Bakan Çiçek: Çözüm arayışımız sürüyor

Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, türban sorunuyla ilgili çözüm için yaptıkları çağrılarının devam ettiğini söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı bilgilendirme toplantısında, türban sorununu çözmek için yapılan anayasa değişikliğine yönelik eleştirileri hatırlatan bir gazeteciyi yanıtlarken şunları söyledi:

"Ortada 40 yıllık bir sorun var. Bu sorunu konuşmayan siyasi parti de yok. Ana muhalefet partimiz de dahil olmak üzere. 2002'de Sayın Baykal'ın 'Biz gelirsek bu işi çözeriz' diye beyanatı var. Ortada bir sorun var, bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Nasıl çözülmesi gerekiyorsa öylece çözülmesi gerekiyor, hukuk çerçevesinde kalarak. İki parti bir araya gelerek bir çözüm ortaya koyduk. Gönül arzu eder ki; Avrupa ayarında bir muhalefet partisi, eğer bir araya gelenlerin çözümünü beğenmiyorsa kendisinin bir çözüm ortaya koyması gerekiyor. O gün konuşmaları kamuoyu televizyondan, yakından takip etti. Ana muhalefet partisi maalesef ortaya hiçbir çözüm koymadı. Biz samimiyetle o gün yaptığımız çağrıda dedik ki bir taraftan gelin bu sıkıntıyı ortadan kaldıralım öbür tarafta da endişesi olanlar olabilir. Bu endişeyi ortadan kaydıracak düzenlemeyi birlikte yapabiliriz dedik. Bu çağrımızın arkasında duruyoruz. Kimse bu noktada olumlu bir teklif getiriyorsa biz ona sen bu teklifi niye getiriyorsun demeyiz. Ana muhalefet partisi iktidar adayıdır, eğer çözümler üretebiliyorsa. Hem ana muhalefet partisi olacaksın hem de ortaya çözüm koymayacaksın. Sadece gelen çözümün doğru olmadığını söyleyeceksin. Peki, doğru nedir? CHP'nin bu konuda getirdiği çözüm nedir, fikri olan var mı? Biz bu arayışın halen içerisindeyiz. Gelin 40 yıldır sorun olan bu meseleyi, 'Türkiye'yi sıkıntıya sokan bu meseleyi Türkiye'nin gündeminden çıkaralım. Çözüm koyun ortaya onu tartışalım' dedik. Samimi olarak bu çağrımız devam ediyor." Çiçek, YÖK Yasası'nın ek 17. maddesinin değiştirilmesi ile ilgili bir soru üzerine de Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından incelendikten sonra gümdeme geleceğini söyledi. çiçek, bazı üniversitelere türbanlı öğrencilerin alınmasıyla ilgili olarak da herkesi hukuk çerçevesinde hareket etmeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber