Altın Portakal Alan Filmler

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapanış galası ve ödül töreni ile sona erdi.

  1. 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya EXPO Center'da düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Festivalde en iyi film ödülünü "Kuzu" filmi aldı. Ödülü filmin yapımcısı Kutluğ Ataman (ortada) aldı.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya EXPO Center'da düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Festivalde en iyi film ödülünü "Kuzu" filmi aldı. Ödülü filmin yapımcısı Kutluğ Ataman (ortada) aldı.

  2. Festivalde en iyi erkek oyuncu ödülünü İtirazım var filmindeki performansıyla Serkan Keskin (solda) ve "Annemin şarkısı" filmindeki performansı ile Feyyaz Duman (sağda) aldı.

    Festivalde en iyi erkek oyuncu ödülünü İtirazım var filmindeki performansıyla Serkan Keskin (solda) ve "Annemin şarkısı" filmindeki performansı ile Feyyaz Duman (sağda) aldı.

  3. Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü Kuzu filmindeki performansıyla Nesrin Cavadzade (ortada) aldı. İki sene önce Altın Portakal'da ödül aldığını hatırlatan Cavadzade, "Anne kuzusu olduğum için, annem de hep yanımda. Anne kuzun olarak sana adamak istiyorum bu ödülü" dedi.

    Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülünü Kuzu filmindeki performansıyla Nesrin Cavadzade (ortada) aldı. İki sene önce Altın Portakal'da ödül aldığını hatırlatan Cavadzade, "Anne kuzusu olduğum için, annem de hep yanımda. Anne kuzun olarak sana adamak istiyorum bu ödülü" dedi.

  4. Festivalde en iyi yönetmen ödülünü "İtirazım var" filmiyle Onur Ünlü (fotoğrafta) aldı.

    Festivalde en iyi yönetmen ödülünü "İtirazım var" filmiyle Onur Ünlü (fotoğrafta) aldı.

  5. Festivalde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü Serkan Keskin (sağda) ile Feyyaz Duman'a (solda) verildi.

    Festivalde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü Serkan Keskin (sağda) ile Feyyaz Duman'a (solda) verildi.

  6. 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül törenine Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit (sağda) de katıldı. Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'e de Festival Direktörü Elif Dağdeviren tarafından 51. film festivalinin afişinin bulunduğu tablo hediye edildi. Koçyiğit, yaptığı konuşmada, ödül aldığı "Susuz Yaz" adlı filmde rol almanın kendisi için "paha biçilmez" olduğunu söyledi. Bugün bazıları hayatta olmayan film ekibi adına bu anın gururunu yaşadığını dile getiren Koçyiğit, "Filmlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerinde büyük başarılar kazanıyorlar. Ben yeni sinemamızla iftihar ediyorum. Onları heyecanla destekliyorum. Aynı saygıyı Yeşilçam için de bekliyorum" dedi.

    51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül törenine Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit (sağda) de katıldı. Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'e de Festival Direktörü Elif Dağdeviren tarafından 51. film festivalinin afişinin bulunduğu tablo hediye edildi. Koçyiğit, yaptığı konuşmada, ödül aldığı "Susuz Yaz" adlı filmde rol almanın kendisi için "paha biçilmez" olduğunu söyledi. Bugün bazıları hayatta olmayan film ekibi adına bu anın gururunu yaşadığını dile getiren Koçyiğit, "Filmlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerinde büyük başarılar kazanıyorlar. Ben yeni sinemamızla iftihar ediyorum. Onları heyecanla destekliyorum. Aynı saygıyı Yeşilçam için de bekliyorum" dedi.

  7. "En İyi Kurgu Ödülü", "Sivas" filmiyle Yorgos Mavrapsaridis'in oldu. Mavrapsaridis'in ödülünü filmin yönetmeni Kaan Müjdeci (fotoğrafta) aldı. Mavrapsaridis'in Yunanistan'a Antalya'dan göçtüğünü anlatan Müjdeci, "Buradan Yorgos'un adına bütün yeni Türk sinemasını selamlıyorum" dedi.

    "En İyi Kurgu Ödülü", "Sivas" filmiyle Yorgos Mavrapsaridis'in oldu. Mavrapsaridis'in ödülünü filmin yönetmeni Kaan Müjdeci (fotoğrafta) aldı. Mavrapsaridis'in Yunanistan'a Antalya'dan göçtüğünü anlatan Müjdeci, "Buradan Yorgos'un adına bütün yeni Türk sinemasını selamlıyorum" dedi.

  8. "En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü", "Neden Tarkovski Olamıyorum" adlı filmiyle Osman Özcan'a verildi. Başka bir filmin çekimi için Antalya'ya gelemeyen Özcan'ın ödülünü oyuncu Arzu Gamze Kılınç (sağda) aldı.

    "En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü", "Neden Tarkovski Olamıyorum" adlı filmiyle Osman Özcan'a verildi. Başka bir filmin çekimi için Antalya'ya gelemeyen Özcan'ın ödülünü oyuncu Arzu Gamze Kılınç (sağda) aldı.

  9. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Vedat Özdemir (sağda), "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku" filmiyle aldı.

    En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Vedat Özdemir (sağda), "Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku" filmiyle aldı.

  10. "Ulusal Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü"nü "Oflu Hocayı Aramak" ve "Sivas" filmleri paylaştı.

    "Ulusal Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü"nü "Oflu Hocayı Aramak" ve "Sivas" filmleri paylaştı.

  11. "En İyi İlk Film Ödülü", yönetmen Erol Mintaş'ın "Annemin Şarkısı" filmine verildi.

    "En İyi İlk Film Ödülü", yönetmen Erol Mintaş'ın "Annemin Şarkısı" filmine verildi.

  12. "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" Levent Soyarslan'ın "Oflu Hocayı Aramak" filmine verildi. Filminin "anarşist mizah" türünde olduğuna değinen Soyarslan, böyle duruşu olan bir filmin festivalde ödül almasına ise şaşırdığını belirterek, "Hakikaten böyle bir filmin böyle bir duruşla yer alabileceğini hayal bile etmezdim. Gerçekten teşekkür ederim" diye konuştu.

    "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" Levent Soyarslan'ın "Oflu Hocayı Aramak" filmine verildi. Filminin "anarşist mizah" türünde olduğuna değinen Soyarslan, böyle duruşu olan bir filmin festivalde ödül almasına ise şaşırdığını belirterek, "Hakikaten böyle bir filmin böyle bir duruşla yer alabileceğini hayal bile etmezdim. Gerçekten teşekkür ederim" diye konuştu.

  13. "Behlül Dal Jüri Özel Ödülü", "Sivas" filmindeki rolüyle Doğan İzci ile "Kuzu" filmindeki rolleriyle Sıla Lara Cantürk ve Mert Taştan'a verildi.

    "Behlül Dal Jüri Özel Ödülü", "Sivas" filmindeki rolüyle Doğan İzci ile "Kuzu" filmindeki rolleriyle Sıla Lara Cantürk ve Mert Taştan'a verildi.

  14. "En İyi Kısa Film" ödülüne Nazlı Eda Noyan ve Dağhan Celayir'in "Bir Fincan Türk Kahvesi" adlı filmi layık görüldü.

    "En İyi Kısa Film" ödülüne Nazlı Eda Noyan ve Dağhan Celayir'in "Bir Fincan Türk Kahvesi" adlı filmi layık görüldü.

  15. Film Yönetmenleri Derneği "En iyi yönetmen" ödülü, "Guruldayan Kalpler" filmiyle Ömer Uğur'a verildi. Ödülü vermek üzere sahneye çıkan yönetmen Ertem Göreç, filmlerdeki küfürlü konuşmaları eleştirdi.İzlediği filmlerde küfür edebiyatının hakim olduğunu vurgulayan Göreç, şöyle konuştu: "O zaman ben de lafımı öyle bağlayayım bari. Bana Türk sinemasına tecavüz etmeyin demek düşüyor. Küfür edebiyatıyla ilgili ben de bağlayayım lafımı. Türk sinemasını rahat bırakın, yoksa festivalin formatına uyarak ananızı nokta nokta ederim."

    Film Yönetmenleri Derneği "En iyi yönetmen" ödülü, "Guruldayan Kalpler" filmiyle Ömer Uğur'a verildi. Ödülü vermek üzere sahneye çıkan yönetmen Ertem Göreç, filmlerdeki küfürlü konuşmaları eleştirdi.İzlediği filmlerde küfür edebiyatının hakim olduğunu vurgulayan Göreç, şöyle konuştu: "O zaman ben de lafımı öyle bağlayayım bari. Bana Türk sinemasına tecavüz etmeyin demek düşüyor. Küfür edebiyatıyla ilgili ben de bağlayayım lafımı. Türk sinemasını rahat bırakın, yoksa festivalin formatına uyarak ananızı nokta nokta ederim."

  16. Gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülü de İranlı yönetmen Abbas Kiarostami'ye verildi.

    Gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülü de İranlı yönetmen Abbas Kiarostami'ye verildi.