Dünyanın En Ürkütücü Yerleri

İşte en ürkütücü yerler

  1. Meksika'nın Julian Santana Barrera Xochimilco bölgesinin 1 mil yakınında bulunan ormanlık alanda ürkütücü bir adacık var.

    Meksika'nın Julian Santana Barrera Xochimilco bölgesinin 1 mil yakınında bulunan ormanlık alanda ürkütücü bir adacık var.

  2. Bölge halkı buraya bebeklerin perili adası diyor. Bu garip yerin hikayesi bundan 50 yıl öncesine dayanıyor. 50 yıl önce bu adanın girişinde bir genç kızın cesedi bulunuyor. Cesedin yanında ise bir oyuncak..

    Bölge halkı buraya bebeklerin perili adası diyor. Bu garip yerin hikayesi bundan 50 yıl öncesine dayanıyor. 50 yıl önce bu adanın girişinde bir genç kızın cesedi bulunuyor. Cesedin yanında ise bir oyuncak..

  3. Köylüler cesedi gömüp oyuncak bebeği atıyor. İşte ne oluyorsa bunun üzerine oluyor.

    Köylüler cesedi gömüp oyuncak bebeği atıyor. İşte ne oluyorsa bunun üzerine oluyor.

  4. O gece bütün köyden kızın çığlıkları duyuluyor. Kız bebeğini istiyor. Bunun üzerine köylüler adaya gidip oradaki ağaçlara bir bebek takmaya başlıyor...

    O gece bütün köyden kızın çığlıkları duyuluyor. Kız bebeğini istiyor. Bunun üzerine köylüler adaya gidip oradaki ağaçlara bir bebek takmaya başlıyor...

  5. Kız çığlık attıkça bir bebek ağaca bağlanıyor. 50 yıldır bu gelenek devam ediyor.

    Kız çığlık attıkça bir bebek ağaca bağlanıyor. 50 yıldır bu gelenek devam ediyor.

  6. Her ağacında onlarca bebek bulunan ada şimdi turistlerin gözdesi durumunda. Meraklı ve cesur turistler adaya gelip bu ilginç hikayenin görüntülerini çekiyor.

    Her ağacında onlarca bebek bulunan ada şimdi turistlerin gözdesi durumunda. Meraklı ve cesur turistler adaya gelip bu ilginç hikayenin görüntülerini çekiyor.

  7. Meksika'da bulunan "Isla de las Munecas" ya da Türkçe adıyla Oyuncak Bebekler Adası bir korku filmi seti ya da bir kabus gibi görünüyor

    Meksika'da bulunan "Isla de las Munecas" ya da Türkçe adıyla Oyuncak Bebekler Adası bir korku filmi seti ya da bir kabus gibi görünüyor

  8. Çünkü bu adanın her yeri yüzlerce oyuncak bebekle kaplı.

    Çünkü bu adanın her yeri yüzlerce oyuncak bebekle kaplı.

  9. Kirli elbiseleri, dolaşık saçları, yuvalarından fırlamış gözleri, kopuk kol ve bacaklarıyla bu bebeklerin burada toplanma hikayesi çok ilginç.

    Kirli elbiseleri, dolaşık saçları, yuvalarından fırlamış gözleri, kopuk kol ve bacaklarıyla bu bebeklerin burada toplanma hikayesi çok ilginç.

  10. Yapay adanın bulunduğu arazi bir zamanlar Don Julian Santana adlı bir çiftçiye aitmiş.

    Yapay adanın bulunduğu arazi bir zamanlar Don Julian Santana adlı bir çiftçiye aitmiş.

  11. Efsaneye göre 1950 yılında küçük bir kız civardaki bir kanalda boğulmuş ve kızın ruhu Santana'yı rahatsız etmeye başlamış.

    Efsaneye göre 1950 yılında küçük bir kız civardaki bir kanalda boğulmuş ve kızın ruhu Santana'yı rahatsız etmeye başlamış.

  12. Bunun üzerine Santana da kendisini hayaletten korumak için çöplerden ve sokaklardan bu oyuncak bebekleri toplayıp ağaçlara asmaya başlamış.

    Bunun üzerine Santana da kendisini hayaletten korumak için çöplerden ve sokaklardan bu oyuncak bebekleri toplayıp ağaçlara asmaya başlamış.

  13. 50 yıldan fazla süre boyunca bin 500'den fazla oyuncak bebek toplamış. Bebeklerin en eskisi de adanın girişinde asılı duruyor ve uzaktan bakıldığında çürümekte olan bir çocuk bedenini andırıyor.

    50 yıldan fazla süre boyunca bin 500'den fazla oyuncak bebek toplamış. Bebeklerin en eskisi de adanın girişinde asılı duruyor ve uzaktan bakıldığında çürümekte olan bir çocuk bedenini andırıyor.

  14. 2001 yılında hayatını kaybeden Santana'nın mezarı da adada bulunuyor.

    2001 yılında hayatını kaybeden Santana'nın mezarı da adada bulunuyor.

  15. Bugün turistik bir merkez haline gelen adayı da kuzeni Anastasio işletiyor.

    Bugün turistik bir merkez haline gelen adayı da kuzeni Anastasio işletiyor.

  16. Anastasio, "Küçük kızın ruhu hala burada. Bebekleri o nedenle kaldırmıyoruz" diyor.

    Anastasio, "Küçük kızın ruhu hala burada. Bebekleri o nedenle kaldırmıyoruz" diyor.

  17. Bebeklerin geceleri canlandığını da iddia eden Anastasio, "Kafalarını kıpırdatıp birbirlerine bir şeyler fısıldıyorlar. Çok korkunç ama ben alıştım" diyor.

    Bebeklerin geceleri canlandığını da iddia eden Anastasio, "Kafalarını kıpırdatıp birbirlerine bir şeyler fısıldıyorlar. Çok korkunç ama ben alıştım" diyor.

  18. Paris Yeraltı Mezarlığı  İddiaya göre 700'lü yıllarda Paris'te meydana gelen veba gibi salgın hastalıklardan ölenler kilisenin kararıyla, kireç ocaklarında yakıldı. Bu maksatla yerin altına yapılmış odalarda binlerce insan kireçlenek ortadan kaybedildi.

    Paris Yeraltı Mezarlığı İddiaya göre 700'lü yıllarda Paris'te meydana gelen veba gibi salgın hastalıklardan ölenler kilisenin kararıyla, kireç ocaklarında yakıldı. Bu maksatla yerin altına yapılmış odalarda binlerce insan kireçlenek ortadan kaybedildi.

  19. Ta ki 1844 yılında ilk kazılarda odalar ortaya çıkarılıncaya kadar bu konu gizli kaldı. Ardından yapılan Paris Metrosu'nun inşaatı sırasında bütün Paris'in altının mezar odalarıyla dolu olduğu görüldü.

    Ta ki 1844 yılında ilk kazılarda odalar ortaya çıkarılıncaya kadar bu konu gizli kaldı. Ardından yapılan Paris Metrosu'nun inşaatı sırasında bütün Paris'in altının mezar odalarıyla dolu olduğu görüldü.

  20. Ortaya çıkarılan bu odalarda yüzlerce insan kafası ve iskeleti bulundu.

    Ortaya çıkarılan bu odalarda yüzlerce insan kafası ve iskeleti bulundu.

  21. Easter Adası, Şili  Bu ada, taştan oyulmuş dev heykelleriyle ünlü.

    Easter Adası, Şili Bu ada, taştan oyulmuş dev heykelleriyle ünlü.

  22. 20 metre yükseklikte ve 90 ton ağırlıkta bu dev heykeller hala gizemlerini koruyor.

    20 metre yükseklikte ve 90 ton ağırlıkta bu dev heykeller hala gizemlerini koruyor.

  23. Mutter Müzesi, ABD  Doktorları anatomi ve anormal durumlar konusunda eğitme amaçlı kurulan müze, geniş kafatası koleksiyonuyla ünlü.

    Mutter Müzesi, ABD Doktorları anatomi ve anormal durumlar konusunda eğitme amaçlı kurulan müze, geniş kafatası koleksiyonuyla ünlü.

  24. Truk Lagoon, Mikronezya  Japon donanmasının büyük kısmı şu anda Hawai takımadalarının güneydoğusundaki Truk lagününün derinliklerinde yatıyor.

    Truk Lagoon, Mikronezya Japon donanmasının büyük kısmı şu anda Hawai takımadalarının güneydoğusundaki Truk lagününün derinliklerinde yatıyor.

  25. Truk bölgesinde 60'dan fazla gemi batığı ve 1944'te bölgeye düşen Japon 4. Filosu'na ait savaş uçakları var.

    Truk bölgesinde 60'dan fazla gemi batığı ve 1944'te bölgeye düşen Japon 4. Filosu'na ait savaş uçakları var.

  26. Sonora, Meksika’daki Cadı Pazarı  Sonora Cadı pazarı, geleceklerini öğrenmek isteyen Meksikalı yolcular ve turistlerle her gün dolup taşıyor.

    Sonora, Meksika’daki Cadı Pazarı Sonora Cadı pazarı, geleceklerini öğrenmek isteyen Meksikalı yolcular ve turistlerle her gün dolup taşıyor.

  27. Burada gizemli iksirler, yılan kanı, ve şans getirdiğine inanılan kurutulmuş sinekkuşları da satılıyor.

    Burada gizemli iksirler, yılan kanı, ve şans getirdiğine inanılan kurutulmuş sinekkuşları da satılıyor.

  28. The Winchester House - California-  Efsaneye göre bir cephanelik fabrikasının varisi olan Sarah Winchester’a bir gün falcıya gider. Falcı, Sarah’ya hayatı boyunca hayaletlerin peşini bırakmayacağını, batıya gidip orda bir ev inşa etmesini ve evin inşaatının ölene kadar devam etmesi gerektiğini söyler.

    The Winchester House - California- Efsaneye göre bir cephanelik fabrikasının varisi olan Sarah Winchester’a bir gün falcıya gider. Falcı, Sarah’ya hayatı boyunca hayaletlerin peşini bırakmayacağını, batıya gidip orda bir ev inşa etmesini ve evin inşaatının ölene kadar devam etmesi gerektiğini söyler.

  29. 1884’te başlayan inşaat 38 yıl boyunca, Sarah’nın ölümüne kadar devam eder. Bugün eve ziyarete gelenler, hayaletlere inanmasalar bile, evde hayalet gördüklerini iddia ediyorlar.

    1884’te başlayan inşaat 38 yıl boyunca, Sarah’nın ölümüne kadar devam eder. Bugün eve ziyarete gelenler, hayaletlere inanmasalar bile, evde hayalet gördüklerini iddia ediyorlar.

  30. Çernobil, Ukrayna-  Çernobil faciasından sonra binlerce insan evlerini terk etti. Parklarda öylece bırakılmış oyuncaklar, masaların üzerinde günlük gazeteler…

    Çernobil, Ukrayna- Çernobil faciasından sonra binlerce insan evlerini terk etti. Parklarda öylece bırakılmış oyuncaklar, masaların üzerinde günlük gazeteler…

  31. Manchac Bataklığı, Louisiana-  Bu yer aynı zamanda “hayalet bataklık” olarak da biliniyor.

    Manchac Bataklığı, Louisiana- Bu yer aynı zamanda “hayalet bataklık” olarak da biliniyor.

  32. Efsaneye göre bataklık 1920'lerde tutsak edilen bir Voodoo kraliçesi tarafından lanetlenmiş. Bataklıkta kurulmuş 3 küçük köy,1915’teki fırtına yüzünden yok oldu

    Efsaneye göre bataklık 1920'lerde tutsak edilen bir Voodoo kraliçesi tarafından lanetlenmiş. Bataklıkta kurulmuş 3 küçük köy,1915’teki fırtına yüzünden yok oldu

  33. Mary King’s Kilisesi, Edinburgh-  17. yüzyılda veba hastalarının içinde ölüme terk edildikleri bu kiliseyi ziyaret edenler, kollarına ve bacaklarına görünmez bir yaratığın dokunduğunu iddia ediyorlar.

    Mary King’s Kilisesi, Edinburgh- 17. yüzyılda veba hastalarının içinde ölüme terk edildikleri bu kiliseyi ziyaret edenler, kollarına ve bacaklarına görünmez bir yaratığın dokunduğunu iddia ediyorlar.

  34. Yöre sakinleri bunun anne babası tarafından 1645’te burada terk edilen Annie isimli bir kızın hayaleti olduğuna inanıyorlar.

    Yöre sakinleri bunun anne babası tarafından 1645’te burada terk edilen Annie isimli bir kızın hayaleti olduğuna inanıyorlar.