9 kişiyi ısıran köpeği, 30 polis kovaladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da polis 9 kişiyi ısırarak yaralayan başıboş bir köpek için operasyon düzenledi. Önleyici Hizmetler Şubesi başta olmak üzere cinayet ve ahlak masası ekiplerinden oluşan 30 polis ile belediye itlaf ekibi, yaklaşık iki saat kent sokaklarında köpek kovaladı. Koşmaktan yorgun düşen hayvan uyuşturucu iğneyle bayıltılarak yakalandı. Köpe, kuduz olup olmadığının anlaşılması için incelmeye alındı.

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başıboş bir köpeğin 9 kişiyi ısırması polisi alarma geçirdi. İhbar üzerine Mimar Sinan Mahallesi'ne gelen ekipler izine rastladıkları köpeğin geçiş güzergahlarınıtutarak yakalamaya çalıştı. Ancak silah kullanmadan köpeğe yakalamaya çalışan ekipler her defasında hayvanı kaçırdı. Bu arada olay yerine gelen belediye ekipleri de Kavakyolu beldesi yolu üzerinde köpeğin önünü kesti. Yaklaşık iki saat süren operasyon sonunda Tarım Kredi Kooperatifi binasına ait bahçeye giren köpek uyuşturucu iğneyle vuruldu. İki kez vurulmasına rağmen kaçmayı sürdüren hayvan üçüncü iğnede bayıldı.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü, cinayet ve ahlak masası ekiplerinin katıldığı operasyon sonrasında belediye ekipleri yakalanan köpeği, Tarım İl Müdürlüğüne teslim etti. Köpeğin kuduz olup olmadığının anlaşılması için bir süre gözlem altında tutulacağı belirtirken, hayvanın ısırdığı 9 kişiye kuduz aşısı uygulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber