Bakan Çelik: Fazla öğretmenler diğer okularda görevlendirilecek, oturarak maaş almak yok

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, bazı branşlarda 28 bin öğretmen fazlasının bulunduğunu belirterek ?Açığı olan okullara öğretmenlerin görevlendirilmesi talimatını verdim. Oturarak maaş almak yok' dedi

MilliEğitim Bakanı Hüseyin Çelik makamında gazetecilerle sohpet toplantısı yaptı. Çelik, okullardaki öğretmen açığına ve öğretmenlere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Herkes çalIŞacak
Bakan Çelik 5 bin vekil öğretmen alınmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını bildirdi. İngilizce, Bilgisayar ve Türkçe branşlarında öğretmen açığı bulunduğunu kaydeden Çelik, İngilizce ve bilgisayar öğretmeni açığının sözleşme, Türkçe öğretmeni açığının da Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri yoluyla çözmeye çalıştıklarını söyledi. Açık bulunan okullara öğretmenlerin görevlendirilmesi talimatı verdiğini söyleyen Çelik, ?'Oturarak maaş alma yok'' dedi.

Öğretmen fazlası
Çelik, şu anda kağıt üzerinde 71 bin öğretmen açığı olmasına karşın, 28 bin öğretmen fazlası bulunduğunu, fazlalığın daha çok meslek branşlarında olduğunu bildirdi. 3 Eylül'de yapılan öğretmen atamalarında göreve başlamayanların yerine yenilerinin atanacağını kaydeden Çelik, gelecek yıl alınacak öğretmen kadrosuna ilişkin bilgilerin henüz netleşmediğini anlattı. Çelik, ?'2005 yılı bütçesi çıktıktan sonra öncelikle bütün kamu için kaç kadronun kullanımına izin çıkacak, bunun kaçı bize tahsis edilecek, biz ona bakarız'' diye konuştu.

Dayanıklı kıtaplar
Çelik, yeni müfredata göre hazırlanacak ders kitaplarının 2-3 yıl kullanılabileceğini, iade etmek koşuluyla öğrenciye verileceğini söyledi. Çelik, ihalelerde yolsuzluk yapıldığına dair haberler üzerine 100 firmanın men edildiğini belirterek ?20 ile de üniversite kurulması için çalışmalarımız sürüyor' dedi...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber