İşgalde 13'üncü gün: Rusya beş kentte geçici ateşkes ilan etti

Rusya-Ukrayna savaşında 13'üncü güne girildi. Rusya başkent Kiev'in çevresindeki kentler dahil birçok şehri kuşattı. Rusya'nın havadan ve karadan saldırıları sürerken, önceki gün üçüncü müzakere görüşmesi gerçekleşti. Müzakerede insani koridorlar konusunda 'çok küçük' pozitif adımlar atıldığı belirtildi. Ateşkes konusundaysa görüşmelerin devamına karar verildi. İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler.

Haber Giriş : 08 Mart 2022 07:23, Son Güncelleme : 08 Mart 2022 07:29
İşgalde 13'üncü gün: Rusya beş kentte geçici ateşkes ilan etti

Dünyanın gözünü çevirdiği Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 13'üncü güne girildi. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e sadece 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İlk iki görüşmede olumlu sonuç alamayan Ukrayna ve Rusya heyetleri arasındaki müzakere görüşmelerinin 3'üncü turu Belarus'un Belovezhskaya Pushcha bölgesinde yapıldı. Müzakereden yine olumlu bir sonuç çıkmadı.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...

00.40: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgal girişimleri sırasında sadece profesyonel askeri birlikleri sahaya süreceklerini duyurdu: Ukrayna operasyonunda sadece profesyonel askerler kullanacağız. Acemi asker kullanmayacağız.

00.18: Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rus petrolüne ithalat yasağı getireceği iddialarına ilişkin, bu konuda henüz karar vermediklerini ve konuyu Avrupalı ortakları ile konuştuklarını açıkladı.

00.05: Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi için yarın Moskova saati ile 10.00'dan itibaren geçici ateşkes ilan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber