4 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 04 Şubat 2008 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanıyor. (Saat:11.00)

-AKP MYK TOPLANTISI

-AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak. (Saat:19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL EDEBİYATÇILARLA BULUŞUYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Sofrası 2. turunda, edebiyat dünyasından bazı isimlerle Çankaya Köşkü'nde bir araya geliyor. Gül, Çankaya Köşkü'nde Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz'la öğle yemeği yiyecek. (Saat:12.30)

-Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Dr. Aysun Küçükel Genç Araştırması Tıp Ödül Törenine katılacak ve Ürdün Prensi El Hassan Bin Talal'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:10.30/15.30)

-DSP GENEL BAŞKANI SEZER'DEN LİDERLER TURU

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, siyasi gündemi değerlendirmek üzere, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek. (Saat:16.00/10.30/14.00)

-YENİ SEPETE GÖRE OCAK AYI ENFLASYONU AÇIKLANACAK

-TÜİK, kapsamını yeniden belirlediği tüketici ve üretici fiyat endekslerine göre hesapladığı Ocak ayı enflasyon oranlarını açıklayacak. (Saat:17.00)

-ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI SCHAUBLE ANKARA'DA

-Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bir araya gelecek. Atalay ve Schauble, bir süre görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:09.15/10.45)

-TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Erdoğan da Schauble'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Saat: 14.30/18.00)

-Schauble, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu da ziyaret edecek. (Saat: 18.00/11.30)

-CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANIYOR, GÜNDEM TÜRBAN

-CHP Parti Meclisi, yeni Anayasa ve üniversitelerde türban serbestliğine ilişkin düzenlemeler ile kurultay sürecini değerlendirmek üzere toplanıyor.

-CHP'Lİ BİLGEHAN'DAN TÜRBANLI ÖĞRENCİLERE: ?ATATÜRK DEVRİMLERİNİ İYİ DEĞERLENDİRİN?

-CHP eski Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan, İslam ülkelerinde yaşayan kadınların örtünme konusunda bir mücadele içinde olduğunu vurguladı. Türban şeklinde örtünmenin İslam dinin çok katı bir yorumu olduğuna işaret eden Bilgehan, ?Üniversitelerde eğitim görmek isteyen ve mutlaka örtülü yaşama isteyen genç kızlarımızın Atatürk devrimlerinin kendilerine sağladıkları olanakları iyi değerlendirmelerini öneririm? diye konuştu.

-Bilgehan, ?Büyükannelerin torunlarından ileri olduğu dünyadaki tek ülkeyiz. ?Zavallı Türk kadınları mıyız? diye düşünüyorum bazen. Kadınlarımız, kendilerine verilen hakları korumak ve çağın gerisine gitmemek için mücadele konusunda daha neyi bekliyorlar??

-MHP'DEN YEREL SEÇİMLER İÇİN ?16 BÜYÜKŞEHİR? HEDEFİ

-2009 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerin öne çekilmesi gündemdeki yerini korurken, Milliyetçi Hareket Partisi de seçimlere yönelik iddialı hedefler ortaya koydu. Halen 243 belediyeye sahip olan MHP, önümüzdeki yerel seçimlerde yaklaşık 3 bin 200 belediyenin tamamında seçime girecek. MHP'nin öncelikli hedefinde ise 16 büyükşehir belediyesi bulunuyor. Bu belediyeler içerisinde ise Ankara ilk sırada yer alıyor.

-Önümüzdeki günlerde yerel seçimlere yönelik eğitim çalışmalarını başlatmaya hazırlanan MHP, aday arayışını şimdiden başlatırken, adaylarda da öncelikli olarak ?hizmete yönelik projelerinin olup olmadığı?na bakılacak.

-BAKAN YAZICI'DAN ?KAÇAK AKARYAKIT? İLE İLGİLİ İLGİNÇ İTİRAF

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın CHP Antalya Milletvekili Tayfun Süner'in soru önergesine verdiği yanıt, akaryakıt kaçakçılığında uygulanan yöntemleri gözler önüne serdi. Kaçak akaryakıtın kullanıldığı yer ve alanların çeşitlilik gösterdiği belirten Yazıcı, ?Akaryakıt harici ürünler olarak tanımlanan solvent ve bazyağ türevlerinin gerek benzin ve motorine gerekse diğer kimyasallara karıştırılması yoluyla akaryakıt sahteciliği yapılarak piyasaya verildiği biliniyor? dedi.

-DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA CAMİLER VEKİL İMAMLARA EMANET: BİN 100 CAMİ İMAMSIZ

-Diyanet İşleri Başkanlığı'nın rakamları, Doğu ve Güneydoğu'da, 2 bin 603 camide kadro bulunmadığını ortaya koydu. Rakamlara göre, bölge illerindeki kadrosuz camilerin bin 498'inde vekil imamlar görev yaparken, bin 100 camide ise hiç imam bulunmuyor.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 80'İ 6 ÜLKEDEN

-Türkiye'nin 2007'de verdiği 62.8 milyar dolarlık dış ticaret açığının 50.2 milyar dolarla yüzde 80'i Rusya, Çin, Almanya, İran, İsviçre ve Güney Kore'den kaynaklandı.

-OLLİ REHN: TÜRKİYE'YLE MÜZAKERELERİN SÜRMESİ ÇOK ÖNEMLİ

-AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye'de TESEV tarafından yapılan ve yargıç ve savcıların AB reformlarına tam güven duymadıklarını ortaya koyan araştırma konusundaki soru önergesini yanıtladı.

-Türkiye'de yargıç ve savcıların AB sürecine güven beslememelerine ilişkin ne gibi çalışmalar yapıldığını soran Avrupa Parlamento Üyesi Eric Meijer'in soru önergesine Rehn, ?Komisyon çabalarının başarısı için, katılım sürecinin devam etmesi çok önemlidir? dedi.

-İTÜ KKTC'DE EĞİTİM ARAŞTIRMA KAMPÜSÜ KURUYOR

-İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC'de eğitim-araştırma kampusu kuracak. Türkiye ile KKTC arasında imzalanan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin KKTC'de ?Eğitim-Araştırma Yerleşkeleri Kurması?na ilişkin 19 Ocak'ta imzalanan Çerçeve Protokolü, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. İTÜ'nün eğitim araştırma birimleri, Türkiye ile KKTC işbirliği ile gerçekleştirilecek. Kampusta, 6 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor.

-ECZACILAR SORUNLARINI FARMAVİZYON ECZACILIK FUARI'NDA TARTIŞACAK

-Türkiye'de eczacılar tarafından oluşturulan tek fuar olma özelliği taşıyan Farmavizyon Eczacılık Fuarı 11-13 Nisan'da CNR Expo Center'da gerçekleştirilecek. Fuarda mesleki konular tartışılarak yeni ürünler hakkında da görüş alış verişinde bulunulacak.

-ABD'DE BAŞKANLIK YARIŞINDA KRİTİK SALI

-ABD'de başkan adayları yarın 22 eyalette, ?Süper Salı? olarak adlandırılan önseçimlerde yarışacak. Yarın yapılacak önseçimlerde alınacak sonuçlar, partilerin 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde adaylarını belirlenmesinde önemli rol oynayacak.

-?GÜZ KUMPANYASI?NDAN TÜRK MÜZİĞİNE HAYAT VEREN ALBÜM

-Müzik dünyası, ?Büyük Anadolu'dan beslenen mütevazı bir müzik dürtüsü ile yola çıkan? ?Güz Kumpanyası? grubuna merhaba dedi. Grup, 2003'ten bu yana birlikte müzik yapan ?müzik tutkusuyla beslenen? 11 gençten oluşuyor. Grup üyeleri, KALAN Müzik tarafından çıkan ve grubun ismini taşıyan albümde, Halk Müziği ile Sanat Müziği'nin klasik örneklerini, ?özüne ölesiye sadık? biçimde tekrar yorumluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber