Çalışan anneye devletten aylık kreş yardımı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ocak 2008 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Haydi anneler iş başına' kampanyası çalışan annelere kolaylık getiriyor.

'Haydi Kızlar Okula' kampanyasının ardından, şimdi de 'Haydi Anneler İş Başına' kampanyası başlatılıyor. Hükümetin son şeklini vermeye hazırlandığı yeni istihdam paketinden 'anne ve anne adaylarına ' müjdeli bir haber çıktı. Türkiye'deki kadın istihdamını artırmak için düğmeye basan hükümet, çalışmak isteyen annelere 'pozitif ayrımcılık' yapacak.

Kreş veya Annelik Fonu adı altında yeni bir yapılanma kurulacak. 0-5 yaşında çocuğu bulunan ve çalışan annelerin kreş parası bu fon tarafından karşılanacak. Yeni uygulama ile, 150'den fazla kadın işçi çalıştıran iş yerlerinde kreş açma zorunluluğu uygulaması ile 500 kadın işçi çalıştıran yerlerde anaokulu açma zorunluluğuna son verilecek. Böylece iş verenlerin kreş bahanesi, çalışan annelerin ise kreş yüzünden işlerini bırakması tarihe karışacak.

KADINLARIN DERDİ

Konuyla ilgili müjdeli haberi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik verdi. Çelik, kreş açma zorunluluğu yüzünden iş yerlerinin kadın çalıştırmak istemediğini belirterek, ?Türkiye'de 883 bin iş yeri var. Bunlardan yüzde 50-60'ının sorumluluğunu yerine getirdiğini tespit ettik. 400 bin müessesede, sırf kreş açmamak için kadın işçi çalıştırılmıyor" dedi.

Türkiye'de şu anda 300 bin annenin kreş ihtiyacı bulunduğunu belirten Çelik, ?Bu annelerin kreş parasının karşılanması için 500 trilyon ödenek gerekiyor. Bu ödeneğin bir kısmını işsizlik fonundan, bir kısmını Milli Piyango'dan, bir kısmını sigaradan, nereden olursa olsun bulacağız ve annelerin rahat iş bulmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Düzgün KARADAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber