Darüşşafaka'da 2008 yılı sınav takvimi belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında 2008 yılı sınav takviminin belli olduğu, sınav sisteminin de değiştirildiği bildirildi.

Darüşşafakadan yapılan açıklamaya göre, babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencileri, ilköğretim 4. sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar parasız yatılı okutan ve yabancı dille eğitim veren Darüşşafakanın 2008 sınav takvimi belirlendi.

Bilgiye dayalı merkezi sınav yerine öğrencilere zeka, matematik yetenek ve duygusal zeka testi uygulanacak. 1 Haziranda yapılacak sınav için başlayan başvurular 30 Mayısta sona erecek. Sınav sonucuna göre, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı için 100-120 öğrenci alınacak.

Darüşşafakada bu yıl sınav sistemi de yenilendi. Eğitim kurumu, bilgiye dayalı sınav yerine, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri tarafından geliştirilen, zeka, matematik yetenek ve duygusal zeka testlerini uygulayacak. Bu testlerin sonucuna göre ilk 200'e giren öğrencilere yaratıcılık testi uygulanacak.

Türkiye genelinde sınavların düzenlendiği merkez sayısı da bu yıl 8'den 16'ya yükseldi. Sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, İçel, Diyarbakır, Samsun, Erzurum, Van, Trabzon, Zonguldak, Gaziantep, Kayseri, Tekirdağ, Antalya, Bursa ve Denizli'de düzenlenecek.

Anadolu'nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrenciler ve velilerinin ulaşım giderlerini de Darüşşafaka karşılayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber