Van'da Mandalar Buz Tuttu!

Van'ın Çaldıran ilçesinde, gece hava sıcaklığının eksi 38 dereceye düşmesi, hayatı durma noktasına getirdi

  1. Van'ın Çaldıran ilçesinde, vatandaşlar kaloriferli evlerinde dahi soba yakarak ısınmaya çalışıyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 38 derece olarak ölçüldüğü ilçede iş yerlerinin camları buzla kaplanarak görünmez hale geldi

    Van'ın Çaldıran ilçesinde, vatandaşlar kaloriferli evlerinde dahi soba yakarak ısınmaya çalışıyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 38 derece olarak ölçüldüğü ilçede iş yerlerinin camları buzla kaplanarak görünmez hale geldi

  2. Çaldıran'a bağlı Ayrancılar köyünde yaşayan Bişar Çınar ise "Kömür, odun, tezek, ne bulursak yakıyoruz. Gece gündüz sobalar sönmeden yanıyor" diye konuştu.

    Çaldıran'a bağlı Ayrancılar köyünde yaşayan Bişar Çınar ise "Kömür, odun, tezek, ne bulursak yakıyoruz. Gece gündüz sobalar sönmeden yanıyor" diye konuştu.

  3. Doğubayazıt yolu üzerinde bulunan Kaz Gölü'nde otlayan mandaların görünümü de ilçede yaşanan soğukları en iyi şekilde yansıtırken, sis ve ayazda tamamen donan ağaçlar ise soğuk havanın şiddetini gözler önüne serdi.

    Doğubayazıt yolu üzerinde bulunan Kaz Gölü'nde otlayan mandaların görünümü de ilçede yaşanan soğukları en iyi şekilde yansıtırken, sis ve ayazda tamamen donan ağaçlar ise soğuk havanın şiddetini gözler önüne serdi.

  4. <p><b>Şanlıurfa'da eşekler buz tuttu!</b></p>  Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde etkili olurken yağışlardan hayvanlar da olumsuz etkileniyor

    Şanlıurfa'da eşekler buz tuttu!

    Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde etkili olurken yağışlardan hayvanlar da olumsuz etkileniyor

  5. Siverek'in Karacadağ bölgesinde Karlık köyünde kırsala terk edilen başıboş eşeklerin, soğuk hava nedeniyle üzerileri buz tabakasıyla kaplandı

    Siverek'in Karacadağ bölgesinde Karlık köyünde kırsala terk edilen başıboş eşeklerin, soğuk hava nedeniyle üzerileri buz tabakasıyla kaplandı

  6. Köyün 1 kilometre dışındaki boş alanda soğuktan korunma içgüdüsüyle birbirine sokulup hareketsiz kaldıkları sanılan eşekler, köylüler tarafından ahıra götürüldü.

    Köyün 1 kilometre dışındaki boş alanda soğuktan korunma içgüdüsüyle birbirine sokulup hareketsiz kaldıkları sanılan eşekler, köylüler tarafından ahıra götürüldü.

  7. Buz tutan eşekler haberi, basında yer almasının ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatıyla 6 kişilik ekip oluşturuldu.

    Buz tutan eşekler haberi, basında yer almasının ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatıyla 6 kişilik ekip oluşturuldu.

  8. Kurulan ekip, Karacadağ bölgesindeki Karlık Köyü yakınlarında buz tutan eşeklerin bulunduğu alana gitti.

    Kurulan ekip, Karacadağ bölgesindeki Karlık Köyü yakınlarında buz tutan eşeklerin bulunduğu alana gitti.

  9. Ekip tarafından buzlardan temizlenen ve veteriner hekim tarafından kontrol edilen 3 eşek, kamyonete bindirilerek ahırlara götürüldü.

    Ekip tarafından buzlardan temizlenen ve veteriner hekim tarafından kontrol edilen 3 eşek, kamyonete bindirilerek ahırlara götürüldü.

  10. Yürüyemeyen bir sıpa ise görevliler tarafından kucaklanarak kamyonete bindirildi.

    Yürüyemeyen bir sıpa ise görevliler tarafından kucaklanarak kamyonete bindirildi.

  11. Kaymakam Hamza Erkal, "Eşeklerin donmak üzere haberi gelir gelmez belediyemizle işbirliği yapıp, hayvanları Belediye barınağına getirdik. Ekipler kırsal alanda dolaşıp başıboş hayvanları barınağa getirecek" dedi.

    Kaymakam Hamza Erkal, "Eşeklerin donmak üzere haberi gelir gelmez belediyemizle işbirliği yapıp, hayvanları Belediye barınağına getirdik. Ekipler kırsal alanda dolaşıp başıboş hayvanları barınağa getirecek" dedi.

  12. <b>Dünyanın en soğuk yeri keşfedildi!</b>

    Dünyanın en soğuk yeri keşfedildi!

  13. Antartika kıtası üzerinde yer alan yaklaşık 4 bin metre yüksekliğindeki Dome Fuji dağında sıcaklık -91 derece olarak kaydedildi.

    Antartika kıtası üzerinde yer alan yaklaşık 4 bin metre yüksekliğindeki Dome Fuji dağında sıcaklık -91 derece olarak kaydedildi.

  14. -91 derecede birkaç dakika içinde insanın gözlerini, burnunu hatta akciğerlerini bile donabilir

    -91 derecede birkaç dakika içinde insanın gözlerini, burnunu hatta akciğerlerini bile donabilir

  15. Bilim adamları bu soğuk havayı ancak gelişmiş uydu teknolojisi sayesinde ölçülebildi.

    Bilim adamları bu soğuk havayı ancak gelişmiş uydu teknolojisi sayesinde ölçülebildi.

  16. Araştırmayı yapan merkez uyduyla sadece 1 kilometre karelik bir alanda, fırtınasız bir günde ölçüm yapılabildiği için sıcaklığın daha da düştüğü zamanlar olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

    Araştırmayı yapan merkez uyduyla sadece 1 kilometre karelik bir alanda, fırtınasız bir günde ölçüm yapılabildiği için sıcaklığın daha da düştüğü zamanlar olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

  17. Bundan önce yapılan en düşük sıcaklık Rus bilim adamları tarafından yine Antarktika kıtasında 1983'te -89 derece olarak ölçülmüştü.

    Bundan önce yapılan en düşük sıcaklık Rus bilim adamları tarafından yine Antarktika kıtasında 1983'te -89 derece olarak ölçülmüştü.

  18. Dünyanın en soğuk yerleşim yeri olarak bilinen Yakutistan'daki Oymyakon adlı köyde hava sıcaklığı-71 dereceye kadar iniyor. Gemiler buza oturmuş durumda. İronik olan ise Oymyakon'ın "donmayan su" anlamına gelmesi...

    Dünyanın en soğuk yerleşim yeri olarak bilinen Yakutistan'daki Oymyakon adlı köyde hava sıcaklığı-71 dereceye kadar iniyor. Gemiler buza oturmuş durumda. İronik olan ise Oymyakon'ın "donmayan su" anlamına gelmesi...

  19. Yakutistan şehri dünyanın bilinen en soğuk kış hava koşullarına sahip yer.

    Yakutistan şehri dünyanın bilinen en soğuk kış hava koşullarına sahip yer.

  20. Doktorlar yerli halkın yetersiz beslenmeden problem çekmediğini, çünkü yedikleri hayvanların yüksek oranda karbonhidrat içerdiğini söylüyor.

    Doktorlar yerli halkın yetersiz beslenmeden problem çekmediğini, çünkü yedikleri hayvanların yüksek oranda karbonhidrat içerdiğini söylüyor.

  21. Köyde yaz aylarında sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkması anormal karşılanıyor.

    Köyde yaz aylarında sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkması anormal karşılanıyor.

  22. Oymyakon'da hava sıcaklığı bazen o kadar düşüyor ki dolma kalemlerin mürekkebi donuyor, insanların gözündeki gözlükler buz tutuyor ve piller güç kaybediyor.

    Oymyakon'da hava sıcaklığı bazen o kadar düşüyor ki dolma kalemlerin mürekkebi donuyor, insanların gözündeki gözlükler buz tutuyor ve piller güç kaybediyor.

  23. Oymyakon'a giden yol üzerinde bir petrol istasyonu. İnsanlar genellikle araçlarının motorları donmasın diye arabalarının kontağını bütün gece açık bırakıyorlar.

    Oymyakon'a giden yol üzerinde bir petrol istasyonu. İnsanlar genellikle araçlarının motorları donmasın diye arabalarının kontağını bütün gece açık bırakıyorlar.

  24. Petrol istasyonunun tuvaleti

    Petrol istasyonunun tuvaleti

  25. Oymyakon'da Ocak ayı ortalama sıcaklığı -50 derece. Bugüne kadar kaydedilmiş en düşük sıcaklık ise -71 derece.

    Oymyakon'da Ocak ayı ortalama sıcaklığı -50 derece. Bugüne kadar kaydedilmiş en düşük sıcaklık ise -71 derece.

  26. Trafik ışıkları aşırı soğuklar yüzünden buz üstüne buz tutuyor.

    Trafik ışıkları aşırı soğuklar yüzünden buz üstüne buz tutuyor.

  27. Yerli halk, yıkadıkları çamaşırların donma problemiyle karşı karşıya kalıyor.

    Yerli halk, yıkadıkları çamaşırların donma problemiyle karşı karşıya kalıyor.

  28. Oymyakon'da kışın güneş yalnızca 3 saat gökyüzünde kalıyor.

    Oymyakon'da kışın güneş yalnızca 3 saat gökyüzünde kalıyor.

  29. Oymyakon'da okullar ancak soğukluk -52 derecenin altına düşerse tatil oluyor.

    Oymyakon'da okullar ancak soğukluk -52 derecenin altına düşerse tatil oluyor.