Tarihin En Korkunç Ölüm Cezaları!

Güvenlik ve asayişi sağlamak amacı ile verilen cezalar kanınızı donduracak!

  1. <b>Giyotin:</b> Giyotin, idam mahkumunun kafasını üst taraftan kesmek prensibiyle yapılmış bir çeşit idam aracıdır. Giyotin ilk kez 1792 yılında Jacques Nicholas Pelletier adlı bir hırsızı idam etmek için kullanılmıştır.

    Giyotin: Giyotin, idam mahkumunun kafasını üst taraftan kesmek prensibiyle yapılmış bir çeşit idam aracıdır. Giyotin ilk kez 1792 yılında Jacques Nicholas Pelletier adlı bir hırsızı idam etmek için kullanılmıştır.

  2. <b>Kedi Patisi:</b> Genelde işkencecinin elinde takılı olan bu pati, kurbanın vücudunun herhangi bir yerindeki etini kemikten ayırmak için kullanılıyordu.

    Kedi Patisi: Genelde işkencecinin elinde takılı olan bu pati, kurbanın vücudunun herhangi bir yerindeki etini kemikten ayırmak için kullanılıyordu.

  3. <b>Diri Diri Gömülme:</b> Milattan önce bu işkence şekli hem bireyler için hemde gruplar içinde kullanılıyordu. Kurban genellikle bağlanıp açılan bir çukura atılıp gömülüyordu.

    Diri Diri Gömülme: Milattan önce bu işkence şekli hem bireyler için hemde gruplar içinde kullanılıyordu. Kurban genellikle bağlanıp açılan bir çukura atılıp gömülüyordu.

  4. <b>Tabut:</b> Filmlere de zaman zaman konu olmuş bir yöntem. Suçlu insan vücudu şeklinde yapılmış metal bir kafes içine yerleştiriliyor. Bu kafes de bir ağaca veya duvara asılıyor.

    Tabut: Filmlere de zaman zaman konu olmuş bir yöntem. Suçlu insan vücudu şeklinde yapılmış metal bir kafes içine yerleştiriliyor. Bu kafes de bir ağaca veya duvara asılıyor.

  5. <b>Çimento ayakkabılar:</b> Amerikan mafyası tarafından uygulanan bir işkence şeklidir.Kurbanlarının ayakları kül bloklarına yerleştirilip üstüne çimento dökülüp denize fırlatılıyordu

    Çimento ayakkabılar: Amerikan mafyası tarafından uygulanan bir işkence şeklidir.Kurbanlarının ayakları kül bloklarına yerleştirilip üstüne çimento dökülüp denize fırlatılıyordu

  6. <b>Çarmıha Gerilme:</b> Çarmıh, birbiri üzerine çapraz konmuş iki tahtadan oluşan darağacı. Farsça dört çivi anlamına gelir. Eskiçağ'da kurulu din ve düzene karşı suç işlediği için idamına karar verilenler çarmıha gerilerek öldürülürlerdi.

    Çarmıha Gerilme: Çarmıh, birbiri üzerine çapraz konmuş iki tahtadan oluşan darağacı. Farsça dört çivi anlamına gelir. Eskiçağ'da kurulu din ve düzene karşı suç işlediği için idamına karar verilenler çarmıha gerilerek öldürülürlerdi.

  7. <b>Yılan Çukuru:</b> Yılan çukuru tarihi bir idam yöntemidir. Mahkumlar, engerekler gibi zehirli yılanların olduğu çukurlara atılırdı. Rahatsız edilmiş yılanlar onlara saldırır ve mahkumlar zehirlenerek ölürdü.

    Yılan Çukuru: Yılan çukuru tarihi bir idam yöntemidir. Mahkumlar, engerekler gibi zehirli yılanların olduğu çukurlara atılırdı. Rahatsız edilmiş yılanlar onlara saldırır ve mahkumlar zehirlenerek ölürdü.

  8. <b>Yakılma:</b> Vatana ihanet veya büyücülük şuçuyla uzun zaman kullanılan bir işkence şeklidir. 18.yüzyıl öncesinde uygulanmıştır. Kurban şehrin tam ortasında bir kazığa bağlanır. Seyircilerin karşında da ateşe verilir. Yavaş ölümlerin arasında yer alır.

    Yakılma: Vatana ihanet veya büyücülük şuçuyla uzun zaman kullanılan bir işkence şeklidir. 18.yüzyıl öncesinde uygulanmıştır. Kurban şehrin tam ortasında bir kazığa bağlanır. Seyircilerin karşında da ateşe verilir. Yavaş ölümlerin arasında yer alır.

  9. <b>Gerdanlık:</b> Genelde Güney Afrika'da uygulanan bu yöntem maalesef hala yaygındır. Küçük bir lastikten oluşur, benzinle doludur.Kurban göğüs ve çevresinde zorlanacak şekilde tasarlanmıştır. Ateşe verilir.

    Gerdanlık: Genelde Güney Afrika'da uygulanan bu yöntem maalesef hala yaygındır. Küçük bir lastikten oluşur, benzinle doludur.Kurban göğüs ve çevresinde zorlanacak şekilde tasarlanmıştır. Ateşe verilir.

  10. <b>Göğüs kerpeteni:</b> Kadınlar üzerinde uygulanan bir teknik. Acı vermek için tasarlanmış bu işkence aleti, kadınların göğüslerini anında vücutlarından koparıyor ve kan kaybından öldürüyor. Genellikle zina ve kürtaj suçlarında kullanılıyor.

    Göğüs kerpeteni: Kadınlar üzerinde uygulanan bir teknik. Acı vermek için tasarlanmış bu işkence aleti, kadınların göğüslerini anında vücutlarından koparıyor ve kan kaybından öldürüyor. Genellikle zina ve kürtaj suçlarında kullanılıyor.

  11. <b>Kemik kıran tekerlek:</b> Bu yöntemde suçlunun kol ve bacakları tahta bir tekerlek üzerine bağlanıyor. Tekerlek döndükçe işkenceci demir bir sopayla suçluya vuruyor. Darbenin etkisiyle kol ve bacak gibi organlar parçalanıyor.

    Kemik kıran tekerlek: Bu yöntemde suçlunun kol ve bacakları tahta bir tekerlek üzerine bağlanıyor. Tekerlek döndükçe işkenceci demir bir sopayla suçluya vuruyor. Darbenin etkisiyle kol ve bacak gibi organlar parçalanıyor.

  12. <b>Fille Yapılan İşkence:</b> Güney ve Güneydoğu Asya'da, binlerce yıl fillerle idam cezası yapıldı. Filler, iki şekilde yürütülmek üzere eğitilmişlerdi.Yavaşça, uzun zamanlı ama daha acılı.Kırma ki bu bir anda kurban can verirdi.

    Fille Yapılan İşkence: Güney ve Güneydoğu Asya'da, binlerce yıl fillerle idam cezası yapıldı. Filler, iki şekilde yürütülmek üzere eğitilmişlerdi.Yavaşça, uzun zamanlı ama daha acılı.Kırma ki bu bir anda kurban can verirdi.

  13. <b>Kolombiya Kravatı:</b> Bu işkence yöntemi en kanlılardandır. Herhangi keskin bir aletle kurbanın boğazı kesiliyor ve sonra dili kesilen yerden dışarı çıkartılıyor ve kravat şeklinde sarkıtılıyor.

    Kolombiya Kravatı: Bu işkence yöntemi en kanlılardandır. Herhangi keskin bir aletle kurbanın boğazı kesiliyor ve sonra dili kesilen yerden dışarı çıkartılıyor ve kravat şeklinde sarkıtılıyor.

  14. <b>Tabut işkencesi:</b> Filmlere de zaman zaman konu olmuş bir yöntem. Suçlu insan vücudu şeklinde yapılmış metal bir kafes içine yerleştiriliyor. Bu kafes de bir ağaca veya duvara asılıyor.

    Tabut işkencesi: Filmlere de zaman zaman konu olmuş bir yöntem. Suçlu insan vücudu şeklinde yapılmış metal bir kafes içine yerleştiriliyor. Bu kafes de bir ağaca veya duvara asılıyor.

  15. <b>Askılı işkence aleti:</b> En acı verici tekniklerden biri. Tahta çerçeveler üzerine sabitlenmiş ipler suçlunun kollarına ve bacaklarına takılıyor. Alete eklenmiş kolu çevirdiğinizde suçlunun kemikleri büyük bir sesle ve acı çektirerek kırılıyor. Bazı organlar da vücuttan anında kopuyor.

    Askılı işkence aleti: En acı verici tekniklerden biri. Tahta çerçeveler üzerine sabitlenmiş ipler suçlunun kollarına ve bacaklarına takılıyor. Alete eklenmiş kolu çevirdiğinizde suçlunun kemikleri büyük bir sesle ve acı çektirerek kırılıyor. Bazı organlar da vücuttan anında kopuyor.

  16. <b>Pirinç Boğa:</b> Antik Yunanistan da icat edilen bir tür işkence aleti. Pirinç dökümcüsü Atina'lı Perillos, Agrigentum Tiran'ı Phalaris için yeni bir suçlu öldürme yöntemi olarak icad edildi.

    Pirinç Boğa: Antik Yunanistan da icat edilen bir tür işkence aleti. Pirinç dökümcüsü Atina'lı Perillos, Agrigentum Tiran'ı Phalaris için yeni bir suçlu öldürme yöntemi olarak icad edildi.

  17. <b>Cumhuriyet Evliliği:</b> Cumhuriyet Evlilik bu listede en korkunç ölüm olmayabilir, ama kesinlikle en ilginç olanıdır. Devrimci Fransa'da başlamıştır.Muthemelen yaşları aynı olan bir kadın ve bir erkeği çıplak bir şekilde yere yatırıp birbirilerine bağlarlardı ve kılıca doğru koşmaları gerekirdi. Hatta bazı durumlarda etrafta su bile bulunmuyordu.

    Cumhuriyet Evliliği: Cumhuriyet Evlilik bu listede en korkunç ölüm olmayabilir, ama kesinlikle en ilginç olanıdır. Devrimci Fransa'da başlamıştır.Muthemelen yaşları aynı olan bir kadın ve bir erkeği çıplak bir şekilde yere yatırıp birbirilerine bağlarlardı ve kılıca doğru koşmaları gerekirdi. Hatta bazı durumlarda etrafta su bile bulunmuyordu.

  18. <b>Taşlama:</b> İran mahkemeleri bugün hala kamunun gözü önünde taşlama cezası vermeye devam ediyor. Hakkında taşlanma hükmü verilenler ceza uygulanmadan önce akıl almaz şekilde kırbaçlanıyor. Üstelik cezaların uygulanması sırasında cinsiyete dayalı farklılıklar da göze çarpıyor. Eğer hakkında hüküm verilen bir kadın ise, mahkum önce boynuna kadar toprağa gömülüyor; taşlama cezası sonra uygulanıyor. Taşlanan kadın mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır ise sonrasında hapis cezasına çarptırılıyor. Erkekler içinse taşlanma süreci biraz daha farklı işliyor. Ceza alan erkek taşlanmadan önce beline kadar gömülüyor. Ancak eğer suçunu itiraf eder ya da kaçmayı başarırsa serbest kalabiliyor.

    Taşlama: İran mahkemeleri bugün hala kamunun gözü önünde taşlama cezası vermeye devam ediyor. Hakkında taşlanma hükmü verilenler ceza uygulanmadan önce akıl almaz şekilde kırbaçlanıyor. Üstelik cezaların uygulanması sırasında cinsiyete dayalı farklılıklar da göze çarpıyor. Eğer hakkında hüküm verilen bir kadın ise, mahkum önce boynuna kadar toprağa gömülüyor; taşlama cezası sonra uygulanıyor. Taşlanan kadın mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarır ise sonrasında hapis cezasına çarptırılıyor. Erkekler içinse taşlanma süreci biraz daha farklı işliyor. Ceza alan erkek taşlanmadan önce beline kadar gömülüyor. Ancak eğer suçunu itiraf eder ya da kaçmayı başarırsa serbest kalabiliyor.

  19. Asarak infaz etme dünyanın birçok yerinde kullanılan bir ölüm cezası olmaya devam ediyor. İran son zamanlarda idam cezalarının sayısını azaltmış olsa da, idam Afganistan, Bangladeş, Irak, Japonya, Pakistan, Singapur ve Sudan gibi ülkelerde hala oldukça yaygın olarak uygulanmakta.

    Asarak infaz etme dünyanın birçok yerinde kullanılan bir ölüm cezası olmaya devam ediyor. İran son zamanlarda idam cezalarının sayısını azaltmış olsa da, idam Afganistan, Bangladeş, Irak, Japonya, Pakistan, Singapur ve Sudan gibi ülkelerde hala oldukça yaygın olarak uygulanmakta.

  20. <b> Kısa düşüş idam:</b> Ancak idam cezalarının uygulanış metotları da ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte. En çok kullanılan yöntem ise ?Amerikan stili? ya da ?kısa düşüş? adı verilen düşüşün mahkumun boynunu kırmayacak şekilde oldukça kısa bir mesafeden yapıldığı metot. Mahkum bu yöntemle infaz edildiğinde, düğümle boğuşurken daha da sıkılaşmasına neden olup acı çekerek ölüyor.

    Kısa düşüş idam: Ancak idam cezalarının uygulanış metotları da ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte. En çok kullanılan yöntem ise ?Amerikan stili? ya da ?kısa düşüş? adı verilen düşüşün mahkumun boynunu kırmayacak şekilde oldukça kısa bir mesafeden yapıldığı metot. Mahkum bu yöntemle infaz edildiğinde, düğümle boğuşurken daha da sıkılaşmasına neden olup acı çekerek ölüyor.

  21. <b> Elektrikli Sandalye:</b>   Elektrikli sandalye anında ölüme neden olmasa da "daha insancıl" bir infaz yöntemi olarak tasarlandı. Elektrikli sandalye bugüne kadar ABD'nin 27 eyaletinde ve Filipinler'de kullanıldı. Elektrikli sandalye ile infaz edilen ilk mahkum ise 6 Ağustos 1890 yılında sevgilisini öldürmekten hüküm giymiş William Kemmler oldu. Kemmler sandalyeye kendi rızasıyla oturdu ve gövdesi, bacakları ve kolları deri kuşaklarla sandalyeye bağlandı. Yüzü ise siyah bir örtüyle örtüldü. Kemmler'e ilk şok 17 saniye boyunca verilen ilk şok sonrası vücudu gevşediğinden öldüğüne karar verildi ancak 30 saniye sonra mahkumun göğsünde spazmlar meydana gelince 70 saniye boyunca yanık kokuları ve dumanlar yayılmasına neden olan ikinci bir elektrik akımı verildi. Kemmler bu ikinci şoka karşı koyamadı ve resmi olarak ölü ilan edildi. Elektrikli sandalye yöntemiyle infaz bugün hala ABD'nin birçok eyaletinde uygulanmakta. Ancak mahkumlara ölümcül enjeksiyon veya elektrikli sandalye ile infaz seçenekleri sunuluyor ve karar kendilerine bırakılıyor.

    Elektrikli Sandalye: Elektrikli sandalye anında ölüme neden olmasa da "daha insancıl" bir infaz yöntemi olarak tasarlandı. Elektrikli sandalye bugüne kadar ABD'nin 27 eyaletinde ve Filipinler'de kullanıldı. Elektrikli sandalye ile infaz edilen ilk mahkum ise 6 Ağustos 1890 yılında sevgilisini öldürmekten hüküm giymiş William Kemmler oldu. Kemmler sandalyeye kendi rızasıyla oturdu ve gövdesi, bacakları ve kolları deri kuşaklarla sandalyeye bağlandı. Yüzü ise siyah bir örtüyle örtüldü. Kemmler'e ilk şok 17 saniye boyunca verilen ilk şok sonrası vücudu gevşediğinden öldüğüne karar verildi ancak 30 saniye sonra mahkumun göğsünde spazmlar meydana gelince 70 saniye boyunca yanık kokuları ve dumanlar yayılmasına neden olan ikinci bir elektrik akımı verildi. Kemmler bu ikinci şoka karşı koyamadı ve resmi olarak ölü ilan edildi. Elektrikli sandalye yöntemiyle infaz bugün hala ABD'nin birçok eyaletinde uygulanmakta. Ancak mahkumlara ölümcül enjeksiyon veya elektrikli sandalye ile infaz seçenekleri sunuluyor ve karar kendilerine bırakılıyor.

  22. <b> Başı Kesme </b>: Suudi Arabistan'da cinayet, tecavüz, uyuşturucu satıcılığı, silahlı soygun, homoseksüellik, din değiştirme ve başka birkaç suçtan dolayı yakalananların halk içinde kafası kesilir. İdamdan önce mahkuma sakinleştirici verilir. Polis, mahkumu bir meydana götürüp gözlerini bağlar. Mekke'ye bakacak şekilde dizlerinin üstüne çöken mahkumun ismi ve suçu okunduktan sonra kafa kesilir. Ceset plastik bir poşet içinde, mezar taşının olmadığı bir mezara gömülür.

    Başı Kesme : Suudi Arabistan'da cinayet, tecavüz, uyuşturucu satıcılığı, silahlı soygun, homoseksüellik, din değiştirme ve başka birkaç suçtan dolayı yakalananların halk içinde kafası kesilir. İdamdan önce mahkuma sakinleştirici verilir. Polis, mahkumu bir meydana götürüp gözlerini bağlar. Mekke'ye bakacak şekilde dizlerinin üstüne çöken mahkumun ismi ve suçu okunduktan sonra kafa kesilir. Ceset plastik bir poşet içinde, mezar taşının olmadığı bir mezara gömülür.

  23. <b> Kırbaçlama </b> Kırbaçlama, kamçılama veya dövme gibi cezalarda suçlu kırbaç, kemer veya kötek ile dövülür. Çoğu ülke bu tür cezaları yasaklamışken, İran, Afganistan, Suudi Arabistan, Sudan, Singapur, Yemen, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahamalar, Libya ve Nijerya'nın belli kesimleri gibi yerler bu yöntemlere başvuranlar arasında. Amerikan hapishanelerinde düzeni sağlamak için gayri resmi bir şekilde dayak ve kırbaç cezası uygulanıyor.

    Kırbaçlama Kırbaçlama, kamçılama veya dövme gibi cezalarda suçlu kırbaç, kemer veya kötek ile dövülür. Çoğu ülke bu tür cezaları yasaklamışken, İran, Afganistan, Suudi Arabistan, Sudan, Singapur, Yemen, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahamalar, Libya ve Nijerya'nın belli kesimleri gibi yerler bu yöntemlere başvuranlar arasında. Amerikan hapishanelerinde düzeni sağlamak için gayri resmi bir şekilde dayak ve kırbaç cezası uygulanıyor.

  24. <b> Yavaş Ölüm:</b> Ling Chi ("bin kesikle ölüm", "yavaş dilimleme" ve "yavaş ölüm" olarak da biliniyor) bir Çin işkencesi. İnsan bir tahtaya bağlanıyor ve geniş bir zaman aralığında, kurban hala yaşıyorken, bedeninden parçalar kesiliyor. MS. 900 yılından 1905 yılına kadar kullanılan bir işkence yöntemi.

    Yavaş Ölüm: Ling Chi ("bin kesikle ölüm", "yavaş dilimleme" ve "yavaş ölüm" olarak da biliniyor) bir Çin işkencesi. İnsan bir tahtaya bağlanıyor ve geniş bir zaman aralığında, kurban hala yaşıyorken, bedeninden parçalar kesiliyor. MS. 900 yılından 1905 yılına kadar kullanılan bir işkence yöntemi.

  25. <b> Asılmak, çekilmek ve dörde bölünmek:</b> İngiltere'de vatana ihanet suçundan sık sık asılıp, çekilip, dörde bölünüyorlardı. 1814 yılında yasaklansa da, bu yürütme şeklinden bir sürü insan öldü. İdam süreci şöyleydi; ilk önce ahşaptan yapılan bir yapıya sürüklenir. İkincisi, kurban boynundan asılır, ölmesine yakın boynundan ip çıkartılır. Üçüncüsü, karnındaki organların çıkartılmasıdır. Organları kurbanın gözü önünde yakılır. Sonunda da kurban 4 parçaya ayrılır.

    Asılmak, çekilmek ve dörde bölünmek: İngiltere'de vatana ihanet suçundan sık sık asılıp, çekilip, dörde bölünüyorlardı. 1814 yılında yasaklansa da, bu yürütme şeklinden bir sürü insan öldü. İdam süreci şöyleydi; ilk önce ahşaptan yapılan bir yapıya sürüklenir. İkincisi, kurban boynundan asılır, ölmesine yakın boynundan ip çıkartılır. Üçüncüsü, karnındaki organların çıkartılmasıdır. Organları kurbanın gözü önünde yakılır. Sonunda da kurban 4 parçaya ayrılır.