Türkiye'de Hangi Medya Patronu Hangi İşi Yapıyor?

Türkiye'de hangi medya patronu hangi işi yapıyor?

  1. Hürriyet, Radikal gibi gazetelerle birlikte Kanal D, CNN Türk'ü bünyesinde barındıran Aydın Doğan, enerjiden perakendeye, sanayiden turizme, inşaattan finans sektörüne kadar birçok ticari alanda faaliyet gösteriyor.

    Hürriyet, Radikal gibi gazetelerle birlikte Kanal D, CNN Türk'ü bünyesinde barındıran Aydın Doğan, enerjiden perakendeye, sanayiden turizme, inşaattan finans sektörüne kadar birçok ticari alanda faaliyet gösteriyor.

  2. Hürriyet, Radikal gibi gazetelerle birlikte Kanal D, CNN Türk'ü bünyesinde barındıran Aydın Doğan, enerjiden perakendeye, sanayiden turizme, inşaattan finans sektörüne kadar birçok ticari alanda faaliyet gösteriyor.

    Hürriyet, Radikal gibi gazetelerle birlikte Kanal D, CNN Türk'ü bünyesinde barındıran Aydın Doğan, enerjiden perakendeye, sanayiden turizme, inşaattan finans sektörüne kadar birçok ticari alanda faaliyet gösteriyor.

  3. Doğuş Grubu

    Doğuş Grubu

  4. NTV, Star TV, CNBC-e, NTV SPOR televizyonları, Vogue, GQ, National Geographic Türkiye dergiyleriyle medyada faaliyet gösteren Ferit Şahenk'in ticari işleri şöyle: Bankacılık ve finans, otomotiv, inşaat, turizm, marinalar grubu, gayrimenkul, enerji, yeme-içme.

    NTV, Star TV, CNBC-e, NTV SPOR televizyonları, Vogue, GQ, National Geographic Türkiye dergiyleriyle medyada faaliyet gösteren Ferit Şahenk'in ticari işleri şöyle: Bankacılık ve finans, otomotiv, inşaat, turizm, marinalar grubu, gayrimenkul, enerji, yeme-içme.

  5. Çalık Grubu

    Çalık Grubu

  6. Turkuvaz Medya Grubu (Sabah, Sabah Avrupa, Yeni Asır, Takvim, Fotomaç), dergiler ve ATV, ATV Avrupa, A Haber, Minika TV'nin sahibi Ahmet Çalık, tekstil, enerji, inşaat, finans, telekomünikasyon, madencilik işlerini de yürütüyor.

    Turkuvaz Medya Grubu (Sabah, Sabah Avrupa, Yeni Asır, Takvim, Fotomaç), dergiler ve ATV, ATV Avrupa, A Haber, Minika TV'nin sahibi Ahmet Çalık, tekstil, enerji, inşaat, finans, telekomünikasyon, madencilik işlerini de yürütüyor.

  7. Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu geçtiğimiz günlerde Çalık grubundan alınarak Kalyon İnşaat´a satıldı. Zirve Holding bünyesine 23 Ağustos 2013'te katılan Kalyon İnşaat 1974'te Gaziantep'te kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor.

    Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu geçtiğimiz günlerde Çalık grubundan alınarak Kalyon İnşaat´a satıldı. Zirve Holding bünyesine 23 Ağustos 2013'te katılan Kalyon İnşaat 1974'te Gaziantep'te kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor.

  8. <p><b>Kalyon İnşaat´ın projelerinden bazıları şöyle:</b></p>  Taksim yayalaştırma projesi  <p>Metrobüs ulaşım hattı</p>  Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı   <p>Bakırköy Adliyesi Binası</p>  3. havalimanı projesi  <p>Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi</p>

    Kalyon İnşaat´ın projelerinden bazıları şöyle:

    Taksim yayalaştırma projesi

    Metrobüs ulaşım hattı

    Mecidiyeköy katılımı Çağlayan Kavşağı Yol Yapımı

    Bakırköy Adliyesi Binası

    3. havalimanı projesi

    Ataköy Atık Su Arıtma Tesisi

  9. <p><b>Kalyon İnşaat´ın 2000´li yıllardan sonra proejeleri:</b></p>  2001- Ulus-Zincirlikuyu arası bağlantı yolu yapımı  <p>2004- Yeşilvadi konakları</p>  2005- Bakırköy Adalet Binası inşaatı  <p>2006- Kalen Hidroelektrik Santrali inşaati</p>  2007- Ataköy atık su arıtma tesisi inşaatı  <p>2008- Melen İsale Hattı inşaatı</p>  2010- Çanakkale - Ezine Ayvacık Devlet Yolu yapımı  <p>2011- Atık Su Tünel İnşaatı</p>  2012- Mersin Öğrenci Yurdu İnşaatı  <p>2012- KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi </p>

    Kalyon İnşaat´ın 2000´li yıllardan sonra proejeleri:

    2001- Ulus-Zincirlikuyu arası bağlantı yolu yapımı

    2004- Yeşilvadi konakları

    2005- Bakırköy Adalet Binası inşaatı

    2006- Kalen Hidroelektrik Santrali inşaati

    2007- Ataköy atık su arıtma tesisi inşaatı

    2008- Melen İsale Hattı inşaatı

    2010- Çanakkale - Ezine Ayvacık Devlet Yolu yapımı

    2011- Atık Su Tünel İnşaatı

    2012- Mersin Öğrenci Yurdu İnşaatı

    2012- KKTC Askılı Sistem Deniz Geçişi

  10. Ciner Yayın Holding

    Ciner Yayın Holding

  11. Turgay Ciner, Gazete Habertürk, Habertük TV, dergi yayıncılığı dışında, başka sektörlerde de ticari çalışmalarını sürdürüyor. Ciner, enerji ve madencilik, termik santral, hava taşımacılığı, denizcilik, sağlık, sigorta, inşaat cam, denizcilik alanlarında faaliyette bulunuyor.

    Turgay Ciner, Gazete Habertürk, Habertük TV, dergi yayıncılığı dışında, başka sektörlerde de ticari çalışmalarını sürdürüyor. Ciner, enerji ve madencilik, termik santral, hava taşımacılığı, denizcilik, sağlık, sigorta, inşaat cam, denizcilik alanlarında faaliyette bulunuyor.

  12. T Medya

    T Medya

  13. Akşam Gazetesi ve Sky Türk televizyonunu TMSF'den alan eski sosyalist Ethem Sancak, medya dışında, Hedef Ecza Deposu'nu kurdu ve halen Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Sancak, medyaya Star Gazetesi'nin alarak girmişti.

    Akşam Gazetesi ve Sky Türk televizyonunu TMSF'den alan eski sosyalist Ethem Sancak, medya dışında, Hedef Ecza Deposu'nu kurdu ve halen Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Sancak, medyaya Star Gazetesi'nin alarak girmişti.

  14. Feza Gazetecilik

    Feza Gazetecilik

  15. Zaman, Today's Zaman, Aksiyon, Sızıntı, Gonca, STV, STV Avrupa, STV Amerika, S Haber, Mehtap TV, Yumurcak TV, Cihan Haber Ajansı'na sahip olan grup, film sektöründe ve reklam dünyasında ticari faaliyet gösteriyor.

    Zaman, Today's Zaman, Aksiyon, Sızıntı, Gonca, STV, STV Avrupa, STV Amerika, S Haber, Mehtap TV, Yumurcak TV, Cihan Haber Ajansı'na sahip olan grup, film sektöründe ve reklam dünyasında ticari faaliyet gösteriyor.

  16. Albayrak Grubu

    Albayrak Grubu

  17. Yeni Şafak Gazetesi, TVNET ve Derin Tarih dergisiyle medya sektöründe yer alan Ahmet Albayrak'ın medya dışındaki işleri şunlar: İnşaat, tekstil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asya Yakası transfer hizmetleri, sayaç okuma, enerji, turizm.

    Yeni Şafak Gazetesi, TVNET ve Derin Tarih dergisiyle medya sektöründe yer alan Ahmet Albayrak'ın medya dışındaki işleri şunlar: İnşaat, tekstil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asya Yakası transfer hizmetleri, sayaç okuma, enerji, turizm.

  18. Koza İpek Grubu

    Koza İpek Grubu

  19. Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Akın İpek, medyada, Bugün Gazetesi, Kanaltürk, Bugün TV, Kanaltürk Radyo ile var olurken, matbaa, maden, inşaat, tarım, turizm, havacılık, eğitim gibi sektörlerde de faaliyette bulunuyor.

    Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Akın İpek, medyada, Bugün Gazetesi, Kanaltürk, Bugün TV, Kanaltürk Radyo ile var olurken, matbaa, maden, inşaat, tarım, turizm, havacılık, eğitim gibi sektörlerde de faaliyette bulunuyor.

  20. Demirören Grubu

    Demirören Grubu

  21. Milliyet, Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören, gaz, pazarlama, akaryakıt, enerji, sanayi, inşaat, turizm alanlarında ticaret yapıyor. AKP

    Milliyet, Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören, gaz, pazarlama, akaryakıt, enerji, sanayi, inşaat, turizm alanlarında ticaret yapıyor. AKP

  22. Sözcü Gazetesi

    Sözcü Gazetesi

  23. Türkiye'nin büyük gazeteleri arasında yerini alan Sözcü'nün patronu Burak Akbay, Babıali'de gazetecilik dışında bir iş yapmayan tek isim. Grubun bünyesinde sozcu.com.tr de bulunuyor.

    Türkiye'nin büyük gazeteleri arasında yerini alan Sözcü'nün patronu Burak Akbay, Babıali'de gazetecilik dışında bir iş yapmayan tek isim. Grubun bünyesinde sozcu.com.tr de bulunuyor.

  24. İhlas Grubu

    İhlas Grubu

  25. Mücahid Ören'in Türkiye Gazetesi, TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı İHA, dergi grupları, TGRT

    Mücahid Ören'in Türkiye Gazetesi, TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı İHA, dergi grupları, TGRT