Zeytinburnu'ndaki patlamada ölü sayısı 21'e yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu'nda dün 5 katlı bir iş merkezinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Enkaz altından bir erkek cesedi çıkarılırken diğer 20 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Zeytinburnu'nda dün 5 katlı bir iş merkezinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Enkaz altında arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler saat 13.00 sıralarında bir erkek cesedi çıkardı.

Bu arada çeşitli hastanelerin morglarında bulunan 20 kişinin cenazesi, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Edinilen bilgiye göre, Davutpaşa'daki patlama sonrası yakınları hakkında bilgi almak isteyen ya da olayda öldüğü anlaşılanların aileleri, Adli Tıp Kurumuna geldi.

Yetkililer, patlama sonucu hayatını kaybeden 20 kişinin cenazelerinin Adlı Tıp Kurumuna getirildiğini bildirdi. Cenazelerle ilgili otopsi ve kimlik tespit işlemlerine halen devam ediliyor. Yetkililer, işlemleri tamamlananlardan bazılarının ailelerine teslim edildiğini belirttiler. Yetkililer, kimlik tespiti yapılan ve aileleri tarafından teslim alınan cenazelerden bir kısmının İstanbul'da, bir bölümünün de il dışında toprağa verileceğini kaydettiler. Bu arada, patlamanın olduğu binadaki çorap atölyesinde çalışan Heybetullah Güleç'in cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen babası ve dayısı fenalık geçirdi. Yaklaşık 3 yıldır, atölyede çalışan Güleç'in, işi öğrendikten sonra başka bir yerde çalışmayı düşündüğü, kısa süre önce bu iş yerinden ayrılmak istediği, ancak babasının isteği üzerine çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Zaman zaman kendilerine hakim olamayan ve yakınlarını kaybetmenin acısı ile gözyaşlarına tutamayan vatandaşlaın bekleyişi sürüyor. Öte yandan, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, olayda ölen ve isimleri tespit edilen 20 kişiden 11'inin ''Hasan Akhun, Azerbaycan uyruklu Davruz Mamadov, Ömer Vural, Halit Altan, Kazım Nişli, Hüseyin Taylanoğlu, Lezgi Şimşek, Zübeyr Bal, Yaşar Kara, Kadir Cesur, Orhan Sadal'' olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber