Dünya Bu Karelerle Titredi!

Ebola salgınıyla ilgili bu fotoğraflar, 2014 yılına damgasını vurdu

  1. Bir adam; Kızıl Haç ve Kuzey Teksas Aşevi tarafından verilen çantayı, Dallas'ta Ebola teşhisi konulan bir kişinin yaşadığı apartman dairesine veriyor. (Teksas, 2 Ekim 2014, REUTERS/Mike Stone)

    Bir adam; Kızıl Haç ve Kuzey Teksas Aşevi tarafından verilen çantayı, Dallas'ta Ebola teşhisi konulan bir kişinin yaşadığı apartman dairesine veriyor. (Teksas, 2 Ekim 2014, REUTERS/Mike Stone)

  2. Koruyucu kıyafet giymiş sağlık çalışanları; Monrovia'daki Duwala pazarında, Ebola belirtileri gösteren kimliği belirlenememiş ölü bir bedeni taşımaya hazırlanıyor. (Liberya, 17 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

    Koruyucu kıyafet giymiş sağlık çalışanları; Monrovia'daki Duwala pazarında, Ebola belirtileri gösteren kimliği belirlenememiş ölü bir bedeni taşımaya hazırlanıyor. (Liberya, 17 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

  3. Sağlık çalışanları, Monrovia'nın Elwa Hastanesi'ndeki karantinadan kaçan bir Ebola hastasını ambulansa götürüyor. (Liberya, 1 Eylül 2014, REUTERS/Reuters TV)

    Sağlık çalışanları, Monrovia'nın Elwa Hastanesi'ndeki karantinadan kaçan bir Ebola hastasını ambulansa götürüyor. (Liberya, 1 Eylül 2014, REUTERS/Reuters TV)

  4. Liberyalı bir kadın; koruyucu kıyafet giymiş sağlık çalışanları Monrovia'daki Duwala pazarında, Ebola belirtileri gösteren kimliği belirlenememiş ölü bir bedeni taşımaya hazırlanırken orada duruyor. (Liberya, 17 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

    Liberyalı bir kadın; koruyucu kıyafet giymiş sağlık çalışanları Monrovia'daki Duwala pazarında, Ebola belirtileri gösteren kimliği belirlenememiş ölü bir bedeni taşımaya hazırlanırken orada duruyor. (Liberya, 17 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

  5. Liberya güvenlik güçleri, Monrovia'daki West Point Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar sonrası protestocuların önünde duruyor. (Liberya, 20 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

    Liberya güvenlik güçleri, Monrovia'daki West Point Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar sonrası protestocuların önünde duruyor. (Liberya, 20 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

  6. Bir sağlık çalışanı Kouremale sınırında, Gine'den Mali'ye giren bir kadının ateşini kontrol ediyor. (Mali, 2 Ekim 2014, REUTERS/Joe Penney)

    Bir sağlık çalışanı Kouremale sınırında, Gine'den Mali'ye giren bir kadının ateşini kontrol ediyor. (Mali, 2 Ekim 2014, REUTERS/Joe Penney)

  7. "Sınır tanımayan doktorlar"a göre Ebola virüsü taşıdığı düşünülen bir adam, Monrovia'da sokakta cansız yatıyor. (Liberya, 9 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

    "Sınır tanımayan doktorlar"a göre Ebola virüsü taşıdığı düşünülen bir adam, Monrovia'da sokakta cansız yatıyor. (Liberya, 9 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

  8. Yerli halk, Daily Talk'un (yol kenarındaki kara tahta gazetesi) Ebola:1 Amerika:0 manşetini okuyor. (Monrovia - Liberya, 16 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

    Yerli halk, Daily Talk'un (yol kenarındaki kara tahta gazetesi) Ebola:1 Amerika:0 manşetini okuyor. (Monrovia - Liberya, 16 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

  9. Maryland, Annapolis protestocusu Jeff Hulbert, Ebola virüsünün yayılmasının durdurmak için konulan seyahat engeli lehine yaptığı gösteride bir levha taşıyor. (16 Ekim 2014, REUTERS/Jim Bourg)

    Maryland, Annapolis protestocusu Jeff Hulbert, Ebola virüsünün yayılmasının durdurmak için konulan seyahat engeli lehine yaptığı gösteride bir levha taşıyor. (16 Ekim 2014, REUTERS/Jim Bourg)

  10. Koruyucu kıyafet giymiş bir defin ekibi, laboratuvar sonuçlarını bekleyenlerin önünde, Porto Loko Bölge Hastanesi'nin karantina merkezinden bir bedeni uzaklaştırıyor. (27 Eylül 2014, REUTERS/Christopher Black/WHO)

    Koruyucu kıyafet giymiş bir defin ekibi, laboratuvar sonuçlarını bekleyenlerin önünde, Porto Loko Bölge Hastanesi'nin karantina merkezinden bir bedeni uzaklaştırıyor. (27 Eylül 2014, REUTERS/Christopher Black/WHO)

  11. Freetown'da Ebola'ya yakalandığından şüphelenilen hamile bir kadın, sedye ile ambulansa kaldırılıyor. (Sierra Leone, 19 Eylül 2014, REUTERS/Bindra/UNICEF)

    Freetown'da Ebola'ya yakalandığından şüphelenilen hamile bir kadın, sedye ile ambulansa kaldırılıyor. (Sierra Leone, 19 Eylül 2014, REUTERS/Bindra/UNICEF)

  12. Abidjan'da bir BM asker konvoyu, caddede Ebola ile ilgili mesaj yazan ekranın önünden geçiyor. (Ivory Coast, 14 Ağustos 2014, REUTERS/Luc Gnago)

    Abidjan'da bir BM asker konvoyu, caddede Ebola ile ilgili mesaj yazan ekranın önünden geçiyor. (Ivory Coast, 14 Ağustos 2014, REUTERS/Luc Gnago)

  13. Bir kişi, Dallas'ta Ebola teşhisi konulan birinin yaşadığı apartman dairesinden gizlice dışarı bakıyor. (Teksas, 3 Ekim 2014, REUTERS/Jim Young)

    Bir kişi, Dallas'ta Ebola teşhisi konulan birinin yaşadığı apartman dairesinden gizlice dışarı bakıyor. (Teksas, 3 Ekim 2014, REUTERS/Jim Young)

  14. Monrovia'da defin ekibinden biri, görev arkadaşına klor dezenfektan sıkıyor. (20 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

    Monrovia'da defin ekibinden biri, görev arkadaşına klor dezenfektan sıkıyor. (20 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

  15. Monrovia'daki Island Kliniği'nde koruyucu ekipman giymiş bir sağlık çalışanı, Ebola tedavisi gören bir hastaya yemek veriyor. (Liberya, 30 Eylül 2014, REUTERS/Christopher Black/WHO)

    Monrovia'daki Island Kliniği'nde koruyucu ekipman giymiş bir sağlık çalışanı, Ebola tedavisi gören bir hastaya yemek veriyor. (Liberya, 30 Eylül 2014, REUTERS/Christopher Black/WHO)

  16. Liberya güvenlik güçleri, West Point Ebola karantina bölgesi etrafındaki sularda, bölge sakinlerinin şehir merkezine geçmesini engellemek için devriye geziyor. (24 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

    Liberya güvenlik güçleri, West Point Ebola karantina bölgesi etrafındaki sularda, bölge sakinlerinin şehir merkezine geçmesini engellemek için devriye geziyor. (24 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

  17. Sağlık çalışanları Monrovia'da, Ebola'dan öldüğü söylenen 29 yaşındaki Prince Nyentee'nin bedenini kaldırıyor. (11 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

    Sağlık çalışanları Monrovia'da, Ebola'dan öldüğü söylenen 29 yaşındaki Prince Nyentee'nin bedenini kaldırıyor. (11 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

  18. Abidjan'daki Anono Okulu'nda, virüse karşı farkındalık kampanyasında Ebola rolünü oynayan bir oyuncu, performansına hazırlanıyor. (Ivory Coast, 25 Eylül 2014, REUTERS/Luc Gnago)

    Abidjan'daki Anono Okulu'nda, virüse karşı farkındalık kampanyasında Ebola rolünü oynayan bir oyuncu, performansına hazırlanıyor. (Ivory Coast, 25 Eylül 2014, REUTERS/Luc Gnago)

  19. Lagos'ta bir okul yetkilisi, okul yerleşkesinin önünde kızılötesi dijital bir termometre kullanarak bir öğrencinin ateşini ölçüyor. (Nijerya, 22 Eylül 2014, REUTERS/Akintunde Akinleye)

    Lagos'ta bir okul yetkilisi, okul yerleşkesinin önünde kızılötesi dijital bir termometre kullanarak bir öğrencinin ateşini ölçüyor. (Nijerya, 22 Eylül 2014, REUTERS/Akintunde Akinleye)

  20. Monrovia'da bir sağlık çalışanı, Ebola'ya yakalandığından şüphelenilen bir kadını ambulansa taşıyor. (Liberya, 15 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

    Monrovia'da bir sağlık çalışanı, Ebola'ya yakalandığından şüphelenilen bir kadını ambulansa taşıyor. (Liberya, 15 Eylül 2014, REUTERS/James Giahyue)

  21. Monrovia'daki West Point sakinleri, Liberya Hükümeti tarafından karantinanın kaldırılmasını kutluyor. (30 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

    Monrovia'daki West Point sakinleri, Liberya Hükümeti tarafından karantinanın kaldırılmasını kutluyor. (30 Ağustos 2014, REUTERS/2Tango)

  22. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Ebola'ya yakalanıp Bellevue Hastanesi'nde 3 hafta izolasyon tedavisi gördükten sonra taburcu olan Dr. Craig Spencer'a sarılıyor. (11 Kasım 2014, REUTERS/Lucas Jackson)

    New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Ebola'ya yakalanıp Bellevue Hastanesi'nde 3 hafta izolasyon tedavisi gördükten sonra taburcu olan Dr. Craig Spencer'a sarılıyor. (11 Kasım 2014, REUTERS/Lucas Jackson)

  23. Bir sağlık çalışanı, Ebola virüsü bulaşan bir cesedi taşıdıktan sonra klor dezenfektanı sıkılmış koruyucu kıyafetiyle görülüyor. (Liberya, 13 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

    Bir sağlık çalışanı, Ebola virüsü bulaşan bir cesedi taşıdıktan sonra klor dezenfektanı sıkılmış koruyucu kıyafetiyle görülüyor. (Liberya, 13 Ekim 2014, REUTERS/James Giahyue)

  24. Kimliği belirlenmeyen bir adam, Ebola?ya yakalanan İspanyol hemşirenin kaldığı Madrid's Carlos III Hastanesi'nin izole edilmiş 5. katında bulunan odasının penceresinden, işaret ile vücut ısısının olduğu 36 C derece (ya da 97 Fahrenheit) olduğunu göste

    Kimliği belirlenmeyen bir adam, Ebola?ya yakalanan İspanyol hemşirenin kaldığı Madrid's Carlos III Hastanesi'nin izole edilmiş 5. katında bulunan odasının penceresinden, işaret ile vücut ısısının olduğu 36 C derece (ya da 97 Fahrenheit) olduğunu göste