Anne Evlerinin Vazgeçilmezleri

#AnneEvinde Tarifsiz Duygular Hissetmemizin 16 Nedeni

  1. Her canlı sevgi ve şefkate muhtaçtır. Bu duyguların tartışmasız en doğru yeri ise anne yanıdır. Embriyoluktan kazık kadar insana dönüşmüş halimize kadar anneyle çocuk arasındaki bağ aslında hiç değişmez. Yuva sıcaklığı bambaşkadır.    <p>Bu arada siz de #AnneEvinde hashtag'iyle güzide tespitlerinizi paylaşmayı ihmal ederseniz kafanıza terliği yersiniz!</p>    <p><b>Buram buram yemek kokusu gelir</b></p>

    Her canlı sevgi ve şefkate muhtaçtır. Bu duyguların tartışmasız en doğru yeri ise anne yanıdır. Embriyoluktan kazık kadar insana dönüşmüş halimize kadar anneyle çocuk arasındaki bağ aslında hiç değişmez. Yuva sıcaklığı bambaşkadır.

    Bu arada siz de #AnneEvinde hashtag'iyle güzide tespitlerinizi paylaşmayı ihmal ederseniz kafanıza terliği yersiniz!

    Buram buram yemek kokusu gelir

  2. <p><b>TV her zaman açıktır, asla kapanmaz</b></p>  TV anne evinin demirbaşıdır ve sürekli açık olmalıdır. Bazen bol halaylı bazen de bol hüzünlü programlar eşliğinde gün geçer. Bizim biraz kafamız karışır ama anneler buna alışıktır.

    TV her zaman açıktır, asla kapanmaz

    TV anne evinin demirbaşıdır ve sürekli açık olmalıdır. Bazen bol halaylı bazen de bol hüzünlü programlar eşliğinde gün geçer. Bizim biraz kafamız karışır ama anneler buna alışıktır.

  3. <p><b>Dünyadaki 15 ülkeye yetecek kadar terlik vardır</b></p>  Hepimiz annemizin bu güzide terliklerinden birkaçını kafaya yemişizdir. En fenası da "baba terliği"dir. Ayak numarasından dolayı büyüktür, deri kaplıdır, ağırdır. "Kardeş terliği" daha minimal olduğu için onu "kafaya yemek" tercih sebebi olsa da, ne yazık ki çocukken böyle bir seçeneğimiz olmamıştı.

    Dünyadaki 15 ülkeye yetecek kadar terlik vardır

    Hepimiz annemizin bu güzide terliklerinden birkaçını kafaya yemişizdir. En fenası da "baba terliği"dir. Ayak numarasından dolayı büyüktür, deri kaplıdır, ağırdır. "Kardeş terliği" daha minimal olduğu için onu "kafaya yemek" tercih sebebi olsa da, ne yazık ki çocukken böyle bir seçeneğimiz olmamıştı.

  4. <p><b>Yataklar her zaman derli topludur</b></p>  #AnneEvinde yataklar her zaman jilet gibidir. Yanlışlıkla yatağın üzerine falan oturursak "vay halimize!"

    Yataklar her zaman derli topludur

    #AnneEvinde yataklar her zaman jilet gibidir. Yanlışlıkla yatağın üzerine falan oturursak "vay halimize!"

  5. <p><b>Ocakta eksik olmayan çaydanlık</b></p>  Fokur, fokur, fokur! Ocakta her zaman bir çaydanlık vardır. Bazen kaynar, bazen kaynamaz. Ama o çaydanlık ocaktan asla ayrılmaz.

    Ocakta eksik olmayan çaydanlık

    Fokur, fokur, fokur! Ocakta her zaman bir çaydanlık vardır. Bazen kaynar, bazen kaynamaz. Ama o çaydanlık ocaktan asla ayrılmaz.

  6. <p><b>Avize en kocamanındandır, fazla altında kalmak bronzlaştırır</b></p>  #AnneEvinde fazla takılıyorsanız kesinlikle güneş kremi sürmeniz gerekir. Ayrıca salonda oturuyorsanız güneş gözlüğü takmanız kesinlikle tavsiye edilir.

    Avize en kocamanındandır, fazla altında kalmak bronzlaştırır

    #AnneEvinde fazla takılıyorsanız kesinlikle güneş kremi sürmeniz gerekir. Ayrıca salonda oturuyorsanız güneş gözlüğü takmanız kesinlikle tavsiye edilir.

  7. <p><b>Yemekten sonra soyulmuş meyveler olmazsa olmazdır</b></p>  Sırf yemekten sonra mı? Her boşlukta ağzınıza bir elma, bir portakal, bir muz sokuşturan o kutsal eller!

    Yemekten sonra soyulmuş meyveler olmazsa olmazdır

    Sırf yemekten sonra mı? Her boşlukta ağzınıza bir elma, bir portakal, bir muz sokuşturan o kutsal eller!

  8. <p><b>Onlarca saksı, onlarca çiçek vardır</b></p>  Zaman zaman o çiçekleri hepimiz kıskandık, annemizden böyle bir sevgi, böyle bir muhabbet görmediğimiz günler oldu ama olsun.

    Onlarca saksı, onlarca çiçek vardır

    Zaman zaman o çiçekleri hepimiz kıskandık, annemizden böyle bir sevgi, böyle bir muhabbet görmediğimiz günler oldu ama olsun.

  9. <p><b>Vitrinde, duvarda çocukluk fotoğrafları eksik olmaz</b></p>  Sünnet, mezuniyetler, nişan, nikâh, torunlar? Eyvah, eyvah

    Vitrinde, duvarda çocukluk fotoğrafları eksik olmaz

    Sünnet, mezuniyetler, nişan, nikâh, torunlar? Eyvah, eyvah

  10. <p><b>Eski cep telefonunun geçmişe götüren zil sesi</b></p>  Annemizin kullandığı eski cep telefonunun polifonik zil sesini duyunca hangimiz lise yıllarına gitmiyoruz ki?

    Eski cep telefonunun geçmişe götüren zil sesi

    Annemizin kullandığı eski cep telefonunun polifonik zil sesini duyunca hangimiz lise yıllarına gitmiyoruz ki?

  11. <p><b>Üst komşu, alt komşu ve yan komşunun misafirliğe gelmesi</b></p>  Anne evinin olmazsa olmaz ritüelleridir. Ansızın komşular gelir, ansızın anne komşulara gider. Komşulukların sadece "Bizimkiler" dizisinden ibaret olmadığını günümüzde de devam ettiğini görürüz. Sık sık gelip giden komşular yüzünden #AnneEvinde pek rahat olamasak da, üst komşunun inanılmaz böreğinden vazgeçemeyiz.

    Üst komşu, alt komşu ve yan komşunun misafirliğe gelmesi

    Anne evinin olmazsa olmaz ritüelleridir. Ansızın komşular gelir, ansızın anne komşulara gider. Komşulukların sadece "Bizimkiler" dizisinden ibaret olmadığını günümüzde de devam ettiğini görürüz. Sık sık gelip giden komşular yüzünden #AnneEvinde pek rahat olamasak da, üst komşunun inanılmaz böreğinden vazgeçemeyiz.

  12. <p><b>Duvarda dede ve anneannenin nostaljik fotoğrafları</b></p>  Önce onlar vardı, hiçbir zaman unutulmayacaklar

    Duvarda dede ve anneannenin nostaljik fotoğrafları

    Önce onlar vardı, hiçbir zaman unutulmayacaklar

  13. <p><b>Ev pırıl pırıldır, temizlikten tüm ev Alp Dağları gibi kokar</b></p>  "#AnneEvinde miyiz, Heidi'nin zıplaya zıplaya dolaştığı dağlarda mı?" belli olmayan durumdur. Bu arada bu pırıl pırıl evler için sizleri buraya alalım.

    Ev pırıl pırıldır, temizlikten tüm ev Alp Dağları gibi kokar

    "#AnneEvinde miyiz, Heidi'nin zıplaya zıplaya dolaştığı dağlarda mı?" belli olmayan durumdur. Bu arada bu pırıl pırıl evler için sizleri buraya alalım.

  14. <p><b>Eve bereket getiren "Karınca Duası" görmek</b></p>  Anne evinde hırsıza karşı erken uyarı ve önleme, kıtlığa kuraklığa karşı bereket.

    Eve bereket getiren "Karınca Duası" görmek

    Anne evinde hırsıza karşı erken uyarı ve önleme, kıtlığa kuraklığa karşı bereket.

  15. <p><b>Tavşanlı, kedili buzdolabı magnetleri</b></p>  Ayrıca muhitteki tüm esnafın telefon numaralarını taşıyan dev bir rehber olarak buzdolabı

    Tavşanlı, kedili buzdolabı magnetleri

    Ayrıca muhitteki tüm esnafın telefon numaralarını taşıyan dev bir rehber olarak buzdolabı

  16. <p><b>Danteller her yeri ele geçirmiştir</b></p>  Uzun süre hareketsiz kalan kardeşinizi bir sabah dantelle kaplı bulabilirsiniz.

    Danteller her yeri ele geçirmiştir

    Uzun süre hareketsiz kalan kardeşinizi bir sabah dantelle kaplı bulabilirsiniz.