Bu Okullardan Mezun Olan Milyoner Oluyor!

Dünyaya ve Türkiye'ye damga vuran işadamları ve girişimcilerin mezun oldukları okullar

  1. <p><b>10-Cornell Üniversitesi</b></p>  Önemli mezunları: Burger King kurucusu James McLamore, Pricelink.com kurucusu Jay Walker, Staples kurucusu Myra Hart ve Qualcomm kurucusu Irwin M. Jacobs

    10-Cornell Üniversitesi

    Önemli mezunları: Burger King kurucusu James McLamore, Pricelink.com kurucusu Jay Walker, Staples kurucusu Myra Hart ve Qualcomm kurucusu Irwin M. Jacobs

  2. <p><b>9-Pennsylvania Üniversitesi </b></p>  Önemli mezunları: Heisman Trophy adaşı John Heisman, milyarder yayıncı Walter Annenberg, milyarder John Huntsman, H & R Block kurucusu Richard Bloch...

    9-Pennsylvania Üniversitesi

    Önemli mezunları: Heisman Trophy adaşı John Heisman, milyarder yayıncı Walter Annenberg, milyarder John Huntsman, H & R Block kurucusu Richard Bloch...

  3. Cisco kurucularından Len Bozack, Law & Order yaratıcısı Dick Kurt, Donald Trump ve Candace Bergen...

    Cisco kurucularından Len Bozack, Law & Order yaratıcısı Dick Kurt, Donald Trump ve Candace Bergen...

  4. <p><b>8-Cambridge Üniversitesi</b></p>  Sir Isaac Newton, Francis Bacon, Charles Darwin, Stephen Hawking, Kral George VI, Oliver Cromwell ve John Harvard...

    8-Cambridge Üniversitesi

    Sir Isaac Newton, Francis Bacon, Charles Darwin, Stephen Hawking, Kral George VI, Oliver Cromwell ve John Harvard...

  5. Bunun yanın da, Ernest Rutherford, atom bombası geliştirici J. Robert Oppenheimer, termodinamiğin Henry Cavendish, Sir Ian McKellan, William Wordsworth, Bertram Russell isimler de vardır.

    Bunun yanın da, Ernest Rutherford, atom bombası geliştirici J. Robert Oppenheimer, termodinamiğin Henry Cavendish, Sir Ian McKellan, William Wordsworth, Bertram Russell isimler de vardır.

  6. <p><b>7-New York Üniversitesi</b></p>  Mezunları içerisinde, IBM kurucusu Charles Ranlett Flint, İzlanda'nın ilk milyarderi Thor Bjorgolfsson, Ben & Jerry Ben Cohen bulunmaktadır.

    7-New York Üniversitesi

    Mezunları içerisinde, IBM kurucusu Charles Ranlett Flint, İzlanda'nın ilk milyarderi Thor Bjorgolfsson, Ben & Jerry Ben Cohen bulunmaktadır.

  7. Diğer isimler ise, Southwest Airlines kurucusu Herb Kelleher ve Home Depot kurucusu Kenneth Langone bulunmaktadır. Diğer önemli mezunlar Martin Scorsese, M. Night Shyamalan, Alec Baldwin ve Billy Crystal'dır.

    Diğer isimler ise, Southwest Airlines kurucusu Herb Kelleher ve Home Depot kurucusu Kenneth Langone bulunmaktadır. Diğer önemli mezunlar Martin Scorsese, M. Night Shyamalan, Alec Baldwin ve Billy Crystal'dır.

  8. <p><b>6-Massachusetts Teknoloji Enstitüsü</b></p>  Önemli mezunları, Donald Douglass, James McDonnell ve McDonnell Douglas Aircraft, Texas Instruments Cecil H Yeşil ve Eastman Kodak George Eastman'dır.

    6-Massachusetts Teknoloji Enstitüsü

    Önemli mezunları, Donald Douglass, James McDonnell ve McDonnell Douglas Aircraft, Texas Instruments Cecil H Yeşil ve Eastman Kodak George Eastman'dır.

  9. Bunun yanın da astronot Buzz Aldrin ve Ronald McNair, eski Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Summers, Benjamin Netanyahu ve Kofi Annan'dır.

    Bunun yanın da astronot Buzz Aldrin ve Ronald McNair, eski Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Summers, Benjamin Netanyahu ve Kofi Annan'dır.

  10. <p><b>5- Oxford Üniversitesi</b></p>  Tony Blair ve David Cameron da dahil olmak üzere 26 başbakan çıkardı. Ayrıca, Eski ABD Başkanı Bill Clinton da Oxford'dan mezun oldu.

    5- Oxford Üniversitesi

    Tony Blair ve David Cameron da dahil olmak üzere 26 başbakan çıkardı. Ayrıca, Eski ABD Başkanı Bill Clinton da Oxford'dan mezun oldu.

  11. Önemli filozoflar Thomas Hobbes ve John Locke gibi isimler de bu üniversiteye katıldı. Ayrıca mezunları arasında, Oscar Wilde, Samuel Johnson, J.R.R. Tolkien ve Percy Shelley Bysshe de bulunmaktadır.

    Önemli filozoflar Thomas Hobbes ve John Locke gibi isimler de bu üniversiteye katıldı. Ayrıca mezunları arasında, Oscar Wilde, Samuel Johnson, J.R.R. Tolkien ve Percy Shelley Bysshe de bulunmaktadır.

  12. <p><b>4- Columbia Üniversitesi </b></p>  Mezunları içerisinde, Simon & Schuster kurucularından, Sidney Lumet, Joseph Gordon Levitt, Jake ve Maggie Gyllenhaal, Ed Harris, Alicia Keys, ve Oscar Hammerstein gibi isimler yer almaktadır.

    4- Columbia Üniversitesi

    Mezunları içerisinde, Simon & Schuster kurucularından, Sidney Lumet, Joseph Gordon Levitt, Jake ve Maggie Gyllenhaal, Ed Harris, Alicia Keys, ve Oscar Hammerstein gibi isimler yer almaktadır.

  13. Bunların yanısıra Warren Buffett, Richard Simon, Lou Gehrig, Sandy Koufax, David Stern, Casey Affleck ve Sanat Garfunkle gibi ABD'nin önde gelen kişileri de vardır.

    Bunların yanısıra Warren Buffett, Richard Simon, Lou Gehrig, Sandy Koufax, David Stern, Casey Affleck ve Sanat Garfunkle gibi ABD'nin önde gelen kişileri de vardır.

  14. <p><b>3- California Üniversitesi</b></p>  Ünlü milyarderler Peter Sperling ve Robert W. Dugan, Zappos kurucusu Nick Swinmurn, William Randolph Hearst bu okuldan mezundur.

    3- California Üniversitesi

    Ünlü milyarderler Peter Sperling ve Robert W. Dugan, Zappos kurucusu Nick Swinmurn, William Randolph Hearst bu okuldan mezundur.

  15. Bunun yanında ünlü basketbolcu Kareem Abdul-Jabbar, Troy Aikman, Francis Ford Coppola, ve Carol Burnett de bu üniversitede okumuştur.

    Bunun yanında ünlü basketbolcu Kareem Abdul-Jabbar, Troy Aikman, Francis Ford Coppola, ve Carol Burnett de bu üniversitede okumuştur.

  16. <p><b>2- Stanford Üniversitesi</b></p>  Eski ABD Başkanı Herbert Hoover'ın yanı sıra, Güney Afrikalı girişimci Elon Musk bu üniversiteden mezundur.

    2- Stanford Üniversitesi

    Eski ABD Başkanı Herbert Hoover'ın yanı sıra, Güney Afrikalı girişimci Elon Musk bu üniversiteden mezundur.

  17. Ayrıca, Phil Knight, Hewlett-Packard kurucuları William Hewlett ve David Packard, Tiger Woods ve Yahoo eş-kurucusu ve eski CEO'su Jerry Yang gibi pek çok milyarder Stanfor'dan mezun olmuştur.

    Ayrıca, Phil Knight, Hewlett-Packard kurucuları William Hewlett ve David Packard, Tiger Woods ve Yahoo eş-kurucusu ve eski CEO'su Jerry Yang gibi pek çok milyarder Stanfor'dan mezun olmuştur.

  18. <p><b>1-Harvard Üniversitesi </b></p>  En önemli mezunları, ABD Başkanı Barack Obama, George W. Bush, John F. Kennedy, ve Theodore Roosevelt bulunmaktadır.

    1-Harvard Üniversitesi

    En önemli mezunları, ABD Başkanı Barack Obama, George W. Bush, John F. Kennedy, ve Theodore Roosevelt bulunmaktadır.

  19. Diğer mezunları içinde ise, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Mitt Romney, Michael Bloomberg, Tommy Lee Jones, Alan Dershowicz, Al Gore, ve Matt Damon bulunmaktadır.

    Diğer mezunları içinde ise, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Mitt Romney, Michael Bloomberg, Tommy Lee Jones, Alan Dershowicz, Al Gore, ve Matt Damon bulunmaktadır.

  20. <p><b>TÜRK İŞADAMLARI HANGİ OKULLARDAN MEZUN?</b></p>  <p><b>Murat ÜLKER</b></p>  Murat Ülker, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptı.

    TÜRK İŞADAMLARI HANGİ OKULLARDAN MEZUN?

    Murat ÜLKER

    Murat Ülker, üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptı.

  21. <p><b>Mustafa KOÇ</b></p>  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Koç, Amerika'da Washington Üniversitesi mezunu.

    Mustafa KOÇ

    Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Koç, Amerika'da Washington Üniversitesi mezunu.

  22. <p><b>Güler SABANCI</b></p>  Sabahcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler Sabancı Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu.

    Güler SABANCI

    Sabahcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Güler Sabancı Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu.

  23. <p><b>Ferit ŞAHENK</b></p>  Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Boston College Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümü mezunu.

    Ferit ŞAHENK

    Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Boston College Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümü mezunu.

  24. <p><b>Muharrem YILMAZ</b></p>  Sütaş Süt Ürünleri A. Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat dalında yüksek öğrenimini tamamladı.

    Muharrem YILMAZ

    Sütaş Süt Ürünleri A. Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat dalında yüksek öğrenimini tamamladı.

  25. <p><b>Cem BOYNER</b></p>  Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Boyner, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.

    Cem BOYNER

    Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Boyner, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.

  26. <p><b>Vuslat Doğan Sabancı</b></p>  Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim KuruluBaşkanı. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu ve New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yaptı.

    Vuslat Doğan Sabancı

    Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim KuruluBaşkanı. Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu ve New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yaptı.

  27. <p><b>Bülent Eczacıbaşı</b></p>  Londra Üniversitesi mezunu ve ABD'de Massachusetts Institute of Technology'den kimya mühendisliği dalında master sahibi.

    Bülent Eczacıbaşı

    Londra Üniversitesi mezunu ve ABD'de Massachusetts Institute of Technology'den kimya mühendisliği dalında master sahibi.

  28. <p><b>Ali İsmail Sabancı</b></p>  ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı.

    Ali İsmail Sabancı

    ABD'de bulunan Tufts Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı.

  29. <p><b>İdil Yiğitbaşı</b></p>  Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun.

    İdil Yiğitbaşı

    Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun.

  30. <p><b>Arzuhan Doğan Yalçındağ</b></p>  Doğan TV Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı. Saint Michel Lisesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu.

    Arzuhan Doğan Yalçındağ

    Doğan TV Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı. Saint Michel Lisesi'ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu.

  31. <p><b>Hüsnü Özyeğin</b></p>  Liseyi Robert Kolej'inde tamamladı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

    Hüsnü Özyeğin

    Liseyi Robert Kolej'inde tamamladı. Oregon Eyalet Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü bitirdi.

  32. <p><b>Mehmet Emin Karamehmet </b></p>  Robert College sonrası İngiltere'de bulunan Dover College'i bitirdi.

    Mehmet Emin Karamehmet

    Robert College sonrası İngiltere'de bulunan Dover College'i bitirdi.

  33. <p><b>Şarık Tara</b></p>  Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı. İnşaat yüksek mühendisi. Orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

    Şarık Tara

    Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı. İnşaat yüksek mühendisi. Orta öğrenimini Şişli Terakki Lisesi'nde tamamladıktan sonra 1954 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

  34. <p><b>Erman Ilıcak</b></p>  Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı. ODTÜ İnşaat bölümü mezunu.

    Erman Ilıcak

    Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı. ODTÜ İnşaat bölümü mezunu.

  35. <p><b>Semahat Arsel</b></p>  Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Amerikan Kız Koleji'nden mezun.

    Semahat Arsel

    Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi. Amerikan Kız Koleji'nden mezun.

  36. <p><b>Ahmet Zorlu</b></p>  Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı. İlkokuldan sonra ticarete atıldı.

    Ahmet Zorlu

    Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı. İlkokuldan sonra ticarete atıldı.

  37. <p><b>erpil Timuray</b></p>  Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı. Boğaziçi mezunu.

    erpil Timuray

    Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı. Boğaziçi mezunu.

  38. <p><b>Süreyya Ciliv</b></p>  Turkcell Genel Müdürü. Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi.

    Süreyya Ciliv

    Turkcell Genel Müdürü. Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi.

  39. <p><b>Erkan Akdemir</b></p>  Avea CEO'su. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu.

    Erkan Akdemir

    Avea CEO'su. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu.

  40. <p><b>Erkut Soyak</b></p>  Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Soyak İTÜ inşaat mühendisliğini bitirdi.

    Erkut Soyak

    Soyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Soyak İTÜ inşaat mühendisliğini bitirdi.

  41. <p><b>Ali Koç</b></p>  1995 - 1997 ABD' de Masterını Harvard Üniversitesi Boston Massachusetts İşletme Fakültesi'nde yaptı. 1985 - 1989 ABD Texas'da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

    Ali Koç

    1995 - 1997 ABD' de Masterını Harvard Üniversitesi Boston Massachusetts İşletme Fakültesi'nde yaptı. 1985 - 1989 ABD Texas'da Rice Üniversitesi Houston İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

  42. <p><b>Demet Sabancı</b></p>  Çetindoğan Richmond College B.A. İşletme Bölümü'nü bitirdi.

    Demet Sabancı

    Çetindoğan Richmond College B.A. İşletme Bölümü'nü bitirdi.

  43. <p><b>İshak Alaton</b></p>  Maddi sıkıntılar nedeniyle liseden sonra okuyamadı.

    İshak Alaton

    Maddi sıkıntılar nedeniyle liseden sonra okuyamadı.