Çelik: YÖK'le görüşerek ÖSS'yi kaldıracağız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 07:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS'nin kaldırılması ve öğrencilerin her sene yapılacak Seviye Belirleme Sınavı ile üniversitelere alınması için YÖK ile görüşeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kısa süre içinde Öğrenci Seçme Sınavı'nın (ÖSS) kaldırılması ve ilköğretimde olduğu gibi her yıl Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılarak yüksek öğrenime öğrenci alınmasıyla ilgili YÖK'le görüşeceklerini söyledi. Çelik, "ÖSS sistemini ilköğretimde uyguladığımız SBS'ye benzetirsek o zaman 'hayat eşittir 180 dakika' olmayacak" dedi. Çelik şunları söyledi: ?Sistem bu sene yetişir mi bu konuda açık birşey söyleyemem. Gerçi ÖSS sistemini eğer bu yıl değiştirirseniz, mevcut sisteme göre hazırlanan öğrenciler mağdur olurlar. Yani şoke olurlar. Dolayısıyla bu tür düzenlemeler hemen devreye sokulmamalıdır."

YÜKÜ YAYACAĞIZ

Çelik, SBS ile öğrencilerin yükünün hafifleyeceğini söyledi: ?O zaman bu yükü yayacağız. 100 kiloluk bir yükü gencimizin sırtına birden vermeyeceğiz. 'Sen bunu 30-30-40 kaldır' diyeceğiz.? ABD'deki Brown Üniversitesi'nin her yıl e-Devlet Raporu yayınladığını ve 2007 raporda Türkiye'nin dünya 8.'si olarak Almanya'nın önüne geçtiğine dikkat çeken Bakan Çelik, e-Okul Projesi ile sistemdeki tüm okulların sanal ortama taşındığını söyledi.

2008'de 9 ilde yeni üniversite kurulacak

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bu yıl içinde 9 ilde üniversite kurulacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu'nda, üniversite kurulma şartında değişiklik yapan tasarı kabul edilirken Çelik milletvekillerinin konuyla ilgili soruların çevaplandırdı. Şırnak'ta üniversite kurulup kurulmayacağı sorusuna Çelik, 9 ilde üniversite kurulmasını içeren yasa tasarısını bu yasama yılı bitmeden Meclise sevk edeceklerini söyledi. Çelik, bu üniversitelerin 2008 yılı içinde kurulacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber