Polisin katili olarak eşi yargılanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'ta kayınvalidesinin evinde öldürülen polis memurunun eşi Canan Sezer, ''eşini tasarlayarak öldürmeye azmettirme'' suçlamasıyla yargılanacak.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Canan Sezer'in, cinayeti, olaydan iki gün sonra intihar eden sevgilisi Medeni Akdeniz (19) ile birlikte tam bir iş birliği içerisinde planlayarak gerçekleştirdiği belirtildi.

İddianamede, Canan Sezer'in cinayete azmettirici olarak katıldığı belirtilerek, ''eşini tasarlayarak öldürmeye azmettirmekten'' cezalandırılması istendi. İddianamede ayrıca, Canan Sezer'in kasten işlenen suç nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen hakların bir veya bir kaçından yoksun bırakılması da talep edildi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Manisa'nın Demirci ilçesinde görev yapan polis memuru Levent Sezer (37), 24 Aralıkta iznini geçirmek için geldiği Kahramanmaraş'taki kayınvalidesinin evinde ensesine tabancayla bir el ateş edilerek öldürülmüş, Sezer'in yanında bulundurduğu ifade edilen 2 tabancası ise bulunamamıştı. Bu olaydan 3 gün sonra Levent Sezer'in öldürüldüğü evin bulunduğu Namık Kemal Mahallesi'nde market işleten Medeni Akdeniz (19), Eğlenceler Sitesi kavşağında 46 AL 453 plakalı kamyonetinde intihar etmişti.

Yapılan incelemede Medeni Akdeniz'in intihar ettiği tabancanın Levent Sezer'in kayıp tabancalarından biri olduğu ve Levent Sezer'in de bu silahla öldürüldüğü belirlenmiş, diğer kayıp tabanca da Medeni Akdeniz'in marketinde bulunmuştu. Yürütülen soruşturma sonucunda Levent Sezer'in, eşi Canan Sezer ve yasak aşk yaşadığı Medeni Akdeniz'in birlikte öldürdükleri öne sürülmüş, Canan Sezer bu iddiayla sevk edildiği mahkemede tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber