Kamu personeline ?mil' tasarrufu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda tasarruf için yeni önlemler geliştiren hükümet, uçakla yolculuk yapan tüm kamu personelinin uçuş mili programlarına dahil olmasını istedi. Bedeli kamu kaynaklarından ödenen uçuşlardan kazanılan miller de 31 Ocak'a kadar Maliye'ye bildirilecek.

Başbakanlığın geçen yıl yayımladığı genelge, bedelini kamunun ödediği mal veya hizmet alımlarından sağlanan her türlü nakdi ve ayni kazancın şahıslarca kullanımını önlüyor. Maliye Bakanlığı, havayolu şirketlerinin sağladığı uçuş millerinin kullanımını da kapsayan genelgenin uygulanma esaslarını da belirledi.

Haberin devamı

Buna göre, kamu kaynaklarıyla yapılan yurtiçi ve yurtdışı uçuşlardan kazanılan millerin yine kamuya dönüşünü sağlamak için uçuşu gerçekleştiren personelin ilgili programa dahil olması gerekiyor. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan imzasıyla yayınlanan genelgeyle uçuş yapan personelin mil programına dahil olmalarının tamamlanması istendi.

Kamu kurumları, uçuş millerinin kamuya dönüşünün sağlanması için ?iş amaçlı seyahatleri takip personeli' görevlendirecek. Kazanılan kamu milleri, 31 Ocak'a kadar Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'na bildirilecek. Bu tarihten sonra da üçer aylık dönemlerle düzenli bildirim yapılacak.

Kamu kurumları, uçak seyahatleri için bütçe kaynaklarını kullanmadan önce hesaplarda biriken millerin kullanılmasına özen gösterecek. Mil kullanımında öncelik, mili kazanan birimin personelinde olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber