Bu Uygulamaları İndirmeyin

Mobil dünyada lokasyon bilgisi veren uygulamalar hızla yayılıyor ancak bu uygulamalar güvenlik sorunlarını da artırıyor

  1. Mobil teknoloji özellikle birbirinden ilgi çekici yazılımlar yardımıyla hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Son dönemlerin en popüler uygulamalarının başında ise lokasyon verisi içeren randevu yazılımları geliyor.

    Mobil teknoloji özellikle birbirinden ilgi çekici yazılımlar yardımıyla hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Son dönemlerin en popüler uygulamalarının başında ise lokasyon verisi içeren randevu yazılımları geliyor.

  2. Bu uygulamalarda kullanıcıların sosyal medya sitelerinde bulunan bilgileri kullanılarak hem yeni arkadaşlar bulunuyor hem de bu arkadaşların kullanıcıya ne kadar mesafede olduğu ortaya çıkıyor.

    Bu uygulamalarda kullanıcıların sosyal medya sitelerinde bulunan bilgileri kullanılarak hem yeni arkadaşlar bulunuyor hem de bu arkadaşların kullanıcıya ne kadar mesafede olduğu ortaya çıkıyor.

  3. Pek çok kullanıcı ise sadece kendi arkadaşlarına görünür olmak isterken bu uygulamaların çoğu özel ayarlamalar yapılmadığı sürece herkesi herkes tarafından görünür kılıyor.

    Pek çok kullanıcı ise sadece kendi arkadaşlarına görünür olmak isterken bu uygulamaların çoğu özel ayarlamalar yapılmadığı sürece herkesi herkes tarafından görünür kılıyor.

  4. 18 yaş altındaki kullanıcılar için ise sorunlar daha da büyüyebiliyor.

    18 yaş altındaki kullanıcılar için ise sorunlar daha da büyüyebiliyor.

  5. <p><b>KIK</b></p>  Kik lokasyon belirlemenin yapılabildiği mobil uygulamaların başında geliyor.

    KIK

    Kik lokasyon belirlemenin yapılabildiği mobil uygulamaların başında geliyor.

  6. Kullanıcı yaşı olarak ise 17 yaş sınırı bulunuyor.

    Kullanıcı yaşı olarak ise 17 yaş sınırı bulunuyor.

  7. Uzmanlar bu yaş sınırının altında kalan kullanıcıların tanımadığı kişilerle sohbete girmesinin önemli güvenlik sorunlarını beraberinde getirdiğine işaret ediyor.

    Uzmanlar bu yaş sınırının altında kalan kullanıcıların tanımadığı kişilerle sohbete girmesinin önemli güvenlik sorunlarını beraberinde getirdiğine işaret ediyor.

  8. <p><b>FACEBOOK</b></p>  Dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinin başında gelen Facebook da lokasyon verisi içeren randevu uygulamalarına el attı.

    FACEBOOK

    Dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinin başında gelen Facebook da lokasyon verisi içeren randevu uygulamalarına el attı.

  9. Şirket yaptığı açıklamada 'Nearby Friends' (Yakındaki arkadaşlar) adı verilen uygulamayla sadece sanal arkadaşlarla uzaktan uzağa yazışmak değil aynı zamanda yakınlarda olan dostlarla da görüşme fırsatı sunulduğuna işaret ediyor.

    Şirket yaptığı açıklamada 'Nearby Friends' (Yakındaki arkadaşlar) adı verilen uygulamayla sadece sanal arkadaşlarla uzaktan uzağa yazışmak değil aynı zamanda yakınlarda olan dostlarla da görüşme fırsatı sunulduğuna işaret ediyor.

  10. Yetkililer özel hayata verilen önemin işareti olarak ise uygulamanın otomatik olarak başlamadığını, kullanıcı tarafından etkin hale getirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

    Yetkililer özel hayata verilen önemin işareti olarak ise uygulamanın otomatik olarak başlamadığını, kullanıcı tarafından etkin hale getirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

  11. <p><b>TANGO</b></p>  Lokasyon verisi içeren randevu uygulamalarının en dikkat çekici olanlarının başında Tango geliyor.

    TANGO

    Lokasyon verisi içeren randevu uygulamalarının en dikkat çekici olanlarının başında Tango geliyor.

  12. Yazılım kendini hemen her türlü sosyal medya unsurunu içeren adres olarak tanımlıyor.

    Yazılım kendini hemen her türlü sosyal medya unsurunu içeren adres olarak tanımlıyor.

  13. Görüntülü sohbet, mesajlaşma, resim alışverişi, oyun ve müzik paylaşımı gibi pek çok hizmet Tango ile birlikte geliyor.

    Görüntülü sohbet, mesajlaşma, resim alışverişi, oyun ve müzik paylaşımı gibi pek çok hizmet Tango ile birlikte geliyor.

  14. Ancak yazılımın tercih edilme sebebi genel olarak bunlar değil.

    Ancak yazılımın tercih edilme sebebi genel olarak bunlar değil.

  15. Yazılım kullanıcının sosyal medyadaki hesabından tercihlerini belirleyip, çevresinde bu tercihlere en uygun olan kullanıcıların tümünü lokasyon bilgisiyle birlikte getiriyor.

    Yazılım kullanıcının sosyal medyadaki hesabından tercihlerini belirleyip, çevresinde bu tercihlere en uygun olan kullanıcıların tümünü lokasyon bilgisiyle birlikte getiriyor.

  16. Kullanıcıların istenmeyen tacizlerle karşı karşıya kalmaması için ayarlar bölümünden lokasyon belirleme seçeneğini 'özele' çevirmesi gerekiyor.

    Kullanıcıların istenmeyen tacizlerle karşı karşıya kalmaması için ayarlar bölümünden lokasyon belirleme seçeneğini 'özele' çevirmesi gerekiyor.

  17. <p><b>CIA</b></p>  Kimden geldiği belli olmayan telefonlar mobil iletişimin en çok şikâyet edilen yönlerinin başında geliyor

    CIA

    Kimden geldiği belli olmayan telefonlar mobil iletişimin en çok şikâyet edilen yönlerinin başında geliyor

  18. CIA uygulaması ise istenmeyen görüşmeleri bloklama iddiasıyla ortaya çıkmasına rağmen aslında kimlik ve adres bilgilerini aktarıyor.

    CIA uygulaması ise istenmeyen görüşmeleri bloklama iddiasıyla ortaya çıkmasına rağmen aslında kimlik ve adres bilgilerini aktarıyor.

  19. Uygulama sadece karşıdan gelen aramanın arkasındaki kullanıcının adını bulmakla yetinmiyor aynı zamanda arayan kişinin adresini de bildiriyor.

    Uygulama sadece karşıdan gelen aramanın arkasındaki kullanıcının adını bulmakla yetinmiyor aynı zamanda arayan kişinin adresini de bildiriyor.

  20. Ayrıca bu kimlik ve adres tespitinin sadece ülke ile sınırlı olmayıp tüm dünyayı kapsıyor olması da dikkat çekici.

    Ayrıca bu kimlik ve adres tespitinin sadece ülke ile sınırlı olmayıp tüm dünyayı kapsıyor olması da dikkat çekici.

  21. Kullanıcı ise uygulamayı yüklediği andan itibaren kendi kimlik ve adres bilgilerini tüm dünyadaki kullanıcılara da açmış oluyor.

    Kullanıcı ise uygulamayı yüklediği andan itibaren kendi kimlik ve adres bilgilerini tüm dünyadaki kullanıcılara da açmış oluyor.

  22. <p><b>AKILLI TELEFONLARIN 'OLMAZSA OLMAZ' UYGULAMALARI</b></p>  İşte tüm zamanların en çok ilgi gören ve en başarılı uygulamaları:

    AKILLI TELEFONLARIN 'OLMAZSA OLMAZ' UYGULAMALARI

    İşte tüm zamanların en çok ilgi gören ve en başarılı uygulamaları:

  23. <p><b>WHATSAPP:</b></p>   Anlık mesajlaşma yazılımlarının mobil cihazlardaki yeni efsanesi olan WhatsApp'ın, aylık 200 Milyon?dan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Uygulama, grup sohbetler, fotoğraf, video, ses paylaşımıyla kullanıcıların vazgeçilmezi olmuş durumda.

    WHATSAPP:

    Anlık mesajlaşma yazılımlarının mobil cihazlardaki yeni efsanesi olan WhatsApp'ın, aylık 200 Milyon?dan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Uygulama, grup sohbetler, fotoğraf, video, ses paylaşımıyla kullanıcıların vazgeçilmezi olmuş durumda.

  24. <p><b>VIBER:</b></p>   Akıllı telefonların internet erişimi üzerinden ücretsiz aramalar yapabilme olanağı tanıyan Viber, Android, iOS, Windows Phone ve BlackBerry kullanıcılarının kendi aralarında ücretsiz olarak iletişim kurabilmesine imkan tanıyor.

    VIBER:

    Akıllı telefonların internet erişimi üzerinden ücretsiz aramalar yapabilme olanağı tanıyan Viber, Android, iOS, Windows Phone ve BlackBerry kullanıcılarının kendi aralarında ücretsiz olarak iletişim kurabilmesine imkan tanıyor.

  25. <p><b>SKYPE:</b></p>   Microsoft tarafından satın alındıktan sonra Windows Live Messenger'ın yerini alan Skype, mobil cihazlara özel uygulamaları ile de etkinliğini artırıyor. Hemen hemen her platformda Skype uygulamasını kullanarak ücretsiz aramalar yapabilmek mümkün.

    SKYPE:

    Microsoft tarafından satın alındıktan sonra Windows Live Messenger'ın yerini alan Skype, mobil cihazlara özel uygulamaları ile de etkinliğini artırıyor. Hemen hemen her platformda Skype uygulamasını kullanarak ücretsiz aramalar yapabilmek mümkün.

  26. <p><b>FRING:</b></p>   Mobil cihazlardaki VoIP yazılımlarının en köklü isimlerinden biri olan Fring, birçok hizmeti bünyesinde barındıran ücretsiz bir yazılım, Uygulama sayesinde ücretsiz VoIP aramalar yapabilir, Facebook Messenger, Skype hesaplarınıza bağlanabilirsiniz.

    FRING:

    Mobil cihazlardaki VoIP yazılımlarının en köklü isimlerinden biri olan Fring, birçok hizmeti bünyesinde barındıran ücretsiz bir yazılım, Uygulama sayesinde ücretsiz VoIP aramalar yapabilir, Facebook Messenger, Skype hesaplarınıza bağlanabilirsiniz.

  27. <p><b>INSTAGRAM:</b></p>   Bilindiği üzere bir çeşit fotoğraf paylaşım ağı olan bu uygulama içerisinde yer alan temel fotoğraf düzenleme özellikleri ve fark yaratan filtreler, fotoğraf kalitelerine profesyonellik katmayı amaçlıyor.

    INSTAGRAM:

    Bilindiği üzere bir çeşit fotoğraf paylaşım ağı olan bu uygulama içerisinde yer alan temel fotoğraf düzenleme özellikleri ve fark yaratan filtreler, fotoğraf kalitelerine profesyonellik katmayı amaçlıyor.

  28. Dünyanın en çok tercih edilen 2. sosyal medya uygulaması olan mikro blog hizmeti Twitter, kendi mobil uygulamaları ile servisin tüm mobil platformlarda kusursuz bir şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyor.

    Dünyanın en çok tercih edilen 2. sosyal medya uygulaması olan mikro blog hizmeti Twitter, kendi mobil uygulamaları ile servisin tüm mobil platformlarda kusursuz bir şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyor.

  29. <p><b>FOURSQUARE:</b></p>   Konum tabanlı sosyal ağ olarak yola çıkan ve mobil dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan Foursquare yeni yerler keşfetmek, bulunduğunuz konumu paylaşmak ve dostlarınızın nerede olduğunu görebilmek adına iyi düşünülmüş özelliklere sahip.

    FOURSQUARE:

    Konum tabanlı sosyal ağ olarak yola çıkan ve mobil dünyanın vazgeçilmez unsurlarından biri olan Foursquare yeni yerler keşfetmek, bulunduğunuz konumu paylaşmak ve dostlarınızın nerede olduğunu görebilmek adına iyi düşünülmüş özelliklere sahip.

  30. <p><b>LINKEDIN:</b></p>   Profesyonel dünyanın sosyal ağı olarak niteleyebileceğiniz LinkedIn'in mobil uygulamaları sayesinde profesyonel hesabınızı mobil cihazlarınız üzerinden sürekli olarak kontrol altında tutabilir, gelen bildirimleri anında görebilirsiniz.

    LINKEDIN:

    Profesyonel dünyanın sosyal ağı olarak niteleyebileceğiniz LinkedIn'in mobil uygulamaları sayesinde profesyonel hesabınızı mobil cihazlarınız üzerinden sürekli olarak kontrol altında tutabilir, gelen bildirimleri anında görebilirsiniz.