Ankaralı Olmayanların Anlayamayacağı 10 Şey

Ankaralı Olmayanların Anlayamayacağı 10 Şey

  1. <p><b>1. LA</b></p>  Hayır, nota değil. Lan da değil. Fransızca da değil. Arka arkaya söyleyince koca şehir şirinler köyü gibi oluyor.

    1. LA

    Hayır, nota değil. Lan da değil. Fransızca da değil. Arka arkaya söyleyince koca şehir şirinler köyü gibi oluyor.

  2. <p><b>2. BEBE</b></p>  Bebek? Beybi? Beyb? Hiçbiri değil bir rivayete göre, Orta Doğu'dan kavimler göçü ile gelmiş bir Oğuz Boyu. Sallıyor da olabilirim. Kavga başlatmalık gibi bir şey.

    2. BEBE

    Bebek? Beybi? Beyb? Hiçbiri değil bir rivayete göre, Orta Doğu'dan kavimler göçü ile gelmiş bir Oğuz Boyu. Sallıyor da olabilirim. Kavga başlatmalık gibi bir şey.

  3. <p><b>3. LOGOSU</b></p>  Hayır anlamadım ki Van olsa kedi neyse.  Kedi şirin hayvan oradan yırtıyor. Kedi canınızı sizin.

    3. LOGOSU

    Hayır anlamadım ki Van olsa kedi neyse. Kedi şirin hayvan oradan yırtıyor. Kedi canınızı sizin.

  4. <p><b>4. Oyun havaları</b></p>  Haydi siz bunları yaptınız, içine de türlü muziplik kattınız. Bizim elitlerin opera tadındaki düğünlerinde çalınca onları oynatması niye?

    4. Oyun havaları

    Haydi siz bunları yaptınız, içine de türlü muziplik kattınız. Bizim elitlerin opera tadındaki düğünlerinde çalınca onları oynatması niye?

  5. <p><b>5. Ankaralı Mahmut, Sincanlı Jackson şeklinde mahalli lakaplar</b></p>  Biz ismimizin başına Manhattanlı Masaçüşetli diye ekletiyor muyuz? Hani şekilsiniz ya! Albüm de Metallica, Megadeth best of kadar sağlammış bu arada.

    5. Ankaralı Mahmut, Sincanlı Jackson şeklinde mahalli lakaplar

    Biz ismimizin başına Manhattanlı Masaçüşetli diye ekletiyor muyuz? Hani şekilsiniz ya! Albüm de Metallica, Megadeth best of kadar sağlammış bu arada.

  6. <p><b>6. Kankaya kardeş demeleri</b></p>  Aslında kardeş tamam sorun yok ama gardaş o. Hatta " nörüyon gardaş la".

    6. Kankaya kardeş demeleri

    Aslında kardeş tamam sorun yok ama gardaş o. Hatta " nörüyon gardaş la".

  7. <p><b>7. Rock grupları çıkarması</b></p>  Hafif ayazda 2 yıl bırakılan üniversite öğrencileri hemen grup kuruyor, babalar gibi de çalıyorlar maşallah. Suyundan olamaz kesin havasından hafif buğulu, verin karasal iklimi verin ayazı müzik lazım memlekete. Bak nice İzmirli aslan gibi rock grupları sırf şehir iyi diye tutmadı. Başka müzik türleri de tutuyor. Şehir müziğe  abanmış.

    7. Rock grupları çıkarması

    Hafif ayazda 2 yıl bırakılan üniversite öğrencileri hemen grup kuruyor, babalar gibi de çalıyorlar maşallah. Suyundan olamaz kesin havasından hafif buğulu, verin karasal iklimi verin ayazı müzik lazım memlekete. Bak nice İzmirli aslan gibi rock grupları sırf şehir iyi diye tutmadı. Başka müzik türleri de tutuyor. Şehir müziğe abanmış.

  8. <p><b>8. İstanbul, Eskişehir ve İzmir'den sevgili yapmaları</b></p>  Gençler hayırdır! Yetmiyor musunuz birbirinize? Çaktırmadan sınırları mı genişletiyorsunuz?

    8. İstanbul, Eskişehir ve İzmir'den sevgili yapmaları

    Gençler hayırdır! Yetmiyor musunuz birbirinize? Çaktırmadan sınırları mı genişletiyorsunuz?

  9. <p><b>9. Ankara'da bağ nerede?</b></p>  Sabah akşam birlikte haydeee hoppaaaa oynadık kabul ama yani olmaz ki. Sivas'ın dağlarını anlıyorum taşı toprağı yeri göğü dağ ama Ankara'da iki salkım üzüme bağ demeyelim.

    9. Ankara'da bağ nerede?

    Sabah akşam birlikte haydeee hoppaaaa oynadık kabul ama yani olmaz ki. Sivas'ın dağlarını anlıyorum taşı toprağı yeri göğü dağ ama Ankara'da iki salkım üzüme bağ demeyelim.

  10. <p><b>10. Hadi yine iyisiniz</b></p>  Ankaragücü - Gençlerbirliği rekabeti, Kuğulu Park'ta nerdeyse kuğu olmayışı, Ankara'da okul okuyanlara yurt dışı gözüyle bakılması gibi seçenekler...

    10. Hadi yine iyisiniz

    Ankaragücü - Gençlerbirliği rekabeti, Kuğulu Park'ta nerdeyse kuğu olmayışı, Ankara'da okul okuyanlara yurt dışı gözüyle bakılması gibi seçenekler...