Bebeğinizi Mışıl Mışıl Nasıl Uyutabilirsiniz?

Bebeğinizi mışıl mışıl nasıl uyutabilirsiniz?

  1. Çocukların uyku saatleri ilk 3 yıl tam olarak düzene giremeyebiliyor ve anne-babalar da bu sürede çoğu geceyi uykusuz olarak geçiriyor. Bu da anne ve babanın ruhsal durumunu ve günlük yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor.

    Çocukların uyku saatleri ilk 3 yıl tam olarak düzene giremeyebiliyor ve anne-babalar da bu sürede çoğu geceyi uykusuz olarak geçiriyor. Bu da anne ve babanın ruhsal durumunu ve günlük yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor.

  2. Sizin de çocuğunuz geceleri uyumakta zorlanıyorsa hangi yolları izlemelisiniz?İşte bebeklerinizi uyutmak için yapmanız gerekenler.

    Sizin de çocuğunuz geceleri uyumakta zorlanıyorsa hangi yolları izlemelisiniz?İşte bebeklerinizi uyutmak için yapmanız gerekenler.

  3. Bebeğiniz yarı uykuluyken yatağına bırakın. Bu, bebeğinize kendi kendine uykuya geçmesini öğretecektir. Bu yöntem gece yarısı bebeğiniz aniden uyandığında yeniden uykuya dalmasını kolaylaştırır. Bebeğiniz gece uyandığında yeniden uykuya geçmesi için ona biraz süre verin. Mutlaka kendi kendine uyuduğunu göreceksiniz.

    Bebeğiniz yarı uykuluyken yatağına bırakın. Bu, bebeğinize kendi kendine uykuya geçmesini öğretecektir. Bu yöntem gece yarısı bebeğiniz aniden uyandığında yeniden uykuya dalmasını kolaylaştırır. Bebeğiniz gece uyandığında yeniden uykuya geçmesi için ona biraz süre verin. Mutlaka kendi kendine uyuduğunu göreceksiniz.

  4. Bebekler için anne karnında duyduğu sese yakın sesler her zaman uykuya hazırlayıcı olmuştur. Bu nedenle bebeğinizi uyuturken elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, vantilatör gibi hep aynı sesi çıkaran ve anne karnında duyduğu seslere yakın sesleri oluşturursanız uykuya dalmasına yardım edersiniz.

    Bebekler için anne karnında duyduğu sese yakın sesler her zaman uykuya hazırlayıcı olmuştur. Bu nedenle bebeğinizi uyuturken elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi, vantilatör gibi hep aynı sesi çıkaran ve anne karnında duyduğu seslere yakın sesleri oluşturursanız uykuya dalmasına yardım edersiniz.

  5. Çocuklar genellikle 6-9 aylık dönemlerinde ve 18-24 ay çağında ve tuvalet eğitimi döneminde uykuya dalmak da zorluk çektikleri için siz de uykusuz kalırsınız. Tabi ki bunlar her çocuk için geçerli olmuyor. Bu uykusuzluklar çocukların dişleri tamamlanınca, 2-3 yıl içinde geçiyor.

    Çocuklar genellikle 6-9 aylık dönemlerinde ve 18-24 ay çağında ve tuvalet eğitimi döneminde uykuya dalmak da zorluk çektikleri için siz de uykusuz kalırsınız. Tabi ki bunlar her çocuk için geçerli olmuyor. Bu uykusuzluklar çocukların dişleri tamamlanınca, 2-3 yıl içinde geçiyor.

  6. Her bebeğin uykuya dalma şekli ve uykuları farklıdır. Bazı bebekler diğerlerinden daha çabuk uykuya dalarken, bazıları ise uyumamak için direniyorlar. Çünkü daha az uykuyla ayakta durabiliyorlar. Yine de siz çocuklarınıza kendi kendine uykuya dalmayı öğretebilirsiniz. Çocuğunuzun uyku düzenini öğrenip ona göre davranmalısınız.

    Her bebeğin uykuya dalma şekli ve uykuları farklıdır. Bazı bebekler diğerlerinden daha çabuk uykuya dalarken, bazıları ise uyumamak için direniyorlar. Çünkü daha az uykuyla ayakta durabiliyorlar. Yine de siz çocuklarınıza kendi kendine uykuya dalmayı öğretebilirsiniz. Çocuğunuzun uyku düzenini öğrenip ona göre davranmalısınız.

  7. Yeni doğan bebeğiniz uyumakta zorluk çekiyorsa ve bebeğinizi hiç kundağa sarmadıysanız bir de bunu hemen deneyin. Kundaklama bebekleri sakinleştirmek ve uykuya dalmalarına yardımcı olabiliyor.

    Yeni doğan bebeğiniz uyumakta zorluk çekiyorsa ve bebeğinizi hiç kundağa sarmadıysanız bir de bunu hemen deneyin. Kundaklama bebekleri sakinleştirmek ve uykuya dalmalarına yardımcı olabiliyor.

  8. Bebeğinize yatakta biberon vermeyin. Son mamasını yatmadan önce karnını tok tutacak şekilde hazırlayıp yedirin.

    Bebeğinize yatakta biberon vermeyin. Son mamasını yatmadan önce karnını tok tutacak şekilde hazırlayıp yedirin.

  9. Bebeğinizle yatmadan önce sessiz bir rahatlama zamanı oluşturun. Ona masaj yapabilir, alçak bir ses tonuyla masal okuyabilir, ninni söyleyebilirsiniz.

    Bebeğinizle yatmadan önce sessiz bir rahatlama zamanı oluşturun. Ona masaj yapabilir, alçak bir ses tonuyla masal okuyabilir, ninni söyleyebilirsiniz.

  10. Yeni doğan bebekler gün boyunca 16 saatten fazla uyur. Ancak, her iki saatte bir karınları acıktığı için uyanırlar. Gece yarısı bebeğiniz mama için uyandığında, onu beslerken ışığı açmayın.

    Yeni doğan bebekler gün boyunca 16 saatten fazla uyur. Ancak, her iki saatte bir karınları acıktığı için uyanırlar. Gece yarısı bebeğiniz mama için uyandığında, onu beslerken ışığı açmayın.

  11. Gün boyu çocuğunuzun hareket halinde olmasını sağlayın. Bebeğiniz uyanıkken bebeğinizle konuşarak, şarkı söyleyerek ve oyun oynayarak oyalanmasını sağlayın.

    Gün boyu çocuğunuzun hareket halinde olmasını sağlayın. Bebeğiniz uyanıkken bebeğinizle konuşarak, şarkı söyleyerek ve oyun oynayarak oyalanmasını sağlayın.

  12. Banyo, teskin etmek ya da sarılmak gibi rahatlatıcı yöntemler deneyin. Yakında bebeğiniz bu yöntemlerle uyumaya alışacaktır.

    Banyo, teskin etmek ya da sarılmak gibi rahatlatıcı yöntemler deneyin. Yakında bebeğiniz bu yöntemlerle uyumaya alışacaktır.

  13. Bebeğinize yatışması için biraz zaman verin. Bebeğiniz uykuya dalmak için en rahat pozisyonu bulmadan önce sızlanabilir ya da ağlayabilir. Ağlaması durmazsa, bebeğinizle sakin sakin konuşun ve sırtını sıvazlayın.

    Bebeğinize yatışması için biraz zaman verin. Bebeğiniz uykuya dalmak için en rahat pozisyonu bulmadan önce sızlanabilir ya da ağlayabilir. Ağlaması durmazsa, bebeğinizle sakin sakin konuşun ve sırtını sıvazlayın.

  14. Eğer bebeğiniz sakinleşmekte zorluk çekiyorsa, emzik bebeğinizi oyalayabilir. Gerçekte, uyku boyunca emzik kullanmak ani bebek ölümü riskini azaltabiliyor.

    Eğer bebeğiniz sakinleşmekte zorluk çekiyorsa, emzik bebeğinizi oyalayabilir. Gerçekte, uyku boyunca emzik kullanmak ani bebek ölümü riskini azaltabiliyor.

  15. Eğer bebeğinizin uyku alışkanlığı hakkında endişeleniyorsanız, bir çocuk doktorunun önerilerini dinleyebilirsiniz. Bebeğinizin gece boyunca uyuması, anne-babanın yeteneklerini göstermez. Bu sizin çalışarak, farklı yöntemleri deneyerek öğreneceğiniz basit bir süreçtir.

    Eğer bebeğinizin uyku alışkanlığı hakkında endişeleniyorsanız, bir çocuk doktorunun önerilerini dinleyebilirsiniz. Bebeğinizin gece boyunca uyuması, anne-babanın yeteneklerini göstermez. Bu sizin çalışarak, farklı yöntemleri deneyerek öğreneceğiniz basit bir süreçtir.