Eğitim sendikalarından Bakan Çelik'e 'karne'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eğitim sendikaları, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik için "karne" hazırladı.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sendika Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, ilk ve ortaöğretimde eğitim yılının ilk döneminin bugün sona erdiğini ve milyonlarca öğrencinin karne aldığını hatırlattı.

Avcı, öğretmenlerin, öğrencilerinin yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau için de "karne" hazırladıklarını, bunları posta yoluyla göndereceklerini söyledi.

Çelik'in durumunun "çok kritik" olduğunu söyleyen Avcı, Çelik'in yıllarca öğretmenlik yaptığı halde eğitimcilere "sırtını döndüğünü" öne sürdü. Avcı, Çelik'i uygulamalarına devam etmesi durumunda "sınıfta bırakacaklarını" belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın "bir çok vaatte bulunduğunu" söyleyen Avcı, "Başbakanımıza yalnızca Edebiyat dersinden 100 veriyor, diğer derslerden 10 veriyoruz. Ödevlerini ve taahhütlerini yerine getirmediği takdirde sınıfta bırakacağımızı hatırlatıyoruz" dedi.

Unakıtan'a tüm derslerden "zayıf" verdiklerini belirten Avcı, ikinci dönemde faaliyetlerine devam etmesi halinde "tasdikname vereceklerini" söyledi.

Avcı, Zachau'nun öğretmen maaşlarına göz diktiğini ileri sürerek, Zachau'ya karne yerine taahhütlü tasdikname göndereceklerini bildirdi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Bakan Çelik için "karne" hazırladıklarını belirtti.

Çelik'in 5 yıl içerisinde eğitim alanında "gericiliğe" neden olduğunu öne süren Adıbelli, "Eğitimde Fırsat Eşitliğini sağlama", "Eğitimin niteliğini yükseltme", "Laik eğitim anlayışı", "Öğretmen açığının kapatılması" derslerinden "0", "Eğitimi paralı hale getirme", "Eğitimde özelleştirme", Eğitim çalışanlarını yoksullaştırma", "Atamalarda aile birliğini zedeleme", "YÖK ile ilişkiler", "Eğitim kurumlarına türbanı sokma" gibi kişisel ve sosyal becerilerine "100" verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber