Tapuculara döner sermaye geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Dolu'nun yazısı

Medyanın, tapu dairelerinde alındığı iddia edilen paraları abartarak ?Rüşvet? diye yazıp yayınlamaları üzerine, ?Rüşvet mi, bahşiş mi, hediye mi?? başlığı ile yazdığım yazıda tapu kadastro memurlarının mağduriyetlerini dile getimiştim. ?Pazarlık haricinde alınan paraları rüşvet sayarsak, garsonları, nikah dairesi elemanlarını, otel görevlilerini, postacıları da rüşvetçi sınıfına almak gerekir? diyerek, Tapu Kadastro Genel Müdürü M. Zeki Adlı Bey'e seslenip, ?Bu haberler personelinizin moralini bozuyor, rencide oluyorlar. Tedbir alın? demiştim.

Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan toplantıda Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı bu konuya değinerek, ?Rüşvet ciddi bir konudur ve mutlaka istenmesi ya da pazarlık edilmesi gerekir. Memurlarımızda bunu yapan yoktur. Olanları ise zaten barındırmayız. Bu nedenle rüşvetin diğer ufak tefek şeylerle karıştırılmaması gerekir? dediler.

Önemlisi ise, bir dokunup bin ah işittiğim tapuculara vereceğim müjdeli haber. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü M.Zeki Adlı ile yaptığım görüşmede, Türkiye'nin kadastro çalışmalarının süratle bitirilmeye çalışıldığını, Tapu Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) projesini devreye soktuklarını, çalışmalar arttıkça topladıkları harcın trilyonları aştığını, Tapu Arşiv Bilgi Sistemi Projesi (TARBİS)'nin bu yıl sonunda bitirileceğini, Harita Bilgi Bankası, TÜBİTAK ile Sabit GPS istasyonlarının kurulması çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Genel Müdür Adlı, TUCBS çalışmaları yanında Teşkilat ve Görevleri Kanun Taslağı, Emlak Müşavirliği Kanunu, Harçlar, Orman Kanunu'nu hazırladıklarını belirtti.

Bunların teşkilatlarını rahatlatacağını söyleyen Genel Müdür Adlı, ?Personelimin en çok sevineceği ve bekledikleri Döner Sermaye Kanunu tasarısı, TBMM'ye verilmiş olup, bu yasama döneminde çıkması için elimizden gelen çabayı harcıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber