28 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 28 Ocak 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, gündemindeki konuları görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak. (Saat: 11.00)

-AKP VE MHP'NİN TÜRBAN MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Üniversitelere türban serbestisini getirmek için AKP ve MHP arasındaki uzlaşı ve görüşme trafiği bugün de devam etmesi bekleniyor. Hafta sonu İstanbul'da kurmaylarıyla bir araya gelerek türban sorunu hakkında görüşmelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?MHP ile uzlaşın? talimatının ardından iki parti arasındaki temasların bugün de devam etmesi bekleniyor.

-AKP MYK TOPLANIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayacak. AKP Genel Merkezi'nde yapılacak olan toplantıda üniversitelerde türban serbestisi konusunda bundan sonra atılacak adımların belirlenmesi bekleniyor. (Saat: 18.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN MISIR'A GİDİYOR

TBMM Başkanı Köksal Toptan İslam Konferansı Örgütü Parlamenter Birliği 5. Konferansı'na katılmak için Mısır'a gidiyor. Toptan Mısır ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak. (Saat:15.45)

-ECO'NUN 11. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILIYOR

-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Ticaret ve Sanayi Odası 11. Yönetim Kurulu Toplantısı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul TOBB Hizmet Binasında, Afganistan, İran, Pakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilecek. (Saat: 11.00)

-TED'DEN "ULUSLARARASI EĞİTİM FORUMU HAKKI VE GELECEK PERSPEKTİLFLERİ" KONFERANSI

-Türk Eğitim Derneği tarafından ?80. Yıl Uluslararası Eğitim Forumu Hakkı ve Gelecek Perspektifleri? konulu konferans düzenleniyor. Oturuma, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik katılıyor.(Saat:09.00)

-EPDK BAŞKANI KÖKTAŞ, ?2007 LPG SEKTÖRÜ RAPORU?NU AÇIKLIYOR

-EPDK Başkanı Hasan Köktaş, EPDK tarafından hazırlanan "2007 Yılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Sektörü Raporu'nu, sektör temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirilecek basın toplantısı ile açıklayacak. (Saat: 10.30)

-TÜRK VE AMERİKALI UZMANLAR TOPLANIYOR

-Türk ve Amerikalı uzmanların katılımıyla, ?Yenilebilir enerji kaynakları (rüzgar, biyoyakıt ve hidro), Enerji Verimliliği ve Temiz Kömür Teknolojileri? konulu konferans TÜBİTAK UME salonunda düzenleniyor. (Saat:09:00)

-YARGITAY'DA SEÇİMLERE DEVAM

-Osman Arslan'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından Yargıtay Birinci Başkanlığı için seçimlere devam edilecek. Seçimler 9. Ceza Daire Başkanı Hasan Gerçeker ile 6. Ceza Daire Başkanı Mustafa Aydın arasında geçiyor.

-ERDOĞAN'LA BAYKAL MÜNİH'TE BİRARAYA GELECEK

-Almanya'nın Münih kentinde düzenlenecek olan ve birçok ülkeden, 400'e yakın politikacı ve uzmanı bir araya getirecek olan ?Uluslararası Savunma Konferansı?na Türkiye'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Deniz Baykal katılacak. İki liderin de başta teröristlerin iade edilmesi gibi konularda AB ülkeleri ile görüşmeler ve terörle mücadele konusunda uluslararası camiadan destek istemesi bekleniyor.

-AKP'Lİ ERDEM: "YEMEK VE TRAŞ OLMAK İÇİN MECLİS'E GELENLER ENGELLENMELİ"

-AKP Kırıkkale Milletvekili Erdem, yemek yemek, tıraş olmak ve servise binmek için TBMM'ye gelenlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, ?Vatandaş Meclis'in içine iş takibi için, servisinden istifade etmek için, yemek için gelmemeli. Vatandaşın istekleri seçim bölgelerinde karşılanmalı. Seçimden seçime vatandaş ile ilgilenmemeli. Ankara'ya vatandaşı getirmek konusunda diretiyorlarsa halkla ilişkiler binasını taşımak gerekir" diye konuştu.

-AP BAŞKANI: "TÜRBAN KONUSUNU TÜRK PARLAMENTOSU ÇÖZMELİ"

-Avrupa Parlamentosu Başkanı Pöttering, Türkiye'de türban konusunun TBMM tarafından çözümlenmesi gerektiğini savunurken "Benim için, insanlar hoşgörülü olduğu sürece, nasıl giyindikleri hiç de önemli değil" şeklinde konuştu.

-HAK-İŞ BAŞKANI USLU: "SOSYAL GÜVENLİKTE 10 YIL SONRA YENİDEN TEHLİKE ÇANLARI ÇALAR"

-Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Meclis gündeminde bulunan Sosyal Güvenlik Reformu'nun varsayımlara dayalı değil, gerçekçi olması gerektiğini belirterek, 1999'da yapılan reform gibi yeni yapılan reformda da 10 yıl sonra tehlike çanları çalmaya başlayacağı uyarsında bulundu.

-MAHMUT TOLON'UN "ORTAK AKIL"I SAVUNDUĞU KİTABI AMERİKA'DAN SONRA TÜRKİYE'DE

-Dr. Mahmut Tolon'un kültürlerin ?ortak akıl? sayesinde, önyargılarından kaynaklanan sorunlarının üstesinden gelebileceğini anlattığı kitabı Amerika'dan sonra Türkiye'de yayında. Tolon'un Amerika'da ?Bias is Beautiful or Swan Song for Common? adıyla yayınlanan ve büyük başarı elde kitabını Türkçe'ye, ?Sonbaharda Önyargılar Güzeldir veya Ortak Akıl için Kuğu Şarkısı? adıyla Aşina Kitaplar yayınevi kazandırdı.

-SEANSI 60 YTL'YE GENÇLİK AŞISI

-Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu, Cilt Bakımı ve Güzellik Programı'nda ?Anti-aging Retinol Bakım? uyguluyor. Öğretim Görevlisi Nursel Altunkaynak seansı 60 YTL olan Anti-aging Retinol Bakım ile özellikle orta yaş ile birlikte deride görülmeye başlanılan kırışıklık, çizgi, akne gibi istenmeyen görüntüleri ortadan kaldırdıklarını belirtti.

-HACETTEPE'DE SENFONİ KONSERİ

-Dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturan Hacettepe Senfoni Orkestrası, yeni yılın ilk konserinde daha önce de ağırladığı Rus Kemancı Aleksander Shutsin ile müzik ziyafeti sunacak (Saat:20.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber