YÖK, öğrencilerin harç mağduriyeti önledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2008 10:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık ve Balkan Dilleri Bölümü'nde okuyan öğrencilerin harç mağduriyeti Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından önlendi.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Ayşekadın Kampüsü önünde basın açıklaması yapan Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri, kendilerinden bir dönem için istenen yüksek miktardaki harç ücretini ödeyemediklerini belirterek, birçok öğrencinin ikinci dönem için kaydını sildirmek zorunda kalacağını belirtmişti.

Öğrencilerin basın açıklamasının ardından harekete geçen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, yaptığı yazılı basın açıklamasında Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık Bölümü'nün 2'nci öğretim öğrencileri dahil Balkan dilleri bölümlerinde okuyan öğrencilerin fen edebiyat fakültesi bünyesine bağlandığını açıkladı.

Duran açıklamasında şunları kaydetti: "Bu bölümlerde okuyan öğrencilerin harç miktarlarınının, çıkan kararda milyarlarla ifade edilmesi üzerine Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun 7 Şubat 2008 tarihli toplantısında öğrencilerin mağduriyetini önlemek için Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık ve Balkan Dilleri bölümlerinin fen edebiyat fakültesi bünyesine bağlandığı bilgisi alındı. Bu kararla Yabancı Diller Yüksek Okulu Mütercim Tercümanlık ve Balkan Dilleri Bölümleri öğrencileri hem fakülte mezunu olacaklar, hem de harçlarını fen edebiyat fakültesi öğrencileri kadar ödeyecekler." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber