Turşudaki Kanser Tehlikesi!

Fazla miktarda tüketilen turşu kanser riskini tetikliyor...

  1. Prof. Dr. Ahmet Bektaş, fazla miktarda tüketilen turşunun kanser riskini tetiklediğine dikkat çekti.

    Prof. Dr. Ahmet Bektaş, fazla miktarda tüketilen turşunun kanser riskini tetiklediğine dikkat çekti.

  2. Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sık tüketilen turşunun içerdiği yüksek tuz miktarı dolayısıyla mide kanserine yol açan nedenlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Bektaş, önemli açıklamalarda bulundu.

    Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sık tüketilen turşunun içerdiği yüksek tuz miktarı dolayısıyla mide kanserine yol açan nedenlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Bektaş, önemli açıklamalarda bulundu.

  3. Turşunun bir süre suda bekletilip, tuz miktarı azaltılarak yenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Bektaş,

    Turşunun bir süre suda bekletilip, tuz miktarı azaltılarak yenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Bektaş,

  4. "Mide kanserinden korunma açısından sebze ve meyve ile beslenmek çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka her öğünde sebze bulunmalıdır" dedi.

    "Mide kanserinden korunma açısından sebze ve meyve ile beslenmek çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka her öğünde sebze bulunmalıdır" dedi.

  5. Ayrıca turşu, Gastrit'e de sebep olabiliyor.. Özellikle acılı ve asitli gıdalar, mide asit üretimini artırır ve mide iç yüzeyini döşeyen zarı tahriş eder. Turşu da bu gıdalardan bir tanesidir.

    Ayrıca turşu, Gastrit'e de sebep olabiliyor.. Özellikle acılı ve asitli gıdalar, mide asit üretimini artırır ve mide iç yüzeyini döşeyen zarı tahriş eder. Turşu da bu gıdalardan bir tanesidir.

  6. Gastrit belirtileri, ilaçlar veya beslenme değişiklikleri ile hafifletilebilir veya iyileşebilse de kronik gastrit ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

    Gastrit belirtileri, ilaçlar veya beslenme değişiklikleri ile hafifletilebilir veya iyileşebilse de kronik gastrit ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

  7. Gastritin genel belirtileri, mide ağrısı, iştahta azalma, hazımsızlık, şişkinlik ve karın ağrısıdır. Ayrıca yemekten sonra mide krampları ve kusma da görülebilen belirtilerdendir.

    Gastritin genel belirtileri, mide ağrısı, iştahta azalma, hazımsızlık, şişkinlik ve karın ağrısıdır. Ayrıca yemekten sonra mide krampları ve kusma da görülebilen belirtilerdendir.

  8. Gastrit bazı kişilerde, kabızlık veya ishale de neden olabilir. Gastrit belirtilerini azaltmak ve mide iç zarının iyileşmesi için, Mayo Klinik, mide asit üretiminin azaltılması için sık sık ve az miktarda öğünler yemenizi önermektedir.

    Gastrit bazı kişilerde, kabızlık veya ishale de neden olabilir. Gastrit belirtilerini azaltmak ve mide iç zarının iyileşmesi için, Mayo Klinik, mide asit üretiminin azaltılması için sık sık ve az miktarda öğünler yemenizi önermektedir.

  9. Diyet yapanlar için turşu kalorisi düşük gibi görünse de yüksek oranda tuz içerdiği için vücutta su tutar ve şişkinlik yapar

    Diyet yapanlar için turşu kalorisi düşük gibi görünse de yüksek oranda tuz içerdiği için vücutta su tutar ve şişkinlik yapar

  10. Mide asidi, yenilen gıdaların sindirilmesi için salgılanır, ama bazı gıdalar daha fazla mide asidi salgılanmasına neden olabilir.

    Mide asidi, yenilen gıdaların sindirilmesi için salgılanır, ama bazı gıdalar daha fazla mide asidi salgılanmasına neden olabilir.

  11. Soğan, tuz, sirke ve baharatlar, turşularda kullanılan temel maddelerdendir. Bunlar aynı zamanda mide zarını tahriş özelliğine sahip gıdalardandır.

    Soğan, tuz, sirke ve baharatlar, turşularda kullanılan temel maddelerdendir. Bunlar aynı zamanda mide zarını tahriş özelliğine sahip gıdalardandır.

  12. Özellikle de sirke oldukça asidik özelliklere sahiptir. Salatalık turşusunda, bakteri fermantasyonu ile salatalıktaki şeker sindirimi gerçekleşir. Bu işlem sırasında turşuya ekşi tat veren laktik asit üretilir.

    Özellikle de sirke oldukça asidik özelliklere sahiptir. Salatalık turşusunda, bakteri fermantasyonu ile salatalıktaki şeker sindirimi gerçekleşir. Bu işlem sırasında turşuya ekşi tat veren laktik asit üretilir.

  13. Laktik asit aslında sindirim sistemindeki H. Pylori dahil pek çok zararlı bakteriyi öldürür. Ancak mide iç yüzeyindeki hasar nedeni ile bu yararlı etkisinin yanında mide duvarına da zarar verir.

    Laktik asit aslında sindirim sistemindeki H. Pylori dahil pek çok zararlı bakteriyi öldürür. Ancak mide iç yüzeyindeki hasar nedeni ile bu yararlı etkisinin yanında mide duvarına da zarar verir.

  14. Mide problemleri olan veya midesi hassas olan kişilerin, turşu gibi mide asit salgılanmasını artıran ve mideyi tahriş eden gıdalardan uzak durması önerilmektedir.

    Mide problemleri olan veya midesi hassas olan kişilerin, turşu gibi mide asit salgılanmasını artıran ve mideyi tahriş eden gıdalardan uzak durması önerilmektedir.

  15. Kafein, asitli içecekler, baharatlı içecekler, kızarmış ve yağlı gıdalar da mide asit salgılanmasını artırmaktadır. Gastrit belirtilerinin artmasına neden olabilir.

    Kafein, asitli içecekler, baharatlı içecekler, kızarmış ve yağlı gıdalar da mide asit salgılanmasını artırmaktadır. Gastrit belirtilerinin artmasına neden olabilir.

  16. Gastritte, tuz ve tuzlu gıdaların kısıtlanması önerilmektedir. Çünkü tuz mide iç zarına zarar verebilir. Turşu, tuz oranı yüksek bir gıdadır. Bu nedenle gastritte turşu tüketilmemesi veya azaltılması önerilmektedir.

    Gastritte, tuz ve tuzlu gıdaların kısıtlanması önerilmektedir. Çünkü tuz mide iç zarına zarar verebilir. Turşu, tuz oranı yüksek bir gıdadır. Bu nedenle gastritte turşu tüketilmemesi veya azaltılması önerilmektedir.

  17. Sarımsak, kırmızı biber ve köri gibi baharatların tüketilmesi de önerilmemektedir. Kırmızı biber, acı biber, ekşi gıdaların yanı sıra tarçın, karanfil gibi baharatlar da gastrit belirtilerini artırabilir.

    Sarımsak, kırmızı biber ve köri gibi baharatların tüketilmesi de önerilmemektedir. Kırmızı biber, acı biber, ekşi gıdaların yanı sıra tarçın, karanfil gibi baharatlar da gastrit belirtilerini artırabilir.

  18. Sindirimi kolay ve daha az asit salgılanmasına neden olan gıdalar gastritte önerilmektedir.

    Sindirimi kolay ve daha az asit salgılanmasına neden olan gıdalar gastritte önerilmektedir.

  19. Örneğin; yağ oranı düşük veya yağsız süt ürünleri, lif oranı yüksek sebze ve meyveler, kepekli tahıllar gastriti olan insanlar için akıllıca seçimler olacaktır.

    Örneğin; yağ oranı düşük veya yağsız süt ürünleri, lif oranı yüksek sebze ve meyveler, kepekli tahıllar gastriti olan insanlar için akıllıca seçimler olacaktır.

  20. Fazla miktarda tüketilen turşu kanser riskini tetikliyor...

    Fazla miktarda tüketilen turşu kanser riskini tetikliyor...