Yeni Kabinede Kimler Var?

Yeni bakanlar kimler?

  1. <b>Başbakan Erdoğan Yeni Kabine Listesini Açıkladı</b>  <p><b> İşte o isimler </b></p>

    Başbakan Erdoğan Yeni Kabine Listesini Açıkladı

    İşte o isimler

  2. <p><b>Başbakan Yardımcılığına - Ankara Milletvekili Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)</b></p>  Emrullah İşler (d. 7 Ocak 1960, Kızılcahamam, Ankara) Türk akademisyen ve siyasetçi.  7 Ocak 1960'ta Ankara Kızılcahamam'da doğan Emrullah İşler, uzun yıllar akdemisyenlik yapmış, 2006 yılı Nisan ayında başladığı Başbakan Müşavirliği görevinin ardından 2011 yılında yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem milletvekili seçildi. Halen bu görevde bulunan İşler, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu üyesidir. Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babasıdır.

    Başbakan Yardımcılığına - Ankara Milletvekili Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)

    Emrullah İşler (d. 7 Ocak 1960, Kızılcahamam, Ankara) Türk akademisyen ve siyasetçi. 7 Ocak 1960'ta Ankara Kızılcahamam'da doğan Emrullah İşler, uzun yıllar akdemisyenlik yapmış, 2006 yılı Nisan ayında başladığı Başbakan Müşavirliği görevinin ardından 2011 yılında yapılan seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem milletvekili seçildi. Halen bu görevde bulunan İşler, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı ve Dışişleri Komisyonu üyesidir. Çok iyi düzeyde Arapça ve iyi düzeyde İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babasıdır.

  3. <p><b>İçişleri Bakanlığı- Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala</b></p>  Efkan Ala İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. Efkan Ala 1988'de kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Efkan Ala İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı,Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atanmıştır. 10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmiştir. Efkan Ala Evli ve iki çocuk babasıdır.

    İçişleri Bakanlığı- Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala

    Efkan Ala İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 1987 mezunudur. Efkan Ala 1988'de kaymakamlık stajına başladı. İki yıl Sakarya Valiliği maiyet memurluğu, bir yıl İngiltere'de hizmet içi eğitimden sonra, ikişer yıl Dernekpazarı, Kabataş ilçelerinde kaymakamlık, Tunceli'de vali yardımcılığı yaptı. Efkan Ala İçişleri Bakanlığı'nda Eğitim Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı,Turizm Bakanlığı'nda Eğitim Genel Müdürlüğü ve Müşavirlik görevlerinde bulundu. Batman valiliğinden sonra 14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valiliği'ne atanmıştır. 10 Eylül 2007 tarihi itibariyle Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirilmiştir. Efkan Ala Evli ve iki çocuk babasıdır.

  4. <p><b>Ekonomi Bakanlığına Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi</b></p>  Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961?de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İngiltere South London College'de ekonomi eğitimi aldı.Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu.    Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

    Ekonomi Bakanlığına Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi

    Nihat Zeybekci, 1 Ocak 1961?de Denizli Tavas İlçesi Pınarlar beldesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İngiltere South London College'de ekonomi eğitimi aldı.Özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. 1994'te Turkuaz Tekstil'i kurdu. Denizli Platform Sözcülüğünde, Denizli Sanayi Odası Meslek Grubu Üyeliğinde bulundu. İki dönem Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanlığını yürüttü. 2004-2011 tarihleri arasında Denizli Belediye Başkanlığı ile Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Türkiye Heyeti Başkanlığı; 2005-2011 tarihleri arasında Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Zeybekci, evli ve 4 çocuk babasıdır.

  5. <p><b>Adalet Bakanlığına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ</b></p>  Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

    Adalet Bakanlığına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

    Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Avukat; Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalı'nda tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22. Dönem Yozgat Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

  6. <p><b>Ulaştırma Bakanı -Karaman Milletvekili Lütfi Elvan</b></p>  12 Mart 1962 Ermenek, Karaman doğumlu.  İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibank'ta Yüksek Mühendis olarak göreve başladı. DPT'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 23. ve 24. Dönem Karaman Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu Üyesi oldu. 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

    Ulaştırma Bakanı -Karaman Milletvekili Lütfi Elvan

    12 Mart 1962 Ermenek, Karaman doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'ni bitirdi. Leeds Üniversitesi'nde maden ve yöneylem araştırması alanında, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise Delaware Üniversitesi'nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Etibank'ta Yüksek Mühendis olarak göreve başladı. DPT'de çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 23. ve 24. Dönem Karaman Milletvekili. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu Üyesi oldu. 24. Dönem'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

  7. <p><b>Avrupa Birliği Bakanlığına- Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu .</b></p>    Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968, Alanya'da doğdu. Mevlüt Çavuşoğlu, 2010 - 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı görevini yürüten Türk siyasetçi. Mevlüt Çavuşoğlu, 2002 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekilidir.    Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.    Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu.    01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.    Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir.    Dr. İsmet Yılmaz; 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde Sivas'tan, AK Parti Milletvekili olarak seçilmiştir.

    Avrupa Birliği Bakanlığına- Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu .

    Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968, Alanya'da doğdu. Mevlüt Çavuşoğlu, 2010 - 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi başkanlığı görevini yürüten Türk siyasetçi. Mevlüt Çavuşoğlu, 2002 yılından beri Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya milletvekilidir. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 114. maddesi uyarınca bağımsız olarak 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu. 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Dr. İsmet Yılmaz; 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde Sivas'tan, AK Parti Milletvekili olarak seçilmiştir.

  8. <p><b>Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İstanbul Milletvekili İdris Güllüce</b></p>    1950 yılında Erzurum Hasankale'de doğdu.  Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitirdi. 22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.  TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı.  12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi..  Bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu Başkanı olan GÜLLÜCE, ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.  İngilizce ve Arapça bilen Güllüce evli ve 5 çocuk babasıdır.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığına İstanbul Milletvekili İdris Güllüce

    1950 yılında Erzurum Hasankale'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi'ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitirdi. 22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi. TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi.. Bayındırlık, imar, ulaştırma ve turizm komisyonu Başkanı olan GÜLLÜCE, ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Güllüce evli ve 5 çocuk babasıdır.

  9. <p><b>Gençlik ve Spor Bakanlığına Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç,</b></p>  Akif Çağatay Kılıç (d. 15 Haziran 1976, Almanya) Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

    Gençlik ve Spor Bakanlığına Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç,

    Akif Çağatay Kılıç (d. 15 Haziran 1976, Almanya) Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

  10. <p><b>Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına- Sakarya Mülletvekili Ayşenur İslam</b></p>  İstanbul Üsküdar?da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesi'nde Doktora yaptı. Mezuniyetinden sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluşunda ve Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Doktor Bahadır Celal İslam ile evli olan Ayşenur İslam, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış on kitabı, elli kadar makalesi bulunmaktadır.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına- Sakarya Mülletvekili Ayşenur İslam

    İstanbul Üsküdar?da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesi'nde Doktora yaptı. Mezuniyetinden sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluşunda ve Yönetim Kurulu'nda görev aldı. Doktor Bahadır Celal İslam ile evli olan Ayşenur İslam, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış on kitabı, elli kadar makalesi bulunmaktadır.

  11. <p><b>Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına- Kocalei Milletvekili Fikri Işık,</b></p>  13.09.1965 Gümüşhane doğumlu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünde 1989 yılında mezun oldu.  22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına seçildi. 15 Nisan 2006 da yapılan 2. Olağan İl Kongresinde güven il başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. 22.07.2007 Genel seçimlerinden sonra, Ak Parti Kocaeli Milletvekili oldu. Ağustos 2007'den bu yana TBMM?de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor  komisyonun da görev yaptı.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına- Kocalei Milletvekili Fikri Işık,

    13.09.1965 Gümüşhane doğumlu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünde 1989 yılında mezun oldu. 22 Haziran 2003 tarihinde Ak Parti Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına seçildi. 15 Nisan 2006 da yapılan 2. Olağan İl Kongresinde güven il başkanlığı görevine ikinci kez seçildi. 22.07.2007 Genel seçimlerinden sonra, Ak Parti Kocaeli Milletvekili oldu. Ağustos 2007'den bu yana TBMM?de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonun da görev yaptı.

  12. <p>Başbakan Yardımcılığı: Bekir Bozdağ</p>  <b>Yeni Başbakan Yardımcısı: Ankara Milletvekili Emrullah İşler</b>

    Başbakan Yardımcılığı: Bekir Bozdağ

    Yeni Başbakan Yardımcısı: Ankara Milletvekili Emrullah İşler

  13. Adalet Bakanlığı: Sadullah Ergin (Hatay belediye başkan adayı)   <p><b>Yeni Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ</b></p>

    Adalet Bakanlığı: Sadullah Ergin (Hatay belediye başkan adayı)

    Yeni Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

  14. İçişleri Bakanlığı: Muammer Güler (Bugün istifa etmişti)  <p><b>Yeni İçişleri Bakanı: Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala</b></p>

    İçişleri Bakanlığı: Muammer Güler (Bugün istifa etmişti)

    Yeni İçişleri Bakanı: Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala

  15. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Fatma Şahin (Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı)  <p><b>Yeni Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam</b></p>

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Fatma Şahin (Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı)

    Yeni Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam

  16. Avrupa Birliği Bakanlığı: Egemen Bağış (Görevden alındı)  <p><b>Yeni Avrupa Birliği Bakanı: Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu</b></p>

    Avrupa Birliği Bakanlığı: Egemen Bağış (Görevden alındı)

    Yeni Avrupa Birliği Bakanı: Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu

  17. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Nihat Ergün (Görevden alındı)  <p><b>Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Kocaeli Milletvekili Fikri Işık</b></p>

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Nihat Ergün (Görevden alındı)

    Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Kocaeli Milletvekili Fikri Işık

  18. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Erdoğan Bayraktar (Bugün istifa etmişti)  <p><b>Yeni Bakan: İstanbul Milletvekili İdris Güllüce</b></p>

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Erdoğan Bayraktar (Bugün istifa etmişti)

    Yeni Bakan: İstanbul Milletvekili İdris Güllüce

  19. Ekonomi Bakanlığı: Zafer Çağlayan (Bugün istifa etmişti)  <p><b>Yeni Ekonomi Bakanı: Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi</b></p>

    Ekonomi Bakanlığı: Zafer Çağlayan (Bugün istifa etmişti)

    Yeni Ekonomi Bakanı: Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi

  20. Gençlik ve Spor Bakanlığı: Suat Kılıç  <p><b>Yeni Bakan: Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç</b></p>

    Gençlik ve Spor Bakanlığı: Suat Kılıç

    Yeni Bakan: Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç

  21. Ulaştırma Bakanlığı: Binali Yıldırım (İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı)  <p><b>Yeni Bakan: Karaman Milletvekili Lütfi Elvan</b></p>

    Ulaştırma Bakanlığı: Binali Yıldırım (İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı)

    Yeni Bakan: Karaman Milletvekili Lütfi Elvan