Dünyada Dünden Bugüne Yaşananlar

Dünyada dünden bugüne yaşananlar

  1. Filipinleri vurduktan sonra Çin'e ulaşan Rammasun tayfunun yarattığı bir başka ürkütücü görüntü.

    Filipinleri vurduktan sonra Çin'e ulaşan Rammasun tayfunun yarattığı bir başka ürkütücü görüntü.

  2. İlk bakışta sabah erkedenden çöken sise benziyor. Halbuki İsrail tankları tozu dumana katmış Gazze'de ilerliyor.

    İlk bakışta sabah erkedenden çöken sise benziyor. Halbuki İsrail tankları tozu dumana katmış Gazze'de ilerliyor.

  3. Gazze'de objektife yansıyan dehşet verici anlardan biri...Beyt Lahya içinde bulunduğu binaya İsrail'in attığı bomba isabet eden genç Filistinli'yi kurtarmak için zamana karşı bir yarış var.

    Gazze'de objektife yansıyan dehşet verici anlardan biri...Beyt Lahya içinde bulunduğu binaya İsrail'in attığı bomba isabet eden genç Filistinli'yi kurtarmak için zamana karşı bir yarış var.

  4. At terapisti ve masörü Celeste Kelly Arizona'daki çiftlikte işinin başında. Fotoğrafaya yansıyan hareketi hayvanın belkemiğini rahatlatıyor.

    At terapisti ve masörü Celeste Kelly Arizona'daki çiftlikte işinin başında. Fotoğrafaya yansıyan hareketi hayvanın belkemiğini rahatlatıyor.

  5. Londra'da ise sıcak bir gün... Böyle serinlemek için çocuk olmak vardı.

    Londra'da ise sıcak bir gün... Böyle serinlemek için çocuk olmak vardı.

  6. 8 Temmuz'dan beri İsrail'in saldırdığı Gazze'de pazar en kanlı gündü. Şecaiyye bölgesinde sokak ortasındaki sivilleri hedef alan İsrail, çoğu kadın ve çocuk en az 60 kişiyi öldürdü. Filistinliler çaresizce beyaz bayrak açarak cenazelerini ve yaralılarını taşıyor.

    8 Temmuz'dan beri İsrail'in saldırdığı Gazze'de pazar en kanlı gündü. Şecaiyye bölgesinde sokak ortasındaki sivilleri hedef alan İsrail, çoğu kadın ve çocuk en az 60 kişiyi öldürdü. Filistinliler çaresizce beyaz bayrak açarak cenazelerini ve yaralılarını taşıyor.

  7. Maceraperest dört mucit arkadaş pet şişelerden yaptıkları pedalla hareket eden teknelerinde. 5 bin pet şişeden oluşan 10 metrelik tekneyle yaşadıkları Çek Cumhuriyeti'nden Elbe Nehri'nde pedal çevirerek Hamburg'a ulaşmayı hedefliyor

    Maceraperest dört mucit arkadaş pet şişelerden yaptıkları pedalla hareket eden teknelerinde. 5 bin pet şişeden oluşan 10 metrelik tekneyle yaşadıkları Çek Cumhuriyeti'nden Elbe Nehri'nde pedal çevirerek Hamburg'a ulaşmayı hedefliyor

  8. Aşağıda Ukrayna ordusuyla Rus milislerler çatışıyor, yukarıda 10 bin metrede 298 kişi her şeyden habersiz uçaktaki koltuklarında Malezya'ya doğru yol alıyor. Kimi tatile, kimi evine... Ama her nasılsa yerden ateşlenen bir füze hepsinin hayatına son veriyor. Geride kalanlar bu acıyı kolay atlatabilecek gibi değil

    Aşağıda Ukrayna ordusuyla Rus milislerler çatışıyor, yukarıda 10 bin metrede 298 kişi her şeyden habersiz uçaktaki koltuklarında Malezya'ya doğru yol alıyor. Kimi tatile, kimi evine... Ama her nasılsa yerden ateşlenen bir füze hepsinin hayatına son veriyor. Geride kalanlar bu acıyı kolay atlatabilecek gibi değil

  9. Bu acıyı hisseden kuşkusuz sadece kurbanların yakınları değil... Kasabalarına düşen uçağın enkazına gelerek ölenleri anan bu iki Ukraynalı kadının yaşadığı duygular yüzlerine çarpıcı bir şekilde yansımış.

    Bu acıyı hisseden kuşkusuz sadece kurbanların yakınları değil... Kasabalarına düşen uçağın enkazına gelerek ölenleri anan bu iki Ukraynalı kadının yaşadığı duygular yüzlerine çarpıcı bir şekilde yansımış.

  10. İngiliz müzik grubu Portishead'in solisti ve söz yazarı Beth Gibbons, Madrid'deki konserde içli şarkılarından birini söylüyor.

    İngiliz müzik grubu Portishead'in solisti ve söz yazarı Beth Gibbons, Madrid'deki konserde içli şarkılarından birini söylüyor.

  11. Berlin'de bir kumsalda güneşlenen insanlar gökyüzünden işte böyle görülüyor.

    Berlin'de bir kumsalda güneşlenen insanlar gökyüzünden işte böyle görülüyor.

  12. Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan Timsah Parkı. İşçiler parka yeni getirilen robot timsahı büyük bir dikkatle taşıyor.

    Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan Timsah Parkı. İşçiler parka yeni getirilen robot timsahı büyük bir dikkatle taşıyor.

  13. ABD'nin Washington eyaletinde bir süredir devam eden orman yargınının önüne çıkan onlarca ev kül oldu. Mim Morris isimli kadın, alevler söndükten sonra döndüğü kasabasında evinden geriye kalanlara bakıyor.

    ABD'nin Washington eyaletinde bir süredir devam eden orman yargınının önüne çıkan onlarca ev kül oldu. Mim Morris isimli kadın, alevler söndükten sonra döndüğü kasabasında evinden geriye kalanlara bakıyor.

  14. Bir Suriye savaş uçağı... Sanki aya yolculuk ediyor, ülkesi çok gerilerde kalmış...

    Bir Suriye savaş uçağı... Sanki aya yolculuk ediyor, ülkesi çok gerilerde kalmış...

  15. İspanya'da çekilen fotoğrafta yumurtadan çıktıktan sonra künyelenen flamingon yavrularını ait oldukları yerlere yerleştirme telaşında olan bir grup insan bellli belirisiz gözüküyor. Ama gün batımında gökyüzü ve henüz karanlık çökmeden kendini gösterme telaşındaki aceleci yıldızlar tüm görkemiyle fotoğrafı kaplıyor.

    İspanya'da çekilen fotoğrafta yumurtadan çıktıktan sonra künyelenen flamingon yavrularını ait oldukları yerlere yerleştirme telaşında olan bir grup insan bellli belirisiz gözüküyor. Ama gün batımında gökyüzü ve henüz karanlık çökmeden kendini gösterme telaşındaki aceleci yıldızlar tüm görkemiyle fotoğrafı kaplıyor.

  16. 20 yıl sonra bile Bosna savaşı kurbanlarının toplu mezarlarına rastlamak şaşırtıcı olmuyor. Bir cenaze törenindeyiz, geçen yıl kemikleri bulunan 284 kişi daha toprağa veriliyor. Yıllardır yakınlarını arayanların acısı bir yandan ilk günkü gibi taze, bir yandan da buruk bir tesellideler, 'hiç olmazsa bir mezarları var' diye avunuyorlar.

    20 yıl sonra bile Bosna savaşı kurbanlarının toplu mezarlarına rastlamak şaşırtıcı olmuyor. Bir cenaze törenindeyiz, geçen yıl kemikleri bulunan 284 kişi daha toprağa veriliyor. Yıllardır yakınlarını arayanların acısı bir yandan ilk günkü gibi taze, bir yandan da buruk bir tesellideler, 'hiç olmazsa bir mezarları var' diye avunuyorlar.

  17. Kalabalıkta en dikkat çeken şey farklı olandır. Babasıyla Pakistan'ın Karaçi kentinde Şiilerin ibadet ettiği camiye gelen küçük çocuk, herkes secdeye yattığında etrafta ne olup bittiğini merak etmiş.

    Kalabalıkta en dikkat çeken şey farklı olandır. Babasıyla Pakistan'ın Karaçi kentinde Şiilerin ibadet ettiği camiye gelen küçük çocuk, herkes secdeye yattığında etrafta ne olup bittiğini merak etmiş.

  18. Kolombiya'nın bağımsızlık günü kutlamalarında askerler başkent Bogota'da resmi geçitte. En önemli özelliği gizlenme ve araziye uyum sağlama olan keskin nişancıların kamuflajı, ülkenin sık ormanlarla kaplı olduğunu doğruluyor.

    Kolombiya'nın bağımsızlık günü kutlamalarında askerler başkent Bogota'da resmi geçitte. En önemli özelliği gizlenme ve araziye uyum sağlama olan keskin nişancıların kamuflajı, ülkenin sık ormanlarla kaplı olduğunu doğruluyor.

  19. Formula 1'in Almanya ayağında Brezilyalı pilot Felipe Massa ilk dönemeçte kaza yaptı. O an objektiflere böyle yansıdı.

    Formula 1'in Almanya ayağında Brezilyalı pilot Felipe Massa ilk dönemeçte kaza yaptı. O an objektiflere böyle yansıdı.

  20. Hollanda'nın labirent gibi kanallarında yapılan geneneksel bir yelkenli yarışı.

    Hollanda'nın labirent gibi kanallarında yapılan geneneksel bir yelkenli yarışı.

  21. Sinemanın iki büyük ismi Sophia Loren ve Robert Redford... Hayli yaşlandıkları kesin. California'daki bir şarap festivalinde müziğin tadını çıkarıyorlar.

    Sinemanın iki büyük ismi Sophia Loren ve Robert Redford... Hayli yaşlandıkları kesin. California'daki bir şarap festivalinde müziğin tadını çıkarıyorlar.

  22. İstanbul Cup finalinde Caroline Wozniacki ile karşılaşan İtalyan tenisçi Roberta Vinci'nin yüz ifadesi, Danimarkalı rakibi karşısında ne denli zorlandığını anlatıyor.

    İstanbul Cup finalinde Caroline Wozniacki ile karşılaşan İtalyan tenisçi Roberta Vinci'nin yüz ifadesi, Danimarkalı rakibi karşısında ne denli zorlandığını anlatıyor.

  23. Diusburg hayvanat bahçesinin sakinlerinden genç fil, gözünü yüksek dallardaki taze yapraklara dikmiş.

    Diusburg hayvanat bahçesinin sakinlerinden genç fil, gözünü yüksek dallardaki taze yapraklara dikmiş.

  24. Formula 1 piloto Daniel Ricciardo yarış öncesi antrenmanın ardından kaskının altına giyidiği maskesini çıkarırken foto muhabiri harika bir zamanlamaya imza atıyor.

    Formula 1 piloto Daniel Ricciardo yarış öncesi antrenmanın ardından kaskının altına giyidiği maskesini çıkarırken foto muhabiri harika bir zamanlamaya imza atıyor.