Yurtta kış etkisini sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı ulaşımda aksaklıklara neden oluyor. Kastamonu, Gümüşhane, Kayseri ve Rize'de 1127 köy yolu ulaşıma kapandı.

Gümüşhane Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Yalçın, il genelinde 289 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu belirtti.

Yolların ulaşıma açılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini bildiren Yalçın, kar yağışının sabah saatlerinde durduğunu ve çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kayseri'de 200 köy yolu halen ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi İl Genel Sekreterliğine bağlı 7 ayrı ekibin kapalı köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü, ancak tipi nedeniyle açılan yolların bir bölümünün yeniden kapandığı bildirildi.

Dün akşam ulaşıma kapanan Kayseri-Malatya kara yolu bu sabah yeniden ulaşıma açıldı.

Kar kalınlığı Kayseri kent merkezinde 48 santimetre, Sarız ilçesinde 49, Pınarbaşı ilçesinde ise 43 santimetre ölçüldü.

Bu arada Türk Hava Yolları'nın Kayseri-İstanbul arasındaki 06.55 seferi pistlerdeki buzlanma nedeniyle yapılamadı.

Kastamonu

Kastamonu Özel İdaresi Müdürlüğüne bağlı Yol Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 478 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kastamonu'yu Ankara'ya bağlayan Ilgaz Dağı geçidinde polis ekipleri araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor.

Kastamonu-Karabük istikameti ve İnebolu yolunda, Karayolları ekipleri, yolları açık tutmak için yoğun çaba harcıyor.

Öte yandan, kentte kar yağışı nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Rize

Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle, il merkezinde 40, Ardeşen'de 10, Çamlıhemşin'de 10, Çayeli'nde 24, Derepazarı'nda 4, Güneysu'da 15, Hemşin'de 3, İkizdere'de 23, Kalkandere'de 15 ve Pazar'da 16 olmak üzere 160 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı 36 iş makinesi ve 22 ekip, toplam bin 686 kilometre olan kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa

Bursa'da, kapalı bulunan 25 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün kapalı bulunan 80 köy yolunun 55'i, ekiplerin yoğun çabası sonucu ulaşıma açıldı.

Büyükorhan'da 8, İnegöl'de 9, İznik'te 4 ve Orhaneli'de 4 olmak üzere halen kapalı olan 25 köy yolunun ulaşıma açılması için ekiplerin 5 greyder, 5 damperli kamyon ve 2 binek aracıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Balıkesir'de ise dün kapalı bulunan 85 köy yolunun tamamının yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.

Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, bölge genelinde sıcaklıklarda önümüzdeki günlerde 5 derecelik düşüş yaşanması bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 25 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

Bölgedeki diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları, Erzincan'da eksi 10, Kars'ta eksi 20, Ağrı'da eksi 8, Iğdır'da eksi 3 ve Ardahan'da eksi 17 derece olarak kaydedildi.

Bugün beklenen en yüksek sıcaklıkların ise Erzurum'da eksi 8, Erzincan'da eksi 1, Kars'ta eksi 7, Ağrı'da eksi 3, Ardahan'da eksi 10 ve Iğdır'da ise 2 derece olması tahmin ediliyor.

Şehir merkezindeki kar kalınlıkları da Erzurum'da 30, Erzincan'da 35, Kars'ta 40, Ağrı'da 38, Iğdır'da 4 ve Ardahan'da 37 santimetre olarak ölçüldü.

Erzurum'daki Palandöken Kış Turizm Merkezi'nde kar kalınlığı 90 santimetreye ulaşırken, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 165 santimetre oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediğini belirterek, sıcaklıklarda 5 derecelik düşüş yaşanmasının tahmin edildiğini ifade ettiler.

Yetkililer, Sibirya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde özellikle gece don olasılığına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundular.

Kapalı köy yolları

Erzurum'da 743, Muş'ta 300, Kars'ta 279, Iğdır'da 102, Bingöl'de 263, Erzincan'da 420, Ardahan'da 140 ve Tunceli'de 245 olmak üzere bölgede toplam 2 bin 492 köy yolu ulaşıma kapalı durumda bulunuyor.

Yetkililer, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber