Sigarayı bırakan öğretmenler, iki öğrenciye umut oldular

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 17:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da sigarayı bırakan 10 öğretmen, daha önce sigaraya harcadıkları paranın bir kısmıyla şimdi 2 öğrencinin eğitim masrafını karşılamaya başladı. Esenpete İMKB Lisesi Müdür Yardımcısı Ekrem İzol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda sigaranın zararları konusunda hem mecliste hem de kamuoyunda yürütülen çalışmalardan etkilendiklerini bildirdi.

Sigaranın hem sağlık hem de maddi olarak kişiyi olumsuz yönde etkilediğini belirten İzol, okullarında sigara içen 12 öğretmenle bir araya gelerek, 2007 aralık ayının sonlarında sigarayı bırakmaya karar verdiklerini söyledi.

12 öğretmenin aynı anda sigarayı bıraktığını, ancak bir süre sonra iki öğretmenin tekrar başladığını anlatan İzol, yaklaşık 1 aydır kendisi dahil 10 öğretmenin sigara içmediğini ifade etti.

Şu anda kendisini çok rahat hissettiğini belirten İzol, ''Sigara maddi yükü yanında, sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Ailem ve arkadaşlarımız kararımıza büyük destek oldu'' dedi.

Daha önce sigaraya her ay yaklaşık 300 YTL ödediğini aktaran İzol, sigarayı bırakan arkadaşlarıyla aldıkları kararla her ay sigaraya ödedikleri paranın bir kısmıyla okullarında çok başarılı olan, ancak maddi durumu iyi olmayan 2 öğrencinin eğitim masraflarını karşılamaya başladıklarını bildirdi.

Bu şekilde hem öğrencilere destek olduklarını, hem de sağlıklı yaşam sürmeye başladıklarını kaydeden İzol, sigara içen herkese bırakmaları tavsiyesinde bulundu.

Okulun diğer müdür yardımcısı Mehmet Yazar ise 10 öğretmenin aylık sigara masrafının yaklaşık 1500 YTL olduğunu ifade ederek,''Sigaraya ayırdığımız paranın bir bölümüyle iki öğrencinin eğitim masraflarını karşılamaya başladık, bunun yanı sıra sigarayı bırakan 10 öğretmene de her ay bir bilgisayar almayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber