2013'Ün En Başarılı İş İnsanları

İşte Ekonomist Dergisi'ne göre yılın en başarılı iş insanları

  1. Ekonomist Dergisi 1991 yılından bu yana 'Ekonomide Yılın İş İnsanları'nı seçmeye devam ediyor. Dergi iş dünyasındaki 2200 üst düzey yöneticiye anket göndererek yılın en başarılı iş insanlarını seçiyor. 2013 yılında ise ankete katılanlar, Yılın İş Adamı, Yılın Sivil Toplum Önderi, Yılın Profesyoneli, Yılın Bürokratı, Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Erkek Girişimcisi gibi alanlarda en başarılı olanları belirledi.    <p><b>İşte Ekonomist Dergisi'ne göre yılın en başarılı iş insanları?</b></p>

    Ekonomist Dergisi 1991 yılından bu yana 'Ekonomide Yılın İş İnsanları'nı seçmeye devam ediyor. Dergi iş dünyasındaki 2200 üst düzey yöneticiye anket göndererek yılın en başarılı iş insanlarını seçiyor. 2013 yılında ise ankete katılanlar, Yılın İş Adamı, Yılın Sivil Toplum Önderi, Yılın Profesyoneli, Yılın Bürokratı, Yılın Kadın Girişimcisi, Yılın Erkek Girişimcisi gibi alanlarda en başarılı olanları belirledi.

    İşte Ekonomist Dergisi'ne göre yılın en başarılı iş insanları?

  2. <p><b>YILIN İŞ İNSANI</b></p>    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda 10'uncu yılını tamamlayan Mustafa Koç, 2005'in ardından bu yıl da Yılın İş İnsanı seçildi. Seçimde Koç Holding'in gösterdiği performans kadar Koç'un son derece hareketli geçen 2013'te sosyal gündeme ilişkin verdiği sağduyu mesajları da önemli etken oldu.

    YILIN İŞ İNSANI

    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda 10'uncu yılını tamamlayan Mustafa Koç, 2005'in ardından bu yıl da Yılın İş İnsanı seçildi. Seçimde Koç Holding'in gösterdiği performans kadar Koç'un son derece hareketli geçen 2013'te sosyal gündeme ilişkin verdiği sağduyu mesajları da önemli etken oldu.

  3. Mustafa Koç yönetimindeki Koç Grubu, bu süreçte ciddi bir yeniden yapılanma yaşadı. Grubun son 10 yılda belki de yaptığı en büyük operasyon Tüpraş oldu. Tüpraş'ın yanında Aygaz'ın Opet'i alarak verdiği destek de enerji grubunu Koç Grubu'nun amiral sektörü yaptı.

    Mustafa Koç yönetimindeki Koç Grubu, bu süreçte ciddi bir yeniden yapılanma yaşadı. Grubun son 10 yılda belki de yaptığı en büyük operasyon Tüpraş oldu. Tüpraş'ın yanında Aygaz'ın Opet'i alarak verdiği destek de enerji grubunu Koç Grubu'nun amiral sektörü yaptı.

  4. Grup bünyesine katılan Yapı Kredi Bankası, Koç Grubu'nu Türkiye'nin en büyük dört büyük finans grubundan biri haline getirdi. Dayanıklı tüketim tarafında ise Arçelik, bölgesel güç olmaktan da öte aldığı uluslararası markalarla global oyuncu olma yolunda ilerliyor.

    Grup bünyesine katılan Yapı Kredi Bankası, Koç Grubu'nu Türkiye'nin en büyük dört büyük finans grubundan biri haline getirdi. Dayanıklı tüketim tarafında ise Arçelik, bölgesel güç olmaktan da öte aldığı uluslararası markalarla global oyuncu olma yolunda ilerliyor.

  5. Bunun yanında Koç Grubu stratejik görmediği işlerden ise ayrıldı. Migros, İzocam, Demirdöküm, Ramstore, Koç Alianz, Yapı Kredi Sigorta gibi şirketleri elinden çıkardı.

    Bunun yanında Koç Grubu stratejik görmediği işlerden ise ayrıldı. Migros, İzocam, Demirdöküm, Ramstore, Koç Alianz, Yapı Kredi Sigorta gibi şirketleri elinden çıkardı.

  6. <p><b>YILIN SİVİL TOPLUM ÖNDERİ BÜLENT ECZACIBAŞI</b></p>    İKSV'nin üç yıldır başkanlığını yürüten Bülent Eczacıbaşı, bu şapkasıyla Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Sivil Toplum Önderi ödülüne layık görüldü. Bülent Eczacıbaşı, bundan iki ay kadar önce İKSV'nin Deniz Palas'ını 46 milyon TL'ye alıp vakfa bağışlayarak herkesten alkış aldı. Kürsüye çıkmasında bunun büyük etkisi var.

    YILIN SİVİL TOPLUM ÖNDERİ BÜLENT ECZACIBAŞI

    İKSV'nin üç yıldır başkanlığını yürüten Bülent Eczacıbaşı, bu şapkasıyla Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Sivil Toplum Önderi ödülüne layık görüldü. Bülent Eczacıbaşı, bundan iki ay kadar önce İKSV'nin Deniz Palas'ını 46 milyon TL'ye alıp vakfa bağışlayarak herkesten alkış aldı. Kürsüye çıkmasında bunun büyük etkisi var.

  7. Türkiye'nin sanat alanında en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) üç yıldır başkanlığını yürüten Bülent Eczacıbaşı, bu şapkasıyla Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Sivil Toplum Önderi ödülüne layık görüldü.

    Türkiye'nin sanat alanında en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) üç yıldır başkanlığını yürüten Bülent Eczacıbaşı, bu şapkasıyla Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Sivil Toplum Önderi ödülüne layık görüldü.

  8. 17 yıl İKSV yönetim kurulu başkanlığı yapan amcası Şakir Eczacıbaşı'nın 2010 yılında vefatının ardından bu görevi üstlenen Bülent Eczacıbaşı'nın, bu kategoride ödüle layık görülmesi şaşırtıcı değil. Bundan iki ay kadar önce İKSV'nin Deniz Palas'ını 46 milyon TL'ye alıp vakfa bağışlayarak herkesten alkış aldı.

    17 yıl İKSV yönetim kurulu başkanlığı yapan amcası Şakir Eczacıbaşı'nın 2010 yılında vefatının ardından bu görevi üstlenen Bülent Eczacıbaşı'nın, bu kategoride ödüle layık görülmesi şaşırtıcı değil. Bundan iki ay kadar önce İKSV'nin Deniz Palas'ını 46 milyon TL'ye alıp vakfa bağışlayarak herkesten alkış aldı.

  9. Borç yükü nedeniyle satışa çıkarılan Deniz Palas binasını satın alarak vakfa bağışlayan Bülent Eczacıbaşı, aileye yakışanı yaptı ve İKSV için bu bağışla babası Nejat Eczacıbaşı'nın attığı temele de sahip çıkmış oldu.    <p>Eczacıbaşı Holding için bunun bir kurum kültürü haline gelmesine aile büyüklerinden Nejat Eczacıbaşı vesile olmuştu.</p>

    Borç yükü nedeniyle satışa çıkarılan Deniz Palas binasını satın alarak vakfa bağışlayan Bülent Eczacıbaşı, aileye yakışanı yaptı ve İKSV için bu bağışla babası Nejat Eczacıbaşı'nın attığı temele de sahip çıkmış oldu.

    Eczacıbaşı Holding için bunun bir kurum kültürü haline gelmesine aile büyüklerinden Nejat Eczacıbaşı vesile olmuştu.

  10. <p><b>YILIN PROFESYONELİ SERPİL TİMURAY</b></p>    <p>Bu yılla birlikte üçüncü kez Yılın Profesyoneli seçilen Serpil Timuray, yüzde 14,3 oy oranı ile Temel Kotil ve Adnan Bali'yi geride bıraktı.</p>    Timuray, bu yıl profesyonel kariyerini global platforma taşıyarak Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanı olarak atandı. Yazdığı 'Türk reçetesi' Vodafone tarafından örnek proje olarak gösterildi.

    YILIN PROFESYONELİ SERPİL TİMURAY

    Bu yılla birlikte üçüncü kez Yılın Profesyoneli seçilen Serpil Timuray, yüzde 14,3 oy oranı ile Temel Kotil ve Adnan Bali'yi geride bıraktı.

    Timuray, bu yıl profesyonel kariyerini global platforma taşıyarak Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik Bölge Başkanı olarak atandı. Yazdığı 'Türk reçetesi' Vodafone tarafından örnek proje olarak gösterildi.

  11. 2009 yılında başlattığı stratejik dönüşüm programıyla gelir pazar payını dört yılda yüzde 18,6'dan yüzde 30,6'ya çıkaran ve bu performansı 'Türk reçetesi' olarak diğer ülkelere örnek gösterilen Vodafone CEO'su Serpil Timuray, artık global bir pozisyonda. 1 Ocak 2009 tarihinden bu yana Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Serpil Timuray, 1 Ocak 2014 itibariyle Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak atandı. Kariyer basamaklarındaki bu yükseliş de Ekonomist?in düzenlediği Yılın İş İnsanları ödüllerinde onu üçüncü kez 'Yılın Profesyoneli' yaptı.

    2009 yılında başlattığı stratejik dönüşüm programıyla gelir pazar payını dört yılda yüzde 18,6'dan yüzde 30,6'ya çıkaran ve bu performansı 'Türk reçetesi' olarak diğer ülkelere örnek gösterilen Vodafone CEO'su Serpil Timuray, artık global bir pozisyonda. 1 Ocak 2009 tarihinden bu yana Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Serpil Timuray, 1 Ocak 2014 itibariyle Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Başkanı olarak atandı. Kariyer basamaklarındaki bu yükseliş de Ekonomist?in düzenlediği Yılın İş İnsanları ödüllerinde onu üçüncü kez 'Yılın Profesyoneli' yaptı.

  12. Serpil Timuray, Temel Kotil ve Adnan Bali ile yarıştığı oylamada yüzde 14,3 oy oranıyla birinci seçildi. Bu kategoride seçilen tek kadın olması ve üçüncü kez 'Yılın Profesyoneli' seçilmesiyle Timuray'ın performansı dikkat çekiyor.

    Serpil Timuray, Temel Kotil ve Adnan Bali ile yarıştığı oylamada yüzde 14,3 oy oranıyla birinci seçildi. Bu kategoride seçilen tek kadın olması ve üçüncü kez 'Yılın Profesyoneli' seçilmesiyle Timuray'ın performansı dikkat çekiyor.

  13. İlk göreve geldiği 1 Ocak 2009'da GSM sektörü dışından olmasından dolayı şaşkınlık yaratan bu değişim, geçen dört yıl içinde ne kadar başarı getirdiğini ortaya koydu. Serpil Timuray, o zaman bu konuda hızlı tüketim sektöründe deneyim sahibi olmasını avantaja dönüştürdüğünü açıklamıştı.

    İlk göreve geldiği 1 Ocak 2009'da GSM sektörü dışından olmasından dolayı şaşkınlık yaratan bu değişim, geçen dört yıl içinde ne kadar başarı getirdiğini ortaya koydu. Serpil Timuray, o zaman bu konuda hızlı tüketim sektöründe deneyim sahibi olmasını avantaja dönüştürdüğünü açıklamıştı.

  14. <p><b>YILIN BÜROKRATI ERDEM BAŞÇI</b></p>    Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Yılın İş İnsanları Yarışması'nda üst üste ikinci kez Yılın Bürokratı seçildi. Mali piyasalarda son günlerde yangına dönüşen gelişmeler nedeniyle Başçı'ya eleştiriler yağıyor ama bu Yılın Bürokratı seçilmesini engellemedi. Erdem Başçı, geçen yıl birinci seçildiğinde enflasyon yüzde 5'e inmediği için ödülü almamış ve bu gerçekleşinceye kadar bize emanet etmişti. Galiba bu yıl da aynısı olacak.

    YILIN BÜROKRATI ERDEM BAŞÇI

    Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Yılın İş İnsanları Yarışması'nda üst üste ikinci kez Yılın Bürokratı seçildi. Mali piyasalarda son günlerde yangına dönüşen gelişmeler nedeniyle Başçı'ya eleştiriler yağıyor ama bu Yılın Bürokratı seçilmesini engellemedi. Erdem Başçı, geçen yıl birinci seçildiğinde enflasyon yüzde 5'e inmediği için ödülü almamış ve bu gerçekleşinceye kadar bize emanet etmişti. Galiba bu yıl da aynısı olacak.

  15. Mali piyasalar, geçen mayıs ayından bu yana sıcaklığını koruyor. Bu da Merkez Bankası'na eleştiri yağmasına neden oluyor. Özellikle de 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında döviz kurlarındaki hızlı yükselişe karşılık faiz silahını kullanma konusunda çekingen davranması, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya karşı eleştirileri artırdı.

    Mali piyasalar, geçen mayıs ayından bu yana sıcaklığını koruyor. Bu da Merkez Bankası'na eleştiri yağmasına neden oluyor. Özellikle de 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında döviz kurlarındaki hızlı yükselişe karşılık faiz silahını kullanma konusunda çekingen davranması, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya karşı eleştirileri artırdı.

  16. Fakat gerek siyaset dünyasından gerekse iş dünyasından gelen bu eleştiriler Erdem Başçı'nın 'Yılın Bürokratı' seçilmesine engel olmadı. Ekonomist'in 23 yıldır düzenli olarak tekrarladığı Yılın İş İnsanları anketinde 'Yılın Bürokratı' kategorisinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, üst üste ikinci kez seçildi. İş dünyasındaki yönetim kurulu başkanı, CEO, genel müdür, yönetim kurulu üyesi, hissedar, üst düzey yönetici pozisyonu taşıyan 2 bin 200 kişiden oluşan listeye, 18 Aralık tarihinden itibaren gönderim yapıldı.

    Fakat gerek siyaset dünyasından gerekse iş dünyasından gelen bu eleştiriler Erdem Başçı'nın 'Yılın Bürokratı' seçilmesine engel olmadı. Ekonomist'in 23 yıldır düzenli olarak tekrarladığı Yılın İş İnsanları anketinde 'Yılın Bürokratı' kategorisinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, üst üste ikinci kez seçildi. İş dünyasındaki yönetim kurulu başkanı, CEO, genel müdür, yönetim kurulu üyesi, hissedar, üst düzey yönetici pozisyonu taşıyan 2 bin 200 kişiden oluşan listeye, 18 Aralık tarihinden itibaren gönderim yapıldı.

  17. Ankete katılanların yüzde 28'i, tercihini Erdem Başçı'dan yana kullandı. Aslında Erdem Başçı, Ankara'da siyasiler tarafından en çok eleştirilen bürokratların başında geliyor. Bunun en büyük nedeni de faizlerin seviyesi, döviz kurlarının yükselmesiydi. Bu eleştiriler, kısmen İstanbul ağırlıklı iş dünyasında da yayılıyor.

    Ankete katılanların yüzde 28'i, tercihini Erdem Başçı'dan yana kullandı. Aslında Erdem Başçı, Ankara'da siyasiler tarafından en çok eleştirilen bürokratların başında geliyor. Bunun en büyük nedeni de faizlerin seviyesi, döviz kurlarının yükselmesiydi. Bu eleştiriler, kısmen İstanbul ağırlıklı iş dünyasında da yayılıyor.

  18. <p><b>YILIN KADIN GİRİŞİMCİSİ GAMZE CİZRELİ</b></p>    Yılın İş İnsanları Yarışması'nda ikinci kez yılın Kadın Girişimcisi ödülüne layık görülen Gamze Cizreli, Big Chef's ile restoran alanının en gözde zincir işletmelerinden birini yarattı. Bugün restoranların toplam sayısı 20?ye ulaşmış durumda. 65 milyon TL ciro elde eden Big Chef's'in sağladığı istihdam ise bini geçti. Yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan restoranlar, 2011 yılından bu yana yüzde 350 büyüme gerçekleştirdi.

    YILIN KADIN GİRİŞİMCİSİ GAMZE CİZRELİ

    Yılın İş İnsanları Yarışması'nda ikinci kez yılın Kadın Girişimcisi ödülüne layık görülen Gamze Cizreli, Big Chef's ile restoran alanının en gözde zincir işletmelerinden birini yarattı. Bugün restoranların toplam sayısı 20?ye ulaşmış durumda. 65 milyon TL ciro elde eden Big Chef's'in sağladığı istihdam ise bini geçti. Yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan restoranlar, 2011 yılından bu yana yüzde 350 büyüme gerçekleştirdi.

  19. Ekonomide Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Kadın Girişimcisi kategorisinin birincisi Big Chef's restoranlarının kurucusu Gamze Cizreli oldu. 2010 yılında da aynı kategoride birinci seçilen Cizreli, bu yıl ikinci kez bu ödülün sahibi oldu. Cizreli, 2010 yılında Ekonomist, Garanti Bankası ve KAGİDER işbirliği ile düzenlenen Yılın Kadın Girişimcisi Yarışması'nda da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

    Ekonomide Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Kadın Girişimcisi kategorisinin birincisi Big Chef's restoranlarının kurucusu Gamze Cizreli oldu. 2010 yılında da aynı kategoride birinci seçilen Cizreli, bu yıl ikinci kez bu ödülün sahibi oldu. Cizreli, 2010 yılında Ekonomist, Garanti Bankası ve KAGİDER işbirliği ile düzenlenen Yılın Kadın Girişimcisi Yarışması'nda da birincilik kürsüsüne çıkmıştı.

  20. Cizreli'nin öyküsü tesadüfler üzerine kurulu. Big Chef's Ankara'da genellikle iş dünyasını ve bürokratları ağırlayan mütevazı bir restoran iken, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun burada yemek yedikten sonra Cizreli'ye "Gaziantep'e de açalım" demesinin ardından aynı yıl içerisinde Gaziantep'e franchising verilir. Bu arada Cizreli, İstanbul'da da bir şube açmaya karar verir. Ancak tesadüf bu ya işadamı Saruhan Tan, bir gün Cizreli'yi arar. Ankara'daki Big Chefs'te yemek yediğini ve çok beğendiğini söyleyen Tan, Cizreli'ye İstanbul'da birlikte bir şube açmayı teklif eder ve Big Chefs'e yatırımcı ortak olur.

    Cizreli'nin öyküsü tesadüfler üzerine kurulu. Big Chef's Ankara'da genellikle iş dünyasını ve bürokratları ağırlayan mütevazı bir restoran iken, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun burada yemek yedikten sonra Cizreli'ye "Gaziantep'e de açalım" demesinin ardından aynı yıl içerisinde Gaziantep'e franchising verilir. Bu arada Cizreli, İstanbul'da da bir şube açmaya karar verir. Ancak tesadüf bu ya işadamı Saruhan Tan, bir gün Cizreli'yi arar. Ankara'daki Big Chefs'te yemek yediğini ve çok beğendiğini söyleyen Tan, Cizreli'ye İstanbul'da birlikte bir şube açmayı teklif eder ve Big Chefs'e yatırımcı ortak olur.

  21. Big Chef's restoranlarının toplam sayısı 20'ye ulaştı. 65 milyon TL ciro elde eden Big Chef's'in sağladığı istihdam ise bini geçti. Yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan restoranlar, 2011 yılından bu yana yüzde 350 büyüme gerçekleştirdi.

    Big Chef's restoranlarının toplam sayısı 20'ye ulaştı. 65 milyon TL ciro elde eden Big Chef's'in sağladığı istihdam ise bini geçti. Yılda 4 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan restoranlar, 2011 yılından bu yana yüzde 350 büyüme gerçekleştirdi.

  22. <p><b>YILIN ERKEK GİRİŞİMCİSİ ACUN ILICALI</b></p>    İyi bir televizyon izleyicisi olmanıza gerek yok, televizyonunuzu seyrek aralıklarla açıyorsanız dahi Acun Ilıcalı'yı tanımamanız imkansız. Ilıcalı, dokuz yılda muhabirlikten kanal sahibi olan, benzeri Türkiye medya dünyasında olmayan bir başarı öyküsüne sahip.    <p>Geçen yılki adımları ona Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Erkek Girişimcisi ödülünü getirdi.</p>

    YILIN ERKEK GİRİŞİMCİSİ ACUN ILICALI

    İyi bir televizyon izleyicisi olmanıza gerek yok, televizyonunuzu seyrek aralıklarla açıyorsanız dahi Acun Ilıcalı'yı tanımamanız imkansız. Ilıcalı, dokuz yılda muhabirlikten kanal sahibi olan, benzeri Türkiye medya dünyasında olmayan bir başarı öyküsüne sahip.

    Geçen yılki adımları ona Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Erkek Girişimcisi ödülünü getirdi.

  23. Ekonomist Dergisi'nin bu yılki Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Erkek Girişimcisi kategorisinin galibi Acun Ilıcalı oldu. Ilıcalı, bu kategori için kullanılan 639 oyun yüzde 22,8'ini alarak Abdullah Kavukçu ve Nevzat Aydın'ın önünde ilk sıraya oturdu. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Ilıcalı, iş hayatına 1993 yılında bir arkadaşıyla ortaklaşa açtığı Bağdat Caddesi'ndeki jean mağazasıyla başladı. Ancak mağaza işinde başarılı olamayan Ilıcalı'nın önünü belki de bu talihsiz girişim açtı.

    Ekonomist Dergisi'nin bu yılki Yılın İş İnsanları Yarışması'nda Yılın Erkek Girişimcisi kategorisinin galibi Acun Ilıcalı oldu. Ilıcalı, bu kategori için kullanılan 639 oyun yüzde 22,8'ini alarak Abdullah Kavukçu ve Nevzat Aydın'ın önünde ilk sıraya oturdu. Üniversite eğitimini yarıda bırakan Ilıcalı, iş hayatına 1993 yılında bir arkadaşıyla ortaklaşa açtığı Bağdat Caddesi'ndeki jean mağazasıyla başladı. Ancak mağaza işinde başarılı olamayan Ilıcalı'nın önünü belki de bu talihsiz girişim açtı.

  24. Bir tanıdığı kanalıyla spor spikeri İlker Yasin ile tanışması, televizyon kariyerinin başlangıcını oluşturdu. Futbol bilgisiyle Yasin'i etkileyen ve Show TV'de spor muhabiri olarak çalışmaya başlayan Ilıcalı, kısa sürede yaptığı röportajlar ve özel haberlerle çok beğenildi. Asıl yıldızının parlaması ise Şansal Büyüka'nın ekibine trasfer olmasıyla başladı. 2000'lerin başındaki popüler spor magazin programı 'Televole'de dünyayı dolaşarak sunduğu programı çok tutunca, bu konsept 'Acun Firarda' adı ile ayrı bir programa dönüştü.

    Bir tanıdığı kanalıyla spor spikeri İlker Yasin ile tanışması, televizyon kariyerinin başlangıcını oluşturdu. Futbol bilgisiyle Yasin'i etkileyen ve Show TV'de spor muhabiri olarak çalışmaya başlayan Ilıcalı, kısa sürede yaptığı röportajlar ve özel haberlerle çok beğenildi. Asıl yıldızının parlaması ise Şansal Büyüka'nın ekibine trasfer olmasıyla başladı. 2000'lerin başındaki popüler spor magazin programı 'Televole'de dünyayı dolaşarak sunduğu programı çok tutunca, bu konsept 'Acun Firarda' adı ile ayrı bir programa dönüştü.

  25. Televizyonda edindiği tecrübeden cesaret alarak 2005 yılında 'Acun Medya' adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı 'Fear Factor', 'Survivor Türkiye', 'Var mısın Yok musun?' ve 'Yok Böyle bir Dans' program formatları Türk izleyicisi tarafından çok beğenildi.

    Televizyonda edindiği tecrübeden cesaret alarak 2005 yılında 'Acun Medya' adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı 'Fear Factor', 'Survivor Türkiye', 'Var mısın Yok musun?' ve 'Yok Böyle bir Dans' program formatları Türk izleyicisi tarafından çok beğenildi.