Nasıl Ünlü Oldular?

Şimdilerde herkesin tanıdığı o ünlü isimlerin yıldızları böyle parladı

  1. <p><b>Beren Saat</b></p>  Annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katıldı. Yarışmayı birinci değil ikinci olarak tamamladı. Ama sonrasında yıldızı parladı.

    Beren Saat

    Annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katıldı. Yarışmayı birinci değil ikinci olarak tamamladı. Ama sonrasında yıldızı parladı.

  2. <p><b>Hadise</b></p>  Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika?nın Pop Idol yarışması sayılan Idool 2003'te farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için gelen teklifi iyi değerlendirdi.

    Hadise

    Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika?nın Pop Idol yarışması sayılan Idool 2003'te farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için gelen teklifi iyi değerlendirdi.

  3. <p><b>Deniz Çakır</b></p>  Daha önce birçok dizide rol alan Deniz Çakır'ın şansı da 'Yaprak Dökümü' dizisiyle döndü. Ekranın 'kötü kadını' olarak nam salan Deniz Çakır, dizide oynadığı Ferhunde karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

    Deniz Çakır

    Daha önce birçok dizide rol alan Deniz Çakır'ın şansı da 'Yaprak Dökümü' dizisiyle döndü. Ekranın 'kötü kadını' olarak nam salan Deniz Çakır, dizide oynadığı Ferhunde karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

  4. <p><b>Emel Müftüoğlu</b></p>  İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirince 1985 yılında profesyonel müzik hayatına ilk adımını Güneş Gazetesi'nin açtığı müzik yarışmasında birincilik alarak attı.

    Emel Müftüoğlu

    İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirince 1985 yılında profesyonel müzik hayatına ilk adımını Güneş Gazetesi'nin açtığı müzik yarışmasında birincilik alarak attı.

  5. <p><b>Engin Akyürek</b></p>  'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışmada dereceye giren ardından 'Yabancı Damat' dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Akyürek bugünlerde başrolünü oynadığı 'Bir Bulut Olsam' dizisi ile adından söz ettirmeye başladı.

    Engin Akyürek

    'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışmada dereceye giren ardından 'Yabancı Damat' dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Akyürek bugünlerde başrolünü oynadığı 'Bir Bulut Olsam' dizisi ile adından söz ettirmeye başladı.

  6. <p><b>Ezgi Mola</b></p>  'Karate Can' adlı diziyle oyunculuğa adım atan Mola'yı Unutma Beni ve ardından Hırsız Polis'te izledik.Dizilerde evde kalmış kız karakteriyle dikkat çeken Mola, oynadığı 'Canım Ailem' dizisindeki Feride karakteriyle şöhreti yakaladı.

    Ezgi Mola

    'Karate Can' adlı diziyle oyunculuğa adım atan Mola'yı Unutma Beni ve ardından Hırsız Polis'te izledik.Dizilerde evde kalmış kız karakteriyle dikkat çeken Mola, oynadığı 'Canım Ailem' dizisindeki Feride karakteriyle şöhreti yakaladı.

  7. <p><b>Tuba Büyüküstün</b></p>  Modellik yaptığı dönemde dikkat çeken Tuba Büyüküstün oynadığı Çemberimde Gül Oya dizisiyle şöhreti yakaladı ve Asi dizisiyle adını hafızalara kazıdı. Şimdilerde Kara Para Aşk dizisiyle başarılı bir şekilde kariyerine devam ediyor.

    Tuba Büyüküstün

    Modellik yaptığı dönemde dikkat çeken Tuba Büyüküstün oynadığı Çemberimde Gül Oya dizisiyle şöhreti yakaladı ve Asi dizisiyle adını hafızalara kazıdı. Şimdilerde Kara Para Aşk dizisiyle başarılı bir şekilde kariyerine devam ediyor.

  8. <p><b>Gökçe Bahadır</b></p>  Televizyona "Hayat Bilgisi" dizisindeki "Törpü" rolüyle adım atan Gökçe Bahadır, ardından oynadığı "Yaprak Dökümü"ndeki Leyla karakteriyle şöhreti yakaladı.

    Gökçe Bahadır

    Televizyona "Hayat Bilgisi" dizisindeki "Törpü" rolüyle adım atan Gökçe Bahadır, ardından oynadığı "Yaprak Dökümü"ndeki Leyla karakteriyle şöhreti yakaladı.

  9. <p><b>Hande Yener</b></p>  Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı. Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti. Avşar onu keşfettikten sonra Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.

    Hande Yener

    Hande Yener, hayali olan şarkıcılığı gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı. Yener'in hayatı, çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti. Avşar onu keşfettikten sonra Sezen Aksu'yla çalışmaya başladı.

  10. <p><b>Hayko Cepkin</b></p>  1997 yılında profesyonel müzik yaşamına başladı. 2005'te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Sakin Olmam Lazım adlı albümüyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

    Hayko Cepkin

    1997 yılında profesyonel müzik yaşamına başladı. 2005'te beste ve müziğini kendisinin yaptığı ve evinde kaydettiği şarkıları bir araya getirerek ilk albümünü çıkardı. Sakin Olmam Lazım adlı albümüyle müzik marketlerdeki yerini aldı.

  11. <p><b>Fahriye Evcen</b></p>  Yaprak Dökümü'nde Necla karakterini canlandıran Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu. 'Asla Unutma' ve 'Hasret' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını Yaprak Dökümü ile yaptı.

    Fahriye Evcen

    Yaprak Dökümü'nde Necla karakterini canlandıran Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu. 'Asla Unutma' ve 'Hasret' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını Yaprak Dökümü ile yaptı.

  12. <p><b>Pamela Anderson</b></p>  'Sahil Güvenlik' dizisi ve Playboy'a verdiği pozlarla yıldızı parlayan Pamela Anderson'ın hayatını ise bir tişört değiştirdi. Anderson öğrenciyken Lions takımının bir maçına gitti...

    Pamela Anderson

    'Sahil Güvenlik' dizisi ve Playboy'a verdiği pozlarla yıldızı parlayan Pamela Anderson'ın hayatını ise bir tişört değiştirdi. Anderson öğrenciyken Lions takımının bir maçına gitti...

  13. Burada üstüne giydiği bira reklamlı tişörtüyle çekici bir sarışına dönüştü. Bira firması yetkilileri de onu keşfetmekte geç kalmadı; Anderson önce reklam kampanyasının, ardından da sinema dünyasının yıldızı oldu.

    Burada üstüne giydiği bira reklamlı tişörtüyle çekici bir sarışına dönüştü. Bira firması yetkilileri de onu keşfetmekte geç kalmadı; Anderson önce reklam kampanyasının, ardından da sinema dünyasının yıldızı oldu.

  14. <p><b>Perihan Savaş</b></p>  Beş yaşında İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü'nde sahneye çıktı. Ortaokuldan sonra öğrenimini bıraktı. İlk evliliğini 13 yaşında, naylon çorap ve topuklu ayakkabı giyebileceğini düşünerek yaptı...

    Perihan Savaş

    Beş yaşında İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü'nde sahneye çıktı. Ortaokuldan sonra öğrenimini bıraktı. İlk evliliğini 13 yaşında, naylon çorap ve topuklu ayakkabı giyebileceğini düşünerek yaptı...

  15. <p><b>Perihan Savaş</b></p>  Hatta hâkim ailesine, "13 yaşındaki kızı evlendirmeye utanmıyor musunuz?" dedi ama nikâh kıyıldı. Fakat eşi "Tiyatrodan ayrıl" deyince boşandı. 10 yıl tiyatroyla ilgilendi. 1972 yılında "Korkusuz Beşler" filmiyle başrole yükseldi.

    Perihan Savaş

    Hatta hâkim ailesine, "13 yaşındaki kızı evlendirmeye utanmıyor musunuz?" dedi ama nikâh kıyıldı. Fakat eşi "Tiyatrodan ayrıl" deyince boşandı. 10 yıl tiyatroyla ilgilendi. 1972 yılında "Korkusuz Beşler" filmiyle başrole yükseldi.

  16. <p><b>Hülya Koçyiğit</b></p>  Metin Erksan'ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için ablasını seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı...

    Hülya Koçyiğit

    Metin Erksan'ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için ablasını seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı...

  17. <p><b>Hülya Koçyiğit</b></p>  Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Film; Berlin'de büyük ödül Altın Ayı'yı kazandı. Böylece Koçyiğit mesleğin daha ilk basamağında çok iyi bir çıkış yapmış oldu

    Hülya Koçyiğit

    Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Film; Berlin'de büyük ödül Altın Ayı'yı kazandı. Böylece Koçyiğit mesleğin daha ilk basamağında çok iyi bir çıkış yapmış oldu

  18. <p><b>İbrahim Tatlıses</b></p>  Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasıyla birlikte şöhret yolu açılmış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahne aldı. Sesinin güzelliğini dinleyenler vasıtasıyla ünlü oldu.

    İbrahim Tatlıses

    Adanalı bir sinemacının, inşaatta türkü söyleyen bu muazzam sesi duymasıyla birlikte şöhret yolu açılmış oldu. Önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahne aldı. Sesinin güzelliğini dinleyenler vasıtasıyla ünlü oldu.

  19. <p><b>Kıvanç Tatlıtuğ</b></p>  Uzun yıllar podyumda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ oynadığı Gümüş dizisiyle şöhreti yakaladı. Ardından Menekşe ile Halil dizisinde rol alan Tatlıtuğ şimdilerde oynadığı Aşk-ı Memnu dizisindeki Behlül karakteriyle şöhretini pekiştirdi.

    Kıvanç Tatlıtuğ

    Uzun yıllar podyumda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ oynadığı Gümüş dizisiyle şöhreti yakaladı. Ardından Menekşe ile Halil dizisinde rol alan Tatlıtuğ şimdilerde oynadığı Aşk-ı Memnu dizisindeki Behlül karakteriyle şöhretini pekiştirdi.

  20. <p><b>Mehmet Ali Erbil</b></p>  Dört yaşındayken anne ve babası ayrılınca, o da ağabeyiyle birlikte annesi Yurdagül Eken'in yanında kaldı. Sonra annesi bir subayla evlendi. Ancak lise çağına geldiğinde üvey baba yanında daha fazla kalamayacağını anladı...

    Mehmet Ali Erbil

    Dört yaşındayken anne ve babası ayrılınca, o da ağabeyiyle birlikte annesi Yurdagül Eken'in yanında kaldı. Sonra annesi bir subayla evlendi. Ancak lise çağına geldiğinde üvey baba yanında daha fazla kalamayacağını anladı...

  21. Ağabeyi Mustafa'yla birlikte 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarına girdi. o kazandı, ağabeyi kaybetti. Tiyatro bölümüne yatılı olarak kaydoldu. Yaşı daha 14'tü...

    Ağabeyi Mustafa'yla birlikte 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarına girdi. o kazandı, ağabeyi kaybetti. Tiyatro bölümüne yatılı olarak kaydoldu. Yaşı daha 14'tü...

  22. Okuldan mezun olunca Devlet Tiyatroları'nda dört yıl çeşitli oyunlarda oynadı. 21 yaşına geldiğinde ya maaşa talim edecek ya da İstanbul'a gidip bir aylık maaşı bir gecede kazanacaktı. O, ikincisini tercih etti.

    Okuldan mezun olunca Devlet Tiyatroları'nda dört yıl çeşitli oyunlarda oynadı. 21 yaşına geldiğinde ya maaşa talim edecek ya da İstanbul'a gidip bir aylık maaşı bir gecede kazanacaktı. O, ikincisini tercih etti.

  23. <p><b>50 CENT</b></p>  1996'da Jam Master Jay ile tanışması 50 Cent'in hayatının dönüm noktasıdır.

    50 CENT

    1996'da Jam Master Jay ile tanışması 50 Cent'in hayatının dönüm noktasıdır.

  24. <p><b>Necati Şaşmaz</b></p>  Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini Kanada'da tamamladı. Amerika'da altı sene kaldı. 2001'de ailesini ziyarete geldiği sırada dönüş uçak biletini 11 Eylül tarihine aldı...

    Necati Şaşmaz

    Asıl mesleği turizmcilik olan Şaşmaz, eğitimini Kanada'da tamamladı. Amerika'da altı sene kaldı. 2001'de ailesini ziyarete geldiği sırada dönüş uçak biletini 11 Eylül tarihine aldı...

  25. ABD'de yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı geri döndü. Hayatına Türkiye'de devam etme kararı aldı ve Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden İstanbul'da Osman Sınav'la bir iş görüşmesinde buluştu...

    ABD'de yaşanan saldırılar sebebiyle uçağı geri döndü. Hayatına Türkiye'de devam etme kararı aldı ve Ankara'da sigorta acentesi açtı. Çok geçmeden İstanbul'da Osman Sınav'la bir iş görüşmesinde buluştu...

  26. Bir yapımın senaryo ekibinde yer alacağını sanıyordu ancak Sınav'ın "Bir dizide seni başrol düşünüyorum" teklifini kabul etti, hayatı değişti.

    Bir yapımın senaryo ekibinde yer alacağını sanıyordu ancak Sınav'ın "Bir dizide seni başrol düşünüyorum" teklifini kabul etti, hayatı değişti.

  27. <p><b>Nurgül Yeşilçay</b></p>  İzmir doğumlu Nurgül Yeşilçay, üniversite çağına geldiğinde Eskişehir'e gitti. Özgürlüğünün arayışındaydı. Tiyatro hakkında hiçbir şey bilmeden Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sınavına girdi ama kazanamadı...

    Nurgül Yeşilçay

    İzmir doğumlu Nurgül Yeşilçay, üniversite çağına geldiğinde Eskişehir'e gitti. Özgürlüğünün arayışındaydı. Tiyatro hakkında hiçbir şey bilmeden Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın sınavına girdi ama kazanamadı...

  28. Sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. İzmir'de yaşıyordu ve biraz da ailesinden uzakta okumak istiyordu. İlk sene okulu çok önemsemedi. Ertesi yıl tiyatroyu tutku derecesinde sevmeye başladı...

    Sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. İzmir'de yaşıyordu ve biraz da ailesinden uzakta okumak istiyordu. İlk sene okulu çok önemsemedi. Ertesi yıl tiyatroyu tutku derecesinde sevmeye başladı...

  29. Daha sonra "İkinci Bahar" dizisi için oyuncu seçmelerine girdi. Elediler, elediler, sonra onun diziye katılabileceğine karar verdiler. Türkân Şoray'ın kızı Gülsüm rolünü aldı ve milyonların hayranlığını kazandı.

    Daha sonra "İkinci Bahar" dizisi için oyuncu seçmelerine girdi. Elediler, elediler, sonra onun diziye katılabileceğine karar verdiler. Türkân Şoray'ın kızı Gülsüm rolünü aldı ve milyonların hayranlığını kazandı.

  30. <p><b>Dağhan Külegeç</b></p>  Uzun yıllar yardımcı yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Dağhan Külegeç oynadığı 'Lise Defteri' ve 'Hırsız - Polis' dizilerinde dikkat çekti. Külegeç 'Kavak Yelleri' dizisindeki Efe karakteriyle şöhreti yakalayanlar arasına girdi.

    Dağhan Külegeç

    Uzun yıllar yardımcı yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Dağhan Külegeç oynadığı 'Lise Defteri' ve 'Hırsız - Polis' dizilerinde dikkat çekti. Külegeç 'Kavak Yelleri' dizisindeki Efe karakteriyle şöhreti yakalayanlar arasına girdi.

  31. <p><b>Barış Manço</b></p>  1958'de ilk grubu Kafadarlar grubunu kurar. Sonra Barış Manço Harmoniler grubunu kurar. Manço ilk bestesi 'Dream Girl'ü bu dönemlerde yapmış ve Ankara'da küçük bir müzik ödülünü de sahibi olmuştur...

    Barış Manço

    1958'de ilk grubu Kafadarlar grubunu kurar. Sonra Barış Manço Harmoniler grubunu kurar. Manço ilk bestesi 'Dream Girl'ü bu dönemlerde yapmış ve Ankara'da küçük bir müzik ödülünü de sahibi olmuştur...

  32. <p><b>Barış Manço</b></p>  Türkiye'den ayrılıp Belçika'da öğrenim hayatını sürdürmek isteyince Harmoniler dağılır. Bu kadronun kaydettiği iki türkü 'Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar' ve 'Kızılcıklar Oldu Mu?' yıllar sonra yayınlanır.

    Barış Manço

    Türkiye'den ayrılıp Belçika'da öğrenim hayatını sürdürmek isteyince Harmoniler dağılır. Bu kadronun kaydettiği iki türkü 'Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar' ve 'Kızılcıklar Oldu Mu?' yıllar sonra yayınlanır.

  33. <p><b>Olga Kurylenko</b></p>  Ursula Andress, Maud Adams, Barbara Bach gibi efsane Bond kızları arasına girdi.13 yaşındayken, annesiyle Moskova metrosunda seyahat ettiği sırada keşfedilen Kurylenko ünlü olduktan sonra çok para kazanıp rahat bir hayat sürüdebiliyor.

    Olga Kurylenko

    Ursula Andress, Maud Adams, Barbara Bach gibi efsane Bond kızları arasına girdi.13 yaşındayken, annesiyle Moskova metrosunda seyahat ettiği sırada keşfedilen Kurylenko ünlü olduktan sonra çok para kazanıp rahat bir hayat sürüdebiliyor.

  34. <p><b>Melisa Sözen</b></p>  'Bana Şans Dile' adlı diziyle oyunculuğa merhaba diyen Melisa Sözen'in yıldızı 'Bıçak Sırtı'yla parladı Sözen bugünlerde 'Analı Kızlı' dizisindeki rolüyle dikkat çekiyor.

    Melisa Sözen

    'Bana Şans Dile' adlı diziyle oyunculuğa merhaba diyen Melisa Sözen'in yıldızı 'Bıçak Sırtı'yla parladı Sözen bugünlerde 'Analı Kızlı' dizisindeki rolüyle dikkat çekiyor.

  35. <p><b>Pelin Karahan</b></p>  Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı: 'Yakınlarım 'Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın' diyordu...

    Pelin Karahan

    Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı: 'Yakınlarım 'Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın' diyordu...

  36. Ama ben bunu hiç istemiyordum.Fakat İstanbul'daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım.Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. 'Müzikle uğraşıyor musun?' tarzı birçok soru sordular...

    Ama ben bunu hiç istemiyordum.Fakat İstanbul'daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım.Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. 'Müzikle uğraşıyor musun?' tarzı birçok soru sordular...

  37. Ben her soruya 'hayır' diyordum.Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş. Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

    Ben her soruya 'hayır' diyordum.Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş. Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

  38. <p><b>Şebnem Ferah</b></p>  Lise yıllarında 'Pegasus' adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80'lerde bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu 'Volvox' grubuyla gerçekleştirmiştir..

    Şebnem Ferah

    Lise yıllarında 'Pegasus' adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80'lerde bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu 'Volvox' grubuyla gerçekleştirmiştir..

  39. Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için Odtü Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kaydolmuştur...

    Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için Odtü Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kaydolmuştur...

  40. 1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu underground ortamdan daha ferah bir ortama kavuşmuştur.

    1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu underground ortamdan daha ferah bir ortama kavuşmuştur.

  41. <p><b>Selin Demiratar</b></p>  Oyunculuğa '90-60-90' adlı diziyle merhaba diyen ardından 'Koçum Benim', 'Lise Defteri' gibi dizilerde rol alan Demiratar, şöhreti 'Acı Hayat' dizisiyle yakaladı.

    Selin Demiratar

    Oyunculuğa '90-60-90' adlı diziyle merhaba diyen ardından 'Koçum Benim', 'Lise Defteri' gibi dizilerde rol alan Demiratar, şöhreti 'Acı Hayat' dizisiyle yakaladı.

  42. <p><b>Bruce Willis</b></p>  Uzun yıllar barmenlik yapan Bruce Willis'in hayatı da filminde bir barmene ihtiyaç duyan film yapımcısının teklifiyle bir anda değişti.Mavi Ay dizisiyle başlayan oyunculuk onu bugünlere kadar getirdi.

    Bruce Willis

    Uzun yıllar barmenlik yapan Bruce Willis'in hayatı da filminde bir barmene ihtiyaç duyan film yapımcısının teklifiyle bir anda değişti.Mavi Ay dizisiyle başlayan oyunculuk onu bugünlere kadar getirdi.

  43. <p><b>Sertab Erener</b></p>  Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. Sonra çeşitli gruplarda ve Sezen Aksu'nun yanında vokalistlik yaparak profesyonel müzik yaşamına başlayan Erener, 1990'ların başında Sezen Aksu'nun desteğiyle adını duyurdu.

    Sertab Erener

    Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. Sonra çeşitli gruplarda ve Sezen Aksu'nun yanında vokalistlik yaparak profesyonel müzik yaşamına başlayan Erener, 1990'ların başında Sezen Aksu'nun desteğiyle adını duyurdu.

  44. <p><b>Tan Taşçı</b></p>  Türkan Şoray'la Mürüvetsiz Mürüvet sinema filminde rol aldı.Öğrenciliği zamanında gece klüplerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. 2005 yazında kendi bestelerinden oluşan 'Rica Ederim' isimli albümü piyasaya çıktı...

    Tan Taşçı

    Türkan Şoray'la Mürüvetsiz Mürüvet sinema filminde rol aldı.Öğrenciliği zamanında gece klüplerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. 2005 yazında kendi bestelerinden oluşan 'Rica Ederim' isimli albümü piyasaya çıktı...

  45. Sırası ile klip çektiği... Asla, rica ederim,kalbime gömüyorum, ağla ağla, ben her bahar mutsuzum besteleri şimdiden klasikler arasına girdi ve lakabı slow şarkıların prensi oldu.

    Sırası ile klip çektiği... Asla, rica ederim,kalbime gömüyorum, ağla ağla, ben her bahar mutsuzum besteleri şimdiden klasikler arasına girdi ve lakabı slow şarkıların prensi oldu.

  46. <p><b>Teoman</b></p>  Müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başlayan Teoman, grubun dağılmasından sonra Mavi Sakal , Indians , Black Rose gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti.

    Teoman

    Müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başlayan Teoman, grubun dağılmasından sonra Mavi Sakal , Indians , Black Rose gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti.

  47. 1996 yılında Roxy Müzik Yarışmasında 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısıda en iyi söz ödülüne layık görüldü.

    1996 yılında Roxy Müzik Yarışmasında 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısıda en iyi söz ödülüne layık görüldü.

  48. <p><b>Tülin Şahin</b></p>  14 yaşında Danimarka'daki bir hamburgercide keşfedildi. Ünlü bir fotoğrafçı, onun tek kare fotoğrafını çekip modellik yarışmasına gönderdi. Yarışmada birinci oldu, dikkatleri çekti.

    Tülin Şahin

    14 yaşında Danimarka'daki bir hamburgercide keşfedildi. Ünlü bir fotoğrafçı, onun tek kare fotoğrafını çekip modellik yarışmasına gönderdi. Yarışmada birinci oldu, dikkatleri çekti.

  49. <p><b>Türkan Şoray</b></p>  Şoray'ın kaderini değiştiren olay ise yeni taşındıkları bu semtte ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la tanışması olur. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray yapımcı Türker İnanoğlu'nun dikkatini çeker...

    Türkan Şoray

    Şoray'ın kaderini değiştiren olay ise yeni taşındıkları bu semtte ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la tanışması olur. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray yapımcı Türker İnanoğlu'nun dikkatini çeker...

  50. Annesi başlarda kızının oyuncu olmasını istemese de sonunda maddi zorluklar nedeniyle kabul etti. Şoray; Köyde Bir Kız Sevdim filmi ile sinemaya başladı O gün bugündür de sinemadan hiç kopmadı.

    Annesi başlarda kızının oyuncu olmasını istemese de sonunda maddi zorluklar nedeniyle kabul etti. Şoray; Köyde Bir Kız Sevdim filmi ile sinemaya başladı O gün bugündür de sinemadan hiç kopmadı.

  51. <p><b>Vildan Atasever</b></p>  Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandıran Vildan Atasever, performansıyla göz doldurdu. İki Genç Kız, Kader ve Osmanlı Cumhuriyeti filmlerinde oynayan Atasever, şhreti yakaladı.

    Vildan Atasever

    Kadın İsterse adlı komedi dizisinde Hülya Avşar'ın kızını canlandıran Vildan Atasever, performansıyla göz doldurdu. İki Genç Kız, Kader ve Osmanlı Cumhuriyeti filmlerinde oynayan Atasever, şhreti yakaladı.