Bakan Çelik: Öğretim üyelerinin özlük haklarını düzelteceğiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2008 09:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TBMM Genel Kurulunda, İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçilmesi kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, milletvekillerinin, üniversiteler ve YÖK hakkındaki basında yer alan çeşitli konularla ilgili sorularını cevapladı.

Türkiye'de özel üniversitelerin anayasal açıdan kurulamadığını bildiren Çelik, bu yüzden özel üniversitelerin vakıflar aracılığı ile kurulduğunu hatırlattı. Türkiye'de 30 vakıf üniversitesi bulunduğunu ifade eden Çelik, bu üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin, toplam öğrencilerin sadece yüzde 6'sını oluşturduğunu söyledi.

Köklü vakıfların kurduğu üniversitelerin teşvik edilmesini isteyen Çelik, üniversitelerin altyapıları oluşturulmadan kurulmasının Türkiye'ye ait bir pratik olduğunu kaydetti. Türkiye'nin kalkınmakta olan bir ülke olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, üniversitelerin de "kalkınmakta olan" modeline göre kurulduğunu ifade etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, basında yer alan "üniversiteler paralı olsun" şeklindeki demecine açıklık getirdiğini anlatan Çelik, "Kendisiyle konuştum. Bu açıklaması ile varlıklı ailelerin üniversitelere katkı yapmasını, varlıklı olmayan ailelerin çocukarına devletin burs vermesini kastettiğini söyledi" diye konuştu.

MALİYE BAKANININ SÖZLERİ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın YÖK Başkanı ve üniversitelerle ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları cevaplarken de Bakan Çelik, "Maliye Bakanının sözlerini sadece basında yer alan şekliyle okudum, detaylarını bilmiyorum. Eğer hoş olmayan bir şey varsa kim olursa olsun tasvip etmem" dedi.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Batının ilmini, fennini değil, ahlaksızlığını aldık..." şeklindeki sözlerle ilgili soruyu da şöyle cevapladı:

"Ahlaksızlık, doğuda, batıda, kuzeyde ve güneyde de ahlaksızlıktır.

Pasifikte de her yerde... Siz çocuklarınıza, taşradan büyük şehirlere eğitim yapmaya gittiği zaman, 'Oğlum, git ilim yap, güzelliklerle, doğruyla, bilimle donan gel. Oralarda yanlışlıklar da ahlaksızlıklar da var' dediğiniz zaman bütün şehirleri ahlaksızlıkla nitelendirmiş mi oluyorsunuz? Herkes istediği gibi yorumlayabilir." Öğretim üyelerinin özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini kendisinin de sık sık dile getirdiğini ifade eden Çelik, öğretim üyelerinin özlük haklarının düzeltilmesi için Maliye Bakanlığı ve YÖK ile ortak bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber