Milletvekilleri de yıpranamayacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla milletvekillerinin 3 aylık yıpranma haklarının ellerinden alındığı ortaya çıktı. Genç vekillere ödenmesi planlanan temsil tazminatı da tasarıdan çıkartıldı.

BİLAL ÇETİN ANKARA

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla milletvekillerinin 3 aylık yıpranma haklarının ellerinden alındığı ortaya çıktı. TBMM Plan-Bütçe Alt Komisyonu'nda görüşülen Sosyal Güvenlik Kanun Tasarısı'nda milletvekillerini üzecek düzenleme yer alıyor. Milletvekili Emeklilik, Ödenek ve Yollukları ile İlgili Kanun'da ?Yasama organı üyeleri ile dışardan atanan bakanların bu görevlerde geçen her hizmet yılı için üç aylık fiili hizmet zammı uygulanır? hükmü yer alıyor. Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'yla bu hükmün yürürlükten kaldırıldığı ortaya çıktı.

GENÇ VEKİLLE KÖTÜ HABER

Komisyonda, genç vekillere temsil tazminatı ödenmesini düzenleyen madde tasarıdan çıkartıldı. Tasarıda ?Milletvekilliği sona erenlerden gerekli şartları taşımamaları nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayanların kendilerine, sağlık sebepleri hariç olmak üzere Anayasa'nın 76. maddesinde belirtilen nedenlerden dolayı milletvekili seçilme yeterliliğini korumaları kaydıyla bu kanuna tâbi sigortalı olarak çalışmadıkları ve gelir veya aylık bağlanmadığı sürece 30000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar her ay temsil tazminatı olarak ödenir? hükmü yer alıyordu. Bu düzenlemeye göre emekli olamayan genç milletvekillerine milletvekilliklerini sona ermesinden sonra 1.5000 YTL temsil tazminatı ödenecekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber