.

    Türbanlı olduğu için kimsenin kendisine iş vermediğini söyleyen Nazır 'ekmek parası için' başını açtı. Nazır tam 20 yıl sonra başındaki örtüyü çıkarmıştı. Ama sonra yeniden kapandı.