Kamuda türban serbestliği gündemimizde yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ?Bizim başörtüsü, türbanla ilgili tek bir gündem maddemiz var; o da yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin sıkıntılarının giderilmesidir. Yükseköğretim dışında kamuda böyle bir sıkıntı yok. Böyle bir şey gündeme gelmeyecek? dedi.

Parlamento muhabirleriyle sohbet toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Canikli, türbanının yükseköğretimde serbest olması konusunda yapılacak Anayasa değişikliği için MHP yöneticileriyle bugün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir araya geleceklerini belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini kaydetti.

?Bizim başörtüsü ya da türbanla ilgili tek bir gündemimiz var; o da yükseköğretim kurumlarındaki örencilerimizin bu sıkıntılarının giderilmesidir? diyen Canikli, ?Kamuda olmasına karşı mısınız?? sorusuna, ?Kesinlikle gündemimizde öyle bir şey yok. Hiçbir şekilde de

gündeme gelmedi? karşılığını verdi. Canikli, ?Yükseköğretim dışında

hiçbir şekilde kamunun diğer alanlarında bununla ilgili problem yok. Hiç olmadı, gündeme de gelmedi. Böyle bir tartışma da olmadı, olmayacak da... Böyle bir şey gündeme gelmeyecek? diye konuştu.

Reel politika yaptıklarını, sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade eden Canikli, ?türbanın sadece yükseköğretimle sınırlı kalmayacağından, daha ileri noktalara gideceğinden kaygı duyan herkesin bu kaygısını gidermeye hazır olduklarını?, bunu giderecek her türlü düzenlemeye açık olduklarını söyledi.

Canikli, ?kırmadan, dökmeden, mümkün olduğunca yanlış anlamaları ortadan kaldıracak? şekilde sorunu çözmeye çalıştıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber